Followers

Friday, August 6, 2010

20~22weeks pregnant

22weeks
minggu ni pendengaran baby semakin baik..ia dapat mendegar apa yg dikatakan, so slalu cakap dengan baby, dengarkan ayat2 al-quran...music2 yg tenang, n bagi respon setiap kali baby melakukan gerakan..baby kali ni suka tendang2 mama bila waktu malam..lagi2 bila rasa susah nak lena,makin active la baby gerak...bila tukar posisi baring baby pun ikut tukar2 posisi dalam perut..rasa bahgia,bersyukur sangat dengan anugerahNYA...untuk baby sayang...jangan nakal2 dalam perut mama ya..sayang baby...sayang danish jugak~alfatihah

21weeks
OOoopss! alahai...baju,seluar smua dah rasa ketat2 ni...rasa cepat jer baby ni membesar,...ukuran pinggang dah 39inch....heheheh, minggu ke21 memang indah rasanya.rasa baby makin active gerak, suka tendang2..bila letak tangan atas perut je ada respon...rasa bertambah kasih padamu wahai anakku....
20weeks
Alhamdulillah 20down-20 to goooooooooo....baby semakin membesar dalam perutku.untuk itu,perut sudah semakin besar,strechmarks mula terbentuk..even strechmarks lama masih berbekas.dis time dah get ready dengan cocoa butter untuk prevent effect yg lagi teruk,ehhehe.from now, gender baby dh boleh diketahui..tapi 4dis time biarlah ia menjadi rahsia, asalkan baby sehat n keadaannya baik..siap2 pesan kat docter time wat ultrasound checkup untuk rahsiakan jantina baby...hubby awal2 dah confirm dapat baby boy..heeehehhe, hopefully la...yg penting semua slamat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...