Followers

Sunday, December 18, 2011

BIRTHday Present


ALHAMDULILLAH...masih ada yang sayang....hahahah.....wah entry macam mood jiwa-jiwa...well u know me..hahah...huurm...bear hug for u dear...coz???? because of you...eh' eh....rumble aper ni...hahaha..actually, mama nak say thanks to mama lia @ masliana nazar yang ingat birthday mama & baby nisha kan..even ada belated present kan..ehheh (dah untung orang nak bagi), thanks yer susah susah pos kan present untuk mama....lain kali xyah lah....xyah pos untuk mama je...pos skali untuk baby nisha...ahahhaha....ingat tau...baby nisha dah jeling-jeling present mama ni...hamek kau...dia buat comforter...hhaha..jealous seyh anakku ni...if abang danish ada siaplah tambah present lagi..ahahah...nak tau aper tak present tu????? jap..jap...




**********************************************
*****************************************
**********************************
****************************
***********************
********************
****************
************
*********
******
*****
****
***
**
*



ni la dia...besday present from mama lia..to mama wiwi....hheheh...katanya besday present baby nisha akan dibagi kemudian..hehehe it's ok..mama tak mintak pon...ahahah, sumber dipetik dari



**************************************
**********************************
*******************************
**************************
**********************
*****************
*************
**********
*******
*****
****
***
**
*


yang ni present untuk adinda (mama) yang kekanda (papa) bagi.....





thanks kanda....muaaaaaaaaaaaah! ehehhe...jangan lupa claim dinda tu.ehehhe

kanda....dalam hati dinda macam ngidam yang birkin hermes tu.... (hahahahah.....berangan lebih) kanda sayang...kan jb dah ada JPO, so...if susah nak carikan birkin tu...kira coach or burberry pon accepted yer...ahhahaah (nasib la kanda....)

******************************
****************************
***********************
******************
************
********
*****
****
***
**
*


yang ni papa belikan untuk DANISHA DEWI ZULAIKHA....reminder yer...ni just pre-give yer...the real one...~one the way~ ahhahhahha......boleh la..buat maen-maen...nanti mama papa kasi yang best eh.....tunggu....=)



ooouh.....again....thanks JPO (JOHOR PREMIUM OULET) at least ada gak yang pre give untuk mylittle princess kan...ehehhe.... yeeeah~ baby GAP =)



for this time being..ini dulu eh sayang,...muaaah!

13DECEMBER vs. 14DECEMBER



when the clock strikes 12,
13dec mama turned 23!!
when the clock strikes12,
14dec baby turned 1!!

ALLAH SELAMATKAN MAMA,
ALLAH SELAMATKAN
BABY,

ALLAH SELAMATKAN MAMA &
BABY,

ALLAH SELAMATKAN KAMI...



ALHAMDULILLLAH sudah genap usia my little princess DANISHA DEWI ZULAIKHA 1Years old, mama pun dah.....???? haahhahha.diam diam...mama muda lagi la..SO, this is the 1st time mama celebrate birthday sharing the love with mylittle princess...our 1st plan nak buat birthday party...however 14dec (weekday) so cancel la..mama decide to celebrate with family je...where ek??? ahhaha...just go to REDBOX PELANGI, johor bahru.so nak cerita ni...

as usual, bila birthday ni kan...memang selalu dapat voucher dari mana2 member's club yang kite joined. so this year..mama dapat voucher aper ek??? mama dapat...


***********************************************
**************************************
******************************
************************
*******************
***************
************
*********
*******
*****
****
***
**
*


JUSCO BIRTHDAY VOUCHER ~ redeem done
TOY 'R' US ~
REDBOX MY BIRTHDAY FUN ~ redeem done
BASKIN ROBBINS ~ redeem done

SO,bila ada voucher ni..memang menjadi la nak ber shopping kan..haha...jadinya mama plan nak celebrate "our" birthday ni kat????

REDBOX PELANGI,
8pm-3am

mama dah early book time redeem voucher on 10dec haritu..so mama dah book untuk 4-6person..ehehhe..ada voucher kan..jadinyer more fun less pay...love redbox!!! hahaha....

13DEC ~ BIRTHDAY mama kan....papa kerja kan siang tu..tunggu papa habis kerja la, so mama decided to ??? nak ke saloon la...sambil tunggu cake siap kat?? Baskin robbins...settle semua mama balik n uruskan diaper bag mylittle princess, siap2kan expressed breastmilk then around 8pm kitorang gerak la la...(booking 8pm..tapi ni 8pm baru gerak) ahhha sampai RedBox dah near 9pm..myluck, that day xberapa full house so, kitorang dapat check in room25 from 8.55pm till 3am. (what the ...... nyanyi sampai rabak tekak) ~tu kata mr.hubby...dalam hati mama..eleh.. bukan papa ker yang kaki karoake?? tau la suara sedap.. ok2...malam tu mybrother n his' miss' joined the club too..ahhah. suka-suka kan korang....

talking about REDBOX~MALAY~HALAL

actually, mama dah double triple check for their HALAL STATUS. it's all about HALAL tau...mama curios about the SLAUGHTER process even thought dah bertahun mama biasa dengan food & baverages dorang...tapi for time being..kena la extraordinary careful yer!! ok, JOHORIAN~MUSLIM~ yang korang nak follow up this issues kan..sekarang dah boleh tarik nafas dalam-dalam ~ fuuuuh! lega..mama dah email & facebook REDBOX about that n jawapan???


email: how to redeem voucher??


email: halal~slaugther process(1)


email: alcohol & pork free


email: halal ~ slaugther process (2)

even redbox ni famous among chinese, mama suka environment kat situ coz dorang punya staff sangat friendly..macam2 mama request...dorang layankan je..banyak kali call redbox pelangi tanya halal status tu....sangat berhati-hati bab ni.dah la pahala tak berapa nak ada...so,makan minum mama kena jaga bebetul...huhu..time redeem voucher mama ada intai halal cert kat counter receptionist pasal dari depat entrance akan dapat tengaok tempak buffet tu...yang mama nampak ada SIJIL MPJB A -kebersihan premis makan,.yang halal cert tu xada..tu yang di reply kat email tu pasal dorang ada serve alcohol tu yang xboleh proceed halal cert..ok. if u all still ragu2, jangan makan yer..if lapar giler sila la oreder seafood je.xpon kuat jap kat plaza plangi tu banya restaurant.foodcourt.mcd.mamak.ahahahah...dah g redbox karoake apahal sebok makan-makan??? nyanyi je sampai pecah voice box tu.ahahahahaha!

Bila dah check in room25..kami start nak pilih2 lagu...pastu cake yang dibawa tu , staff Redbox tolong simpan kan...ooouh..mama bawa ice cream cake clown party round Baskin Robbins...so dorang simpan kat freezer ice cream...hahahah....tu pun dah melting ckit..dry ice yang mama beli kat Baskin Robbins tu katanya lasting 1hours...ahhaha...xsampai pon...dah melting!


redbox pelangi rate??????
check here

memang reasonable price sangat2....sound system yang sangat okay!
malam tu tak berapa ramai orang + birthday mama n baby...usually redbox ni kira perhead n sekali masuk kira 3hours terus...however that night...kitorang dapat 6hours...aahhaha....nyanyi la sampai staff redbox halau balik..ahahahah...

special thanks...bear hug, kissess..n special ......... to my beloved kanda...coz u do me a favor...arrange all this...ahahahah....(korang jangan ikot macam mama yer.....celebrate birthday baby kat karoake! korang jagan ikot tau!!) ok...malam tu ada 1set dinner/head...boleh mengenyangkan jugak...hehehe..pastu ada soft drinks...free (mama redeem birthday voucher)... my gentle reminder....muslim: please ask for a cleas class & jug from alcohol yer...pasal if xrequest dorang akan serve using bekas2 alcohol okay...(my experience, bukan pasal dorang xconcern muslim - halal procedure, ni asal ada yang malay-muslim amil alcohol jugak.) so minta la glass yang dorang serve untuk juice tu...jap2 juice tu pun kena check menu betul2 yer...make sure pilih yang xde vodca tau...myluck, staff redbox tu explain in brief bila mama tanya 1by1 apa food & baverages yang dorang letak alcohol...=) nak lebih selamat sila order mineral water je tau..ahahahha...my 2cents!

penatnya mama nak bebel ni...ape pun mama happy sangat...anak mama dah 1tahun...even sizes yang agak kecik.mama yang terbesar...mama bersyukur baby mama sehat sentiasa, bukan bermakna tak pernah sakit...cuma demam2 biasa...



mylittle princess dapat jacket cantik....tenkiu auntie veronica & uncle yan


redbox voucher


ice cream cake clown around





semakin melting

budak ngamuk~nak main ice cream...ahah

try jacket baru....ngam...cun~








mama & miss veronica


thanks mr.hubby....aaa'h dinda dapat handbag baru,...

make sure..ask for...clear glass & jug from alcohol




































.JPG">mylittle princess dress..yang cute purse tu dapat free~christmas present

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...