Followers

Saturday, December 29, 2012

PROFESSIONAL ADVANCED MAKEUP CLASS

PROFESSIONAL ADVANCED MAKEUP CLASS
Jazznyta Rahim Artistik Team
21 december 2012
Grace Studio, Johor Bahru.


Alhamdulillah, done untuk menambah skill dan theory makeup ni.. special thanks untuk my mentor @ sifu @ cikgu Jazznyta atas ilmu nya.. n maaf jika ada buat cikgu marah..ehhehe rasa beruntung sangat beada dalam lingkungan rakan seperjuangan yang saling memberi sokongan n pandangan..harap ikatan persahabatan kita kekel selamay... lagi-lagi untuk kenalan baru yang super hot ni.. sis ima, sis may... uools memang best la!! nanti rajin dewi update hot story kite-kite ya,.,..heheh
alhamdulillah... thanks ya cikgu

yeaah...


trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)


trial makeup (wedding)



kami sudah...anda bila lagi???

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)



inilah hasilnya...

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)

trial makeup (wedding)
trial makeup (wedding)

selsesai tugas...yuk posing-posing   



posing sopan..ehhehe

dah mula la ni...ngada-ngada ek...hehe


excercise ke?? belajar makeup???




 p/s: tak larat dah nak type memalam ni..nanti-nanti tunggu mood rajin..kite gosip lagi...NitE..zzzZzZz

Makeup Dinner (Nurzila)

Makeup Dinner (Nurzila)
28 December 2012


thanks darling memberi kepercayaan kepada i...untuk touch up ur pretty face...
dan inilah hasilnya...
maaf jika ada kekurangan or ada mana-mana yang terlebih..

untuk mr.photographer (husband nurzila) , thanks lah.tolong snap kan pic ya... ehhehe ouuh ya.. ku menunggu air tangan mr.photographer yang hebat ni...




p/s: sorry pasal rumah kite kecik je...heheheh

Wednesday, December 19, 2012

MENANG lagi~


 Miss 50's Hijabstar 
 Saturday ( 08 dec 2012)
 Todays Mall Seri Alam, Johor.






sepatutnya pada hari berkenaan, contest tu start at 10am, memandangkan ada peserta yang belum sampai..maka kami yang dah sampai ni kena tunggu la...haiiiishhh.....


nakeup done by me~


sementara menunggu...kite camwhore dulu..hehe

ni pict take using cell phone..so tak clear sangat,

ni dia....

saje menghabiskan masa main camwhore..hehe

ditemanai oleh anakku , n oma ina..ehhe

 setelah penat menanti dengan penuh debaran samai nak terkeluar susuk i...hehehe finally start juga contest ni...dah nak 11am pun..heheh, peserta tak lah ramai cuma 10orang je.. tapi secara luaran nyer semua cantik-cantik dengan busana 50's yang menarik...ooouh ya.. contest kali ini menekan konsep pemakaian cara 50an serta perlu berhijab... 

secara jujurnya..busana yang diriku kenakan pada hari tersebut adalah busana warisan iaitu : kebaya serta kain batik lepas warisan keluarga berusia lebih 50tahun... n tak perlu la di compare dengan peserta lain yang ada di sponser pihak bridal...ooouh....me??? hehehe..tak pelah rezeki and usaha masing-masing...
 ni dia... DEWI NASTYKA peserta no.6 dari 10peserta:


 persalinan kebaya serta kain batik itu berusia lebih 50tahun, cuma di bahagian hijab and selendang itu di modern kan sedikit caranya...

 dan inilah antara para peserta :

peserta no.1

peserta no.2

peserta no.3


dan yang lain-lain tak sempat nak snap...hehehhe


 ni dia...my turn... sila catwalk dengan kebaya ketat + kebaya lepas.... hehheh
memula panjat tangga yang tak kurang hebat tingginyer..haha
giler slow punya catwalk..hehe

1..2... pose...

ok catwalk again..

stage tak rata...tengok bawah jap..ehhehe kang tergolok bersama kasut kayu tu..heheh

siap ada sessi soal jawab lagi;
 lepas je my turn.... fuh lega rasanya... dah turun stage sila lah posing-posing..hahha, masa tu siap terjumpa geng penari "mustika warisan" lagi.... ni time active menari masa muda-muda.hehehe....wah refresh jap memory..haha



posing bersama geng penari dulu-dulu..heheh
 oooouh ya.. congrats dek khai... dah ada registered bussines sendiri... so sesapa nak design baju / nak amik package wedding leh contact dia... di  Khai Adek


muka lega pas turun stage...

after that, ada lagi 1 session, ni untuk menggayakan cermin mata yang di sponser..lah...ingatkan dah settle...hahahhaha

ok... pose lagi...

smile

adussss... malu la...ehhee

posing depan-depan biar juri nampak..hahah

again... 1..2..pose...

siap sedia ada soal jawab lagi..eheh

jawab la...dengan seikhlas hati ya..

ok....selesai...fuh..lega.. dah tu,, turun la... kasi turn orang lain plak... ehhehe.. sambil tu menunggu untuk keputusan pemenang, yuk jalan-jalan posing-posing..ehhehe

tumpang placing jap
smile dewi..
aksi freestyle

pose

nampak??? hijabstyle..hehhe

posing sambil meredakan debaran...ehhe

sekali lagi..

dah penat?? duduk la jap

 maka, tiba masanya di umumkan....pemenang.... dari no.10 hingga tempat pertama...jeng..jeng..jeng

setia menanti keputusan..

tempat ke-10

tempat ke-9

tempat ke-8

tempat ke-7

tempat ke-6

wah..berdebar...debar..

tempat ke-5

tempat ke-4

 JeNG...JEng.... JeNG..... Sekarang dimumukan tempat ke3,ke2, dan pertama:



alhamdulillah... menang tempat ke 3...rezeki..




alhamdulillah...
 dan ini dia...pemenang tempat ke2 peserta yang berbaju pink tu..n tempat pertama yang berbaju putih,

congrats darling

3.1.2

 dah selesai semua tu..kami ada sessi photoshoot dari penganjur contest..iaitu LENSALANGXIE MAKEUP & PHOTO STUDIO

 setelah tamat semua acara..barulah kami pulang..yeaaaah!!!

before reach home... nak posing jap...sambil laya si princess tecik maen-maen..heheheh
layan anak...dengan mama skali main..hehe

tu si princess tecik saya..ehheh

aduh..mama oi...

si princess tecik marah mama sebok je..orang nak main-main.ehhe

posing...

smile..

muka dah comot... heheh

smile...

menanti jejaka idaman...opps!! haahah

yeaaah..

duduk sorang-sorang takde oarang teman...cian saya..hehe

dewi nastyka

finally, hehehhe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...