Followers

Thursday, October 27, 2011

LSO contest

lamanyer tak merajinkan diri join online contest..harini blogwalking terserempak dengan contest free & easy ni...ehheheh...so aka ku rajinkan diri join & upload picture ni untuk dipertaruhkan....


ni picture time di tioman island..cool & santai....mama cun with baby baru baek demam..=)

special thanks to penganjur...
sila like page lso @ facebook

TARIKH TUTUP: 24 NOVEMBER 2011
MASA:5.30 PM

wish our luck yeeeeaza!

Tuesday, October 25, 2011

TIOMAN ISLAND~FAMILY DAY



haaaaissssssssssssssssh~ cerita dah basi...lambatnyer update...hahahah..ok2, mama nak share experience deals with travel agency,time kitorang buat family day at TIOMAN ISLAND....since buat reservation last minute so, please don't expect more yer....n bersyukur je dapat g.heheheh...ok, this time mama yang tolong jadi "liason" person yang incharge untuk this group of 30person...atas kebenaran mr.zul (thanks papa~ u can count in me yeeeeah). so beginilah ceritanya..

group: 30 person@ znd engineering

event: family day

date: 15-17july 2011

vanue: Tioman Island (T.I)


punyalah survey @ internet all about info at T.I ni.....baru tau...kat sini banyak tempat perkampungan...nak tau yang mama ingat..kitorang stay kat AIR BATANG (ehheeh,bunyi macam...), pastu kat sebelah tu ada kampung TEKET,pastu ada SALANG,pastu ada ......(lupa dah....) boleh check kat sini --------------------- ok,mama sebenarnya budget around RM10K shj untuk packages 3D2N which is include:
  1. accomodation

  2. return ferry

  3. beach activity breakfast

  4. lunch

  5. dinner

  6. BBQ

  7. snorking

  8. round island

  9. karaoke

    mulanya mama try test tanya kat however, untuk tempat seindah itu....kiranya dah over budget....so mama survey tempat lain....tapi mostly kat area salang, dah full booked, n yang ada tu room xcukup n xde facilities untuk family occasion...so, atlast mama contact travel agency n mintak tolong dealkan untuk our group.Special thanks to mr.Kamal from PURE VALUE TRAVEL & TOURS yang buatkan booking last minute untuk mama...ehhehe, so mama dapat packages yang mama nak...dengan reasonable price...yeeeah~!


ok....bermulalah...perjalan kami....mama try to make it short & simple k...banyak sangat termuntah nanti u all baca,,,,ahahaa

DAY 01 (friday,15july 2011)
1000hrs - Assemble at Pure Value Office, Mersing
opposite Jetty/collect tickets & boarding pass kitaorang kumpul kat mersing, tggu group dari batu pahat sampai...dapat naik ferry baru namanya FERRY KARISMA~official launching that day so group znd engineering orang2 first dapat naik ler..heheheh


1230hrs - Depart to Tioman by ferry
sangat lama menunggu....janji tulis at ticket ferry gerak 10.30am....skali dah naik ferry ni
tengahari baru gerak...huhuhu, pastu sebelum sampai AIR BATANG (JOHAN RESORTS) punyalah main stop2....kat kampung lain....ehheheh,(ingatkan direct)

1400hrs - Arrive & check in
kelaparan....pasal lama menunggu (padahal dalam ferry dah dapat makan), xsempat check in terus kitaorang diberi makan lunch (dah booking...dah bayar)..semua makan dengan
gembiranya.. hehehhe,(time ni, hujan lebat & angin laut tersangat kuat) sambil makan dengar briefing dari mr.kamal (orang travel agency)....dah settle bagi rooms kitorang pun
merehatkan diri....(free & easy activity) pasal petang tu beach activity postponed due to
weather condition...huhuhuhu....ok rest....

1900hrs - Free & Easy

2030hrs - Dinner
makan2 kat restaurant JOHAN RESORTS...memang superb la....sedap yer...lagi2
tempatnya kat tepi laut betul2....dah kenyang makan kite karoake.....dah abis suara kite
balik bilik....kite.....hahahaha..aperla...kite ZzZzZZZZZZzzzz...(cian mylittle princess muka
penat kan....1st time meredah laut)


DAY 02 (saturday 16july 2011)
0800hrs - B'fast
Brefing untuk activity snorkling,beach games,

0900hrs - Round Island & Snorkling trip
ok....ni yang budak2 ni ternanti2...ahhaha..kite p snorkling denagn menaiki 2 speed boat
(sedih coz xde life jacket untuk infants -my baby that time 8months lorhh~so, atoknya tolong
look over baby nisha,,,(mama xkuat,xbrani..papa kena bawa bag yang ada DSLR camera,
ebm baby nisha...takot xterjaga) mula2 memang steady je...skali dah tengah2...aduuush
kena melawan ombak...n dah mula terhumban-humban rasa dlm boat tu....takot kat baby
tu...kesian kan baby....nasib dat time bawa "atoknya n oma nyer" yang atoknya memang asal
keturunan orang pulau sibu,mersing...so hidup dengan laut dah no hal...eheheh...kitoang
basah kuyup pasal duduk seat blakang (untuk less kan effect berombak)...so perjalan hampir
30minutes.....cepatla sampai....takot (mama ni anak orang pulau...tapi penakot....hahahah)


