Followers

Wednesday, December 15, 2010

NEWBORN BABY

ALHAMDULILLAH..

BABY dah slamat dilahirkan..

  • neutral delivery
  • born on 14 DEC 2010 (besday mama 13DEC)
  • 2.95kg
  • baby girl
  • born in HSI,jb



Alkisah...untuk thread entry kali ni...mama khaskan untuk baby tercinta..pengubat cinta hati mama papa..SEMOGA SEMUA CORETAN INI MENJADI TATAPAN & INGATAN baby supaya sentiasa mengingati asal usul kita.walau dimana kita berada.walau tinggi kejayaan kita.walau mewahnya hidup kita.anakku tetaplah berpegang pada asal kejadian kita...igatlah betapa sayangnya mama papa pada baby.selamanya...


sebenarnya EDD baby yg mama papa namakan DANISHA ZULAIKHA yg membawa erti "kebijaksanaan kecantikkan" should be on dec07'2010.. ntah macam mana si kecik ni suka sangat stay over dalam tummy mama til ter' over due sampai nak 2weeks...finally mama kena menyerah diri ke hospital untul precaution action..hehehe... sebelum g nyerah diri mama dah tau dah..time pantag nnt xleh nak mamam macam2.so dengan berbesar hati mama ajak papa singgah mamam mee goreng mamak dulu..hheh

sampai kat HSI mama slumber je berjalan g labor room..sampai orang2 kat situ looking odd at me..cam xcaya je mama dah overdue..coz mama leh segar berjalan kaki sendiri tnpa bantuan wheel chair..haahha...

bila docter dah check laluan servics..(alahai kena seluk dgn doc lelaki..) baru 1cm..aduyaiii...lama

ag, mama siap kena sound lagi awat xmai hopital awal2...mama jawab la...doc yg follow kes

mama suh datang date yg dia bagi, sampai dorng kena contact ketua doct untk trima mama kat

labor room..huh~ bila dah settle kes seluk2 mama kena warded.(dis time papa give mama option

4choosing 2nd class) boleh r.. nk g private xdapat kan ( coz my previous record @ preterm baby at

HSI )..so kena la deposit RM250..ni kira dapat bilik yg ada aircond n 4bed/room lew..besh gak coz

HSI kan agak baru..environment sesedap rasa secukup selera r..ehehh. bila sampai je katil mama

tengok aunty2 ( kira mama de younger @ dat time) semua dah sarat marat kes dah xlarat nk

bergerak n dah 2-3hari warded...mama pun baring lew sambil slumber main2 hp (3G kat

papa) ..dah masuk ward dalm 8pm...dah mama paksa mata suh tido..xlena2 gaks..huhuh, mama

jalan2 kat tingkap tengok luar..nampak JUSCO TEBRAU..alahai beshnya if dapat shopping

ag..heheh, dah boring jenguk2 luar tingkap mama baring lagi,,jeng-jeng-jeng...skali trasa macam ada

benda kuar dari ehem2 ni...g check kat toilet..wah! baru ku tau..dah kuar tanda ( turun darah) cikit2

tapi xsakit...turus panggil nurse yg incharge...(kena seluk lagi) dah 3cm..mama pun d arahkan tukar

uniform coz dh nak kena tolak ke labor room ag..ahahah..jiran2 sebelah katil mama pelik2 je..mama baru masuk dah nk bersalin ker?? tapi mama sehat2 je...

