Followers

Tuesday, May 24, 2011

21may2011~saturday~

as usual..saturday is mama shopping day..what? yaaa...every saturday...weekly...heheh...syukur bukan daily shooping day yer papa.ok2 dia wonderful weekend xde kemana pun..juz nak round jb..so we decided to go to seri alam @masai...huh? what for ya..aper je ada kat masai tu...heheh..dimana ada shopping mall, disitu mama ada..hahaha..selain dr rumah ma best fren si shinuar yang ada dinasour tu kat masai..mama ada nampak tesco.huh? shopping kat tesco jer? hek eleh ada aper jer seh...so mama xde la shopping aper2 sangat yer..selain jajan2 nak isi perot n sedikit groceries ( cikit n yang important je..coz saturday~no plastic bag!).dalam mama ronda2 n tengok kat dalam tesco (sementara papa smoking~huh...")

adalah salesman sorang ni duk promote mama "learning english for your beloved
baby" ok2 mama pun spent la few minute untk dengar dia punya
briefing..hahah..memang la sangat bagus untuk princess learn english since awal2
lagi kan..n bila dat guy tanya mama "puan, what do u think about english? n what
exact time do u think ur baby should learn english'? ok2 mama jawab..." i
strongly believe that to give a good education in whatever field @ kinda
language...start from inside yaa, i meant since a little baby inside ma
tummy..." yes! good puan~ salesman tu jawab...lorh memang ler..dalam islam pun
dah ajar macam tu ya en.salesman...so dalam dengar dia membebel yang
panjang(more 2de product den what english is) mama pun yer kan je
la...ahhah..lastly dia keluar 1form untuk mama sign (hah? giler ker kata
briefing tadi...pastu nak register trus..sorry yer...dengan mama yang dengar
xdengar apa dia cakap...dengan papa yang g smoking td..how come mama nk suka
hati sign apa2 form...yup! ada papa yang mama kena discuss dulu...coz kena la
respect ya,xleh suka2 hati jer...den yang membayar nnt pun papa...buatnya
program ni just money oriented..xker rugi je..uhuhuh...for sure mama memang nak
princess learn english yer...but tunggu til mama jumpa program yang betul2
menyakinkan mama...so moms lain ada advice x>??? share yer..

jalan2 yuk~

si comel princess danisha
yeaaaah...ni mama~

after slesai segmen "salesmen" mama teruskan misi shopping yer...ok2 round2 jap dalam teso sri alam den balik terus,pastu kepenatan...pastu tido..ok2 ni jer yang mama buat saturday @ 21may2011...yang lain2 tu sangat private & confidential...hehe...

Friday, May 20, 2011

nano white~free travel kit set



hari ni hari jumaat 20may2011..so,macam biase la..mama yang berkerja as fully
housewife ni dah mula kerja pada bila2 masa yang mama syuka..n partime mama
ialah blogwalking,facebooking,windows shooping n chatting (ni kat orang2 yang
mama kenal je...xkenal xkuase nak layan k..) so denagn rajinya mama terjah
facebook n selak2 book tu den nak dijadikan story mama yang syuker
makeup~cantik2~facial~segala bagai yang adik bradik nb sewaktu denagnya terjumpa
la page yang besh ni...ok2 mama dh bebel2 plak ni dia...
get free sample nanO white yaaa... CLICK HERE!!
lepas uoools dah register kat page nano white malaysia tu..nnt akan dapat email dri dorang mcmni..ok see:
ni la page nano white yang offer free sample tu..ok follow de simple n easy step..den watch up for the next step ya..ehehhe.hope mama dapat share sumthing yang all gorgeous n lovely friends mama looooooooooooike...so, meh share2 info yang sehat2 berkhasiat berguna ya kawan2...muaaaaaahx~

Tuesday, May 10, 2011

1st GIVEAWAY "moment to be remember"

join??? click banner ya


sedang mama jalan2...mama singgah2 nak shopping2, sedang belek2 item mama ter''enter kat blog yang sangat la menarik tertarik gitu, alah yang tuannya claim tak cun tapi manis alalaa laaa dear...cute ler...yerrr..macam tajuk contest tu..ahhaa..."moment to be remember"hahaha rasanya dalam hidup mama dat 2many moments to be remember lorh...tp yang romantic adalah moment with papa princess ler..ehheh, so..mama pun cedok2 picture dalam peti emas ni...terjumpa la yang mama syuker..yezzzzzzzzzzzza..nak tepek la..nak join contest.mana la tau rezeki pas ada baby ni...dapat ler ka...ehehehes..dengan kembang hidung dan besar hati mama uploadkan picture ni.....


mama & papa zulika

ohohhooo....so why ya mama kata picture ni " yang paling romantik dan menarik tertarik kau memang d'boMM "jawapannya ialah...jap2...nak bilang mama syuker contest ni coz penganjur yang cantik manis kata "Hadiah Giveaway nie ade lah satu session PRE WEDDING or POST WEDDING dengan konsep pilihan pemenang..tapi tarikh mengikut kesesuaian kedua belah pihak... tak pun COUPLE PHOTO or FAMILY PHOTO or MATERNITY PHOTO or KIDS PHOTO....anda pilih la yup...." ok2 tu kan....bessssh~


"Saya perlukan giveaway ni sebab.............."
ni lah picture yang mama amik masa mama rasa mama slim gitu den picture ni yang last untuk mama papa beraya hanya berdua coz pas tu mama dah ada anak2 yang akan interframe sama skali..mama nak sangat if ada orang yang tangan kreatif snap2 picture mama n papa, coz nak g studio n upah orang mama kena pikir double triple dulu la yer...heheh(bukan kiasu yaa...) dulu masa wedding xsempat nak wat outdoor photoshot...time preggy papa jer jd camera men, ni dah ada princess nak dapatkan snap whole body pun syusyah gak.mama yang cun. nakla jugak merasa diambil gambar oleh orang2 yang superb pro ni..so, mama nak nak nak sangat sekiranya dapat diberi peluang untuk tangan2 ajaib ni snap picture mama papa ~


p/s: sowi lew..mcam terbebel panjang je rasanya...hehehe, nway tenkiu dear adik manis heeheheh=)

I'm Yourss 1st Contest

I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous In A Kebaya?
join yuk...click banner

mama blogwalking lagi..dan lagi..mama jumpa blog yang besh ni pulak nak organize contest "I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous In A Kebaya?" so apalagi mama kan syuker pakai kebaya..walau xbanyak mana pun kebaya yang ada,lagi2 lepas princess ni kuar kan..heheh, so mama carigali picture mama yang rasa paling cun meletlops untuk mama uploadkan n joinkan ke dalam contest yang besh ni...hehehe. tenkiu yang dear gojes buat contest ni...saja mama test2 power lepas bersalin n dalam tempoh menurunkan berat badan ni, mana tau n nasib badanku bertuah...yeeeeeeeeeeah~

ni dia picture mama yang gorgeous =)
so how? ada can nak menang x??

xperla...mama try test power je..ni picture pakai kebaya after 4month bersalin...apa??? yer2 mama dengar,harus di slimkan lagi ya wahai body....yeeeeeeezzza~

ok2...kawan2ku yang gojes, mama tag ya:
cik sue yang cun
cik dalie yang meletops


p/s: mama xde location yang unik+menarik lorh...xsempat nak terjah tempat2 gitu coz si kecik nak melekat je dgn mama....hehehehhee

8-9may2011

08may2011 saturday
harini plan nak g tanjung leman saje nak jalan2 tengok pantai kan..so nak stay over umah makcik yang ada tenggaroh6, plan nak g dalam jam2-3pm tapi nak ajak mak ayah skali, ayah pulak ada kerja sampai malam tunggu punya tunggu lama sangat dah nak malam so terpaksa jalan gak n ayah xdapat ikut dis time..huuhh
sampai umah makcik tenggaroh6 dah hampir 9pm, rehat2 kan badan, dinner,pastu terus tido...kepenatan hehehe..coz b4 sampai tenggaroh dah simpat singgat carrefour n giant nak cari barang ckit.hehehe..so gud nitezZZZzz.
09may2011
yeeeeeeeeeeeeh~harini nak g pantai..ehh salah nak g tanjung leman..yer tanjung yer..ok ok....dah breakfast,dah siap2..yuk ke tanjung...harini last day yang pertanding memancing pesisir pantai tu anjuran harian metro...n main purpose mama nk g ialah saje naj tgok n jalan2.hehehe, so kami bertolak dari tenggaroh 6 ke tanjung leman adalah dalam15-20minute n sampai dah nak dekat 12pm..oooiiiuh! panas tu..tahan jer la.nak sangat kan..hameeeeeeeeeeeek ko..hahahaah, mama round2 tengok apa yang ada pastu bentang tikar kita picnic kejap.pastu rest2 pastu bual2..pastu balik...hehehehhe. ni je activity our weekend kali ni.hehehe.
malam ni balik desa tebrau,umah mak ya...ok2..dah sampai umah penat lagi..nite2 uooolss~

♥Mom & Me Sweet Photo Contest♥

♥GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
♥♥VACATION 2D1N & SPONSOR BY
aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS
♥♥
yuk ramai2 join contest ni...click banner diatas ya..

tarikh tutup: 25 mei 2011

contest dianjurkan oleh:
http://damiaqish.blogspot.com

disertai oleh =)
mama yang cun & baby yang cute
nama baby: Danisha Zulaikha
umur: 4months