BEACH ACTIVITY
kat sini kitaorang makan packed lunch jer...pastu start main games (ala-ala sukaneka kat
primary school tu) lupa plak apa nama pulau ni....nama dia...======,kejap je kat sini
kasi warm up nk snorkling nanti...posing2 amik gambar...pastu blah....hahaha, kitorang
nak p pulau yang lagi sebelah....(cun punya tempak..boleh snorkling okay)...
SNORKLING
yeeeza..sampai je...budak2,mak budak...bapak budak...atok budak, pon terjun...kite main
intai2 makhluk dalam laut ni yer..(mama takot2 berani....since my 1st time ok),
so,kitorang berendam la tengok2 dalam laut tu.....memang cantik...snorkling
kan...nampak ikan2...menari2 kat dengan kite...pastu mama takut ada jelly fish ke blow
fish ke (padahal xde pon...)yang bestnyer kitorang punya sebok nak mask n googel nak
tgok fish tu semua tapi atok nisha,dengan selambe snorkling xguna ape2...lama plak
tu...til budak yang guide tu pelik n tanya kot2 atok nisha a.k.a ayahku, ada training
(manade dek...ni benda main2 orang pulau) tercengan yang guide tu..ehehhe...steady la
ayahku...(even anak dia penakot).so, kasi puas main2 snorkling...pastu kita blah je....next
destinantion....kita pi...

MARINE PARK
kat sini boleh snorkling jugak..tapi dikawal n dalam kawasan yang dipantau (ikan2 kat
sini besar2....) dah puas round kat sini...n dah kepenatan...kitorang pon blah...ooops jap
ni kat perkampongan (lupa namenya) yang ada airport tu kat duty free punya
market...okay....


1700hrs - Back to Resort, free & easy
time ni rest kan badan...n buatla aper yang suka yer..ehhehe....tapi mama papa baby
nisha atok oma...we all kuar jalan2 tengok tempat orang.....heheheh


2030hrs - BBQ & Karaoke
makan2 sampai kenyang...pastu sila bernyanyi sumbangkan suara yang sumbang
eh..ehhehe


Day 03 (17july 2011)
0800hrs - B'fastf ,free & easy while waiting for ferry departure
makan2 dipagi hari ditepi laut...yeeeza....pastu siapkan packing nak gerak pulang yeeeer


1230hrs - gerak pulang (ferry karisma)...this time kitorang kena dihantar ke tg.gemok jetty coz,
kat jetty mersing ferry xboleh masuk (air surut).....*air pasang pagi surut pukul
lima......*hehehepunya lama berejam....reached tg.genok dah nak dekat asar @
4.15pm...huhuhuuh...dah la tu,
kitorang dah blur ni...macamne nak amik keta kat mersing....call agent travel agency tu
xjawab...(dorang hantar budak baru kerja tgokkan kitorang) lama tunggu lastly dorang
came dengan "school bus yg mcam cerita caroon ~magic school bus~" tu angkot kitorang
balik mersing....dalam hati nak marah ada...nak gelak pon ada...xperla...take it as 1 of our
travel itenery...ahhahaha...penat la seyhhhh....dah naik bus, duk diam..tggu
sampai mersing...

1900hrs - sampai dah kat mersing...(ooouh....ada sesuatu terjadi........keep it secret....) ok, p amik
kereta masing2....back to home.....yeeeh!





PICTUREs......depart from jetty mersing-tiomand island (air batang -johan resorts)





berada dalam ferry..tickets ferry n marine park.

mr.zul kat blakang ferry

princess danisha muka masam...baru baik demam....



time launching ferry karisma


upon arrival...makan yer..dah lapar...

posing dalam ferry

danisha dengan peminat2 nyer.hahahha


pure value tours ~office mersing


okay....cek tempat captain,hahaha

ferry karisma dirasmikan...

dapat masuk dalam ni..hehehe


in between 2ferry...



our cute budget...hehehe


oppps.....mr. & mrs.zul



sayang baby dgn oma...




our itenary

okay budak demam..hahah,duk diam2...senang mama bawa...hahha

atas deck...baby n atok....


little captain in action...






wah...good girl...



~1st day~



posing kejap...ehheheh

hari semakin gelap....

sejuk ker??? ehhehe

kira batu tu eh...

ooh boss!

gelap sudah....


Day 2


SNORKLING




Mama...yer2 je

amoi kecik..



bestnyer...

upacara kenal pasir pantai....ahahah



briefing before snorkling & beach activity

baby nisha cejuk..

our gangs''' Z&D ENGINEERING





LOVE U














duty free shop (harga mahal jugak...ahhahah)



















hahaah...nampak villa kat atas tu...ok..sila la check in disitu..rm3k/nite...hahaha


dah nak balik.....




mama handbag & lovely cooler bag...







































dapat join official launchinh ferry karisma


yeeeah!


mrs.zulika


BEAUTIFUL MOMENTS







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...