masuk labor room around 11pm..tggu papa sampai untuk teman kamar ( kat HSI en. suami boleh ikut masuk labor room) dalam 11.30pm pastu doct check laluan lagi..baru 3cm..tggu til 12am doct pecahkan air ketuban @ waterbag mama...tggu sakit bebetul nk bersalin till 4.30am baru la..doc n assistant segala bagai tolong mama untuk push baby nisha kuar...tapi si kecik ni syiioook sangat dlm peyot xmo kuar...til mama kena marah2 pasal dh macam xlarat nk push..push..pushh~ takot baby lemas + terminum air ketuban + terbelit tali pusat..dat time oxigen n injection pun dah xrasa lagi...yg mama ingat mama nk push kuat2 till baby nisha slamat lahir...yg terharunya dat time saing2 mama ada la 3-4 orng yg nk deliver baby...smua dah slamat meneran tinngal mama yg xsettle lagi..so doct2 yg dh slesai kes, berkumpul kat bilik mama keliling smua support mama suh push~push~push~ ( papa dat time takot sanagt coz muka mama dh pucat sangat..n mama xlarat dah) untk bantu mama doct terpaksa ''gunting" aduyai...again...huhuhuh...den baru mama push sukuat hati hingga lahirla permata jantung hati mama papa "DANISHA ZULAIKHA BT M.ZULKIFLEE @ 14DEC2010 @ 5.20am" ALHAMDULILLAH... s usual..ikut procedure doc kena tunjuk baby kita n suh patient see n declare baby girl @ boy..pastu baby dibawa kuar untk dibersihkan n suami dipanggil untk mengazan @ iqomah kan baby...dat time airmata syukur mengalir di pipi mama..dengar baby mama nangis2 bila dibersihkan..n mama seram2 sejokk...takot nk kena 'JAHIT" (perkara yg ditakoti perempuan yg melahirkan) heheh...lucky dis time bila di bius tu berkesan n xrasa sakit macam arwah baby danish dulu ( akan mama ceritakan bila ada kekuatan ~ AL-FATIHAH ). bila jarum di cucuk terasa gakk...n bila benang di tarik...alahai ngeri..even xsakit pun...ni la pengalaman berharga mama dedikasikan untuk anak2 mama n suami mama n para suami di luar sana hargailah isteri yg terlalu tinggi pengorbananya untuk memberikan harta yang paling berharga yg mana xtermampu sang suami nak menilainya walau berjuta harta yang ada..

selesai je sessi jahitan mama..baby danisha di berikan pada mama..once again, golden time mama bila baby danisha dapat mama susukan even not so easy for 1st time mum...mama usahakan juga dengan doa n tawakal baby danisha dapat juga susu badan mama ( colostrum yg amat penting juga dapat menyelamatkan berjuta nyawa ) pas dlam stegah jam susukan baby nisha..mama ni tolak masuk bilik sambil memeluk baby nisha yg diletakkan disebelah dada mama..besh sangat rasa baby nisha meruit2, mama peluk takot baby nisha kesejukkan..sampai ward dah dalam 6.30am..mama tenung je wajah kesayangan mama papa.setiap inch tubuh kecil baby nisha mama ulit2 usap2..alhamdulillah sempurna physicalnya...( semua mama akan buat perkara yg sama untk memastikan anak2ya cukup sifat =p ) bila dah jam 7.30am nurse btau suh susukan baby lagi.. n siap2 nak kena "seluk" lagi coz nk makesure xde darah beku o apa2 ketulan tertinggal time deliver tadi... n nk check jahitan juga...nurse pesan kat mama yg baru sangat deliver baby ( jiran2 sebilik dah dari siang semalamnya deliver ) if larat n boleh bangun berjalan nk g check tut" nnt time tengahari @ waktu melawat dah boleh call papa minta jempu balik...bila dengar boleh balik..mama yg melayang2 badan ni turus rasa segar (even kena masuk air 2bottle ) heehhe... akhirnya pada 14dec2010 jam 12.30pm mama pun berangkat pulang bersama2 baby danisha..besssh sangat dat time....

Friday, August 6, 2010

20~22weeks pregnant

22weeks
minggu ni pendengaran baby semakin baik..ia dapat mendegar apa yg dikatakan, so slalu cakap dengan baby, dengarkan ayat2 al-quran...music2 yg tenang, n bagi respon setiap kali baby melakukan gerakan..baby kali ni suka tendang2 mama bila waktu malam..lagi2 bila rasa susah nak lena,makin active la baby gerak...bila tukar posisi baring baby pun ikut tukar2 posisi dalam perut..rasa bahgia,bersyukur sangat dengan anugerahNYA...untuk baby sayang...jangan nakal2 dalam perut mama ya..sayang baby...sayang danish jugak~alfatihah