Monday, May 9, 2011

01may2011~labor day


1may??? It’s a labour day..mana eh our holiday this time??
Nak travel jauh2..tapi pocket xbrapa nak penuh.so we decided to >>> balik kampong..oh
oho hhhhooh balik kampong<<>> balik kampong..oh
oho hhhhooh balik kampong<<

sampailah ke rumah tok mak..yeeeeeeeeeeeeeeezhhh~ tok mak pun lg siap2 nak ke jemputan n mama pun lekas2 simpan ebm (expressed breast milk) kat fridge n siap2 letak ice pak n coleman chiller dalam freezer tok mak..heehe, kat umah tok mak ada 2fridge n 1deep freezer(yg ni khas untuk ikan,ayam, daging n yg sewaktu dengannya). Pas simpan semua tu mama pun touch up apa2 yang patut n kami pun berangkat ke lokasi jemputan..hahaa, selang 2-3 buah umah je dah sampai..ok~pekara biasa ya…yuk mamam kat umah jemputan-princess nisha ada aunty yang tolong dukung n layan (thanks ya).
After g jemputan mama balik pumping kejap lepas tu nak jalan2 round batu pahat,smpaila malam ikut papa hantar document ke muar and then settle urusan kami pun stay over umah tok mak…gudnite semua.ZZZzzZZZ
02MAY2011
GOOOOOOOOD MORNING~ pagi yang ceria after penat semalaman berjalan,harini nak cover untuk our mini chalet..alahai cepat la siap….nanti boleh mama rasmikan..our cute project yang bernilai RM+-15K ni, lokasi masih lagi dirahsiakan hinggala selesai pembinaanya yang kini baru 65% siap..sabar2 ya mama..nnati dah siap mama nak wat decoration yang berkonsepkan classic & romantic ya…I loooooike u…hhehe, syuker2 thanks ya papa…coz u make it for “mama” korang ada ke? (ayat berlagak~heheheh). So mama pun camwhore lagi, g la our mini chalet untuk snap picture before n after ya…uiiish…besh gak eh..even comel je…boleh la kan daripada xde..n yang penting papa bikin untuk mama..again untuk mama…yup~!
Special thanks to mr.hubby coz u make it real n it juz for me. Oppps~ actually for “zulika” n mama xlupa untuk anak2 mama ya…(tetiba teringat anak mama “mohd zuldanish fitri~alfatihah” always love u baby). Mari kita lihat2 mini chalet yang mama maksudkan tu.. (amaran awal~ ini hanya luahan hati n angan2 mama yer, pada sesiapa yang xsyuker n geli2 nak baca n tengok boleh la tutup mata n lebih afdal tutup je laptop tu ek).
Dah siap packing n jenguk2 progress mini chalet tu kami pun berangkat nak pulang ke JB..opps, xterus la balik kan…s usual kaki shopping,kaki melaram,kaki perfume,kaki makeup, mesti la nak jenguk2 mall yang asa buat sales n for sure mama should grab atleast 1 yer..ahahhah, papa~get ready ya…u r de best bankers do I have lorh..big hug for u…muaaaaah!
Yuk singgah bp pacific mall ada sales tau…(nasib bukan members day-pacific card mama dh expired…hehhe) dah selesai beli apa yang nak kami pun berangak pulang (ni balik jb terus) dengan segala kepenatan kami pun balik ke umah mak desa tebrau pulak…
heheh, rest time…penat2 gak…sakit2 badan, sengal2,lenguh2….n th anks again papa dah booking kan mak bidan kesayangan mama untuk adjust urat2 yang dah bersimpul ni ( I like “berurut,bersengkak,bertangkas,bersauna,mandi bunga) hurmm…boleh la kasi kesegaran pada mama…after dah siap 1badan bau minyak2 tu apalagi mama scrub la badan sental2 apa yg patul kasi licin2 ya..hhehhehe..ok dah segar badan mari mama bawa princes turun jalan2…..yeeeahh~ a very meaningful “labour da

Thursday, May 5, 2011

SCR5 STROLLER


30 april 2011
harini ni mama papa nak mencari stroller untuk princess danisha,,,sebenarnya mama berkenan sangat kat Quinny Heavy use speedi minat juga kat Quinny zap xtra ni...tapi kan...harga dia kan..aduyai..lum termampu lagi...semua brand Quinny harga RM1K++ alahai..minat sangat,tapi 4de time being xmampu lagi...n nak jugak pakai Quinny suatu hari nanti..so mama kena start menabung ~ hheheheh....
nak yang ni...

suka yang ni jugak...alahai smart seh...nak please....nak...nak...
yang mama syooook sangat masa princess masih newborn lagi ni hah,
Iglesina prams cun giler..lagi2 baby girl duk dalam tu..tapi harga.maaaaaaaaaaaakkkkkk aiiiiiiiiih~lagi2 bila convert MYR...Xtertahan rasanya..


sila buat calculation & convert ke Ringgit Malaysia ya...WooooW~Price??
cun kan prams ni???
oleh kerana budget less then RM500 for a good n compatible n safety 1st stroller.mama papa decide to buy SCR5 stroller (edisi Quinny Malaysia.~quite similiar kan) untuk tidak menghampakan mama...kira bersukur la dapat yang ni...brand Sweet Cheery jer...made in malaysia tau...tgok kat sini..click clic

ni la SCR5 bila dilipat....nak tengok rupa bial dah masuk dalam bonet mr.matrix mama??
********************************************
*********************************
************************
******************
************
********
****
**
*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...