21weeks
OOoopss! alahai...baju,seluar smua dah rasa ketat2 ni...rasa cepat jer baby ni membesar,...ukuran pinggang dah 39inch....heheheh, minggu ke21 memang indah rasanya.rasa baby makin active gerak, suka tendang2..bila letak tangan atas perut je ada respon...rasa bertambah kasih padamu wahai anakku....
20weeks
Alhamdulillah 20down-20 to goooooooooo....baby semakin membesar dalam perutku.untuk itu,perut sudah semakin besar,strechmarks mula terbentuk..even strechmarks lama masih berbekas.dis time dah get ready dengan cocoa butter untuk prevent effect yg lagi teruk,ehhehe.from now, gender baby dh boleh diketahui..tapi 4dis time biarlah ia menjadi rahsia, asalkan baby sehat n keadaannya baik..siap2 pesan kat docter time wat ultrasound checkup untuk rahsiakan jantina baby...hubby awal2 dah confirm dapat baby boy..heeehehhe, hopefully la...yg penting semua slamat.

Thursday, July 1, 2010

pregnant 14~19weeks

Alhamdulillah....semua berjalan lancar..dari minggu 14, hingga harini hmpir 19minggu tempoh kehamilan.dah kena wat "buku merah" kat klinik krajaan.pasal last appointment dengan doct haritu ada bgtau yang better checkup kat klinik krajaan...pasal if ada case apa2 private clinic pun akan refer pada hospital kerajaan.juz scan baby je kat private clinic coz kat klinik krajaan scan xdapt full image..hurmm...ni experience.
14-15-16-17-18-19weeks
dah pun slamat dilalui...20weeks more...hope smuanya berjalan lancar.sempat gak p mandi laut kat desaru..best bila dapat rasa baby dalam perut gerak2 time dalam air..hehhehe...
1st appointment checkup juz wat urine test, kena amik darah untk check HIV , n tahap gula dalam darah...2nd appointment kena puasa from 10pm-8am pasal siang nk kena amik darah untuk check glokuse dalam darah...huhuh..dah r kena puasa sampai je clinic kena tggu turn lagi...dr 8am til 9am bru sampai my turn..masuk2 je kena cucuk amik darah,pastu kena minum 1glass air glukose (manis yg teramat sangat) pastu kena sambung puasa lagi 2jam utk amik darah lagi...fuhh...dat time memang dh macm battery weak seh..hahahah...akhirnya selesai smua checkup dapatlah buka puasa...next 6/7 ada checkup lagi....=)

Wednesday, June 9, 2010

Pregnant 13week

Alhamdullilah, dah masuk 13weeks pregnant. time scan dat day dah nampak kaki & tangan baby...hearbeat baby laju.baby mula gerak2 time ultrasound scan dat day..best sangat tengok baby dalam perut sendiri.dah nak abis 1st trimester ni,rasa mual2, loya, pening ada kurang sikit tapi still ada.=)doctor advice banyakn rest, n jaga kandungan...

de best part> my belly may be popping out a bit now as well.n i should think to a very cute maternity wear..hahaah,tapi tak suka style orang dulu@makcik2, if pregnant je kena pakai baju besar2..fashion dress yang bunga besar2...ehehehe."i xberkenan la you..." dis time dah plan ngan hubby nk banyakkan "retail theraphy" so dat i akan kelihatan trendy moms-to-be s long s my pregnancy period...hehheh

Thursday, June 3, 2010

Pregnant 10~11weeks...

Alhamdulillah, dah nak 3mnth pregnant.semuanya okey..juz morning sickness still ada..huhuh, kekadang smpai xlalu nak makan...tapi paksa juga untuk kesehatan baby,dalam bulan ni nk scan lagi..baby dis time end of Week 10, my baby graduates from embryo to fetus..cepat la besar baby cayang =)

Wednesday, May 19, 2010

Pregnant 9weeks

Alhamdulillah,dh 9weeks pregnant.smua berjalan lancar..bila masuk minggu ke9heartbeat baby makin kuat, n Saiz baby 4dis moment hanyalah sebesar sebiji anggur iaitu dalam saiz 1inch.Baby is beginning to move, but i won't be able to feel anything for some time...hehehe ( xsabar nk rasa movement ).S usual teruskan minum susu anmum materna,vitamin,kismis doa, & air 30juz...minta ALLAH beri perlindungan,kekuatan, kesabaran...amin.

Friday, May 14, 2010

Pregnant =)

Alhamdulillah , hari ni dh masuk 8weeks & 3days pregnant...last week ada scan ultrasound baby..doctor dah sahkan pregnant...juz time scan nmpak baby dah 10weeks...tp ikut kiraan doctor masih 7weeks lagi dat time...apa pun berharap sangat baby kali ni selamat , sempurna, sehat & lahir cukup bulan.Amin~ doakan la yer...
untk pregnant kali ni slalu gak mual2...pepagi slalu gak muntah2...if jalan jauh rasa lemah je badan..doctor advice supaya byakkn rest,positive thinking n jaga pemakanan...
buat masa ni jz amik vitamin, folic acid, annum materna...
akhir bulan ni kna wat scan lagi...baby sayang, cepat besar ya...
apa pun mama tetap rindukan anak mama danish..sentiasa dlam hidupku....muaaaaah!

Sunday, April 4, 2010

IMGLAD 2010

Lama rasanya tak update blog ni..bukan menghilang juz quite busy dengan agenda baru..almaklumlah sejak jadi trainee IMGLAD, kena ada commitment baru..lagi-lagi dapat environment baru..yang rasa syiokkkkk kat IMGLAD ni pasal:
1. Location dia kat Danga Bay – betul2 kat office Iskandar Malaysia.
2. Dapat pulak trainees A2 ~ Auuuuum! Yg best giler, lagi penyayang
3. Trainer’s pun bukan calang2 orang..baekkk punya. Special thanks to abah
(Mr.Abdul Rahman) & Cikgu (Mr. Zulkiflee Khair).
4. Banyak sangat improvemet yg kitorang dapat, pendik kata at the end of the program

boleh “all out”.
5. Kat IMGLAD boleh rasa macamana the real work environmrnt..pasal, kita dapat

knowledge macamna nk deal dgn orang yg high level, blajar nego ,
n blajar how to faces difficulties.
6. course 3month rasa kejap sangat..at the end, nk pisah baru rasa sedih

( ni yg kitorang tengah rasa) huhuhuhuhu…..

Ni nak share aper tu IMGLAD…program ni adalah Employability Programme di atas government punya initiative to equip graduates with the skills and experiences needed to enhance their employment opportunities. Program ni officially launched by JOHOR state government ~ Y.A.B. Dato' Haji Abdul Ghani bin Othman pada october 2009. Iskandar Malaysia Graduate Leadership Assessment and Development (IMGLAD) is a collaboration between Iskandar Malaysia Universiti Teknologi Malaysia Research Centre (IMREC) and Deloitte. The IMGLAD employability programme incorporates Deloitte’s innovative leadership development curriculum that equips graduates with core employability skills and subsequently successful work placement.

Based on the Deloitte Graduate Leadership Assessment and Development (DGLAD) program, IMGLAD has been developed jointly with Deloitte UK principals ensuring the highest standards are maintained in respect to design and delivery. Similar to the highly successful Deloitte Employability Initiative in the UK, learning does not take place through traditional classroom lectures; rather it is delivered through practical exercises, role-play and simulations that mimic employment and workplace situations.

The IMGLAD Model
Antara soft-skills yg kitorang dah pelajari dalam tempoh 3months ni, termasuklah:
1. Self Confidence
2. Personal Presentation Skills
3. Understanding Workplace
4. Time Management
5. Punctuality & Attendance
6. Dependability
7. Demonstrating Initiative
8. Work Preparation Skills
9. Effective Communication
10. Demonstrating a Positive Attitude
11. Team Working
12. Willingness to Learn
13. Managing Emotions
14. Coping with Challenges
15. Personal Goals & Objective Setting
16. Ability to Receive Constructive Feedback





So, sesiapa yang nak join IMGLAD, haruslah memenuhi criteria :
i. Malaysian citizens
ii. Holder of a recognised degree
iii. Graduates with CGPA 2.8 and above are encouraged to apply
iv. 26 years old and below
v. Involvement with at least one co-curricular activity during university
( info from http://www.imglad.com.my )

kini dah pun berlalu saat2 kite bersama....untuk adik-bradik , abah, c'gu..dinda sayang semua..
nukilan terindah buat A2~Aaaaauuuuuuuum!

AKU, DIA dan KAMU...A2~
didalam perjalan karma,
aku berhenti di sebuah persinggahan,
aku mencari erti persahabatan,
aku mengenal perit perpisahan.

di celah rekahan waktu,
aku, dia, dan kamu,
terhenti di epilog A2,
mengukir sebuah sejarah baru..

disini ada peraturan baru,
antara usia dan pangkat jangan kau ragu,
siapa dia dan siapa aku,
kita ciptakan ikatan yang baru.

sang bulan sudah berlalu,
antara awal akhir kini bertamu,
masih adakah teman-temanku,
tatkala hati merayu rindu..

awal aku menjejak a2,
kulihat semua wajah-wajah baru,
kukenali "abah" guruku,
ku tambah ilmu baru dari "cikguku",

dia seorang "abah",
dia jua guruku,
kini dia melintas waktu,
merelakan anak-anaknya mengejar tuju..

dia seorang "cikgu"
dia juga teman bicara,
ketika masa itu tetap berlalu,
dia melepaskan aku, dia dan kamu tanpa suara.

ingin ku singkap epilog ini,
sebuah kisah penuh suka dan duka,
di atas landasan mengejar kerjaya,
satu perhentian yang amat bermakna..

masihkah aku,dia dan kamu bersama,
ketika kita jauh di atas peta,
ketika kita taklagi berjumpa,
ketika kita leka mengejar kerjaya,
ketika kita terlalu megah setelah berjaya,
ketika kita sudah berkeluarga,
masihkah kita tetap bersaudara??

masihkah abah terus berbicara??,
menegur, mendidik kita anak-anaknya,
masihkan cikgu tetap ada??,
tatkala kita memerlukannya..

untuk abah jua cikgu,
anak-anakmu sentiasa meridukanmu,
leteranmu dari rasa luhur,
menegur sebelum terlanjur,
marahmu bukan kebencian,
tapi tanda sayang..

apa itu kenangan?
apa itu kerinduan?
apa erti perkenalan?
kenapa berakhir perpisahan?

masih ingatkah aku, dia dan kamu,
tempat kita bertemu,
dimana kita menambah ilmu,

pabila "enjin mula dipanaskan",

lalu "suadagar cina" kita melayukan,

lantas "jarak usia" kita ketepikan,

ilmuan "engineer dan bussines" kita satukan,

di saat kanda dinda kita tuturkan,

diwaktu susah senang kita berpelukan,

bolehkan di beri kepastian,
disetiap nafas aku, dia dan kamu diingatan...


kita kini semakin dewasa,
anak muda berjiwa merdeka,
Sedang dia semakin tua,
Membilang usia,
Di saat kita berjaya,
Dia tiada berdaya,
Semoga kita takkan pernah lupa,
segala jasa, ilmu yang dicurahnya..

kini aku,dia dan kamu siap sedia,
membuka hati menerima kenyataan,
apabila kita sedia merima,
harus jua kita sedia melepaskan,

kini, benarlah kata "perkenalan itu suatu permulaan"
ikatan itu suatu "keindahan"
perpisahan itu amat "menyakitkan".....
walau hati berat melepaskan..
namum harus direlakan............
( semoga ikatan kekal terjalin... luv adik-bradik a2, abah..c'gu )


antara potret kenangan yang dah dilalui...

before fully transform



activity activity



activity : team working



activity : bubble couch ~ self confident



activity : communication



best attire ~ moke presentation



my beloved group



future leader




final day



introduce~ new product "cucumis melo"



activity : corporate social responsibility (CSR)



activity : CSR ~ cuci kandang rimauuu







activity : CSR




activity : netball match ( lelaki pun ada ) heheh


presentation ~ pandan city









Sunday, January 3, 2010

PENANG~honeymoon lagiksssssssss..

28,29DEC09
hurm....dalam kesedihan hati & mood yg xbrapa nk ada...ak ikutkan jua plan hubby yg nk trip k penang, kami take bus jer....bus gerak k penang dalam jam10.30pm n it tooks around 10hours~cukup membuatkan badan kepenatan n keletihan....kami decide nk naek bus coz nk rasa perjalan jauh k utara...n of coz kami xkan pernah memilih Sani Express..ehehhe.. (padahal kat jb maner de sani punya bus). so kami pilih bus Cepat Sedia...name dh ok la Cepat..tp xbraper nk cepat gaks..huhuhu..

bertolak dr umah~10pm (thnx abg yan coz antar kn k larki bus station)

bus~10.30pm gerak dr larkin

arrived~7.40am at Sg.Nibong Penang (tempat lame ni..heheheh)

"yg paling best ni 1st time naek bus p utara...baru tau bus ni ala2 non stop...xde 1pun R&R dia brenti..nasib ler ada brenti jap untk k toilet...hahahaah"



29DEC09

7.40am~setelah sampai kat Sg.Nibong tu..kami pun dah cukup kelparan...round2 punya round ada ler 1tempat makan yg agak ok..apa lagi kami pun bedal je ler...nk gaks rasa breakfast penang ada laen rasa x..hehehe.

8.30am~after b'fast kami kononyer dh kepenatan ni nk check in hotel awal pasal dh booking awal dat day..skali xleh daa...pasal smua bilik masih full..buat2 lew ayat simpati nk check in awal punya pasal..at last dpat gaks..tp awalnyer 11am lor...huhuhuhh, ok ler dr 12pm..lalallalala

8.30~10.30am~cukup la nk buat kepala n n badan makin lemah...macam bateri xcas gitu..xreti duk diam..mana tak nyer nk kena tunggu til 11am, mak aieh...penat seh...

10.30am~take cab ke Grand Continental Hotel kat jalan Gurdwara dekat ngan komtar...maner la kami tau jalan kat sana kan jadi ask de driver ler...xde lew jauh mana kan..tp kena gak RM25.

11am~check in hotel..nasibla dh early booking, dpatla deluxe room..ok la tu, slesa la jugak dr budget hotel, at least dpat la stay kat 3* hotel ni...

11am~1pm restkan badan, lepak seh perjalanan lebih 10jam..heheh, apa lagi terus take a nap lew...haahhah

1pm~ p makan..dh kelaparan seh' biase r, penang kan popular dgn nasi kandar..dengar2 orang cakap ada 2tempat yg agak best kat dgn area hotel ni...apa tu namanya 1)nasi kandar Line Clear, 2)nasi kandar beratur..tp 1st day kt penang ni..lagi di pengaruhi factor kelaparan..so bedal je la apa yg dekat...heehehe..jd rasa nasi kandar tu xler sesedap mana..hehehhe

1~11pm~ jejalan sekitar penang,butterworth...try naek ferry kat jeti...try hop on hop off penang shuttle bus(free)...best la gaks kat penang.bila malam menjelma...nk la rasa naek beca..sedap ni dapt pusing2 town, berangin je rasa..dapat la jugak manja2 dgn hubby, tu yg penting..hahha

ferry~dr jetty free je xde charge aper2. bila nk alek k jetty dr butterwort tu , kena bayar RM1.20

Penang shuttle~of coz f.o.c leh round2 penang..best tu,hehhe

Beca~RM30 p/hr

dh puas2 jalan, dah pun keletihan kami pun alek ke hotel..tidor.....lalallalalaaaaaa...

30DEC2009
s usual..bila bangun pagi,gosok gigi,cuci muka dan mandi.hehehehe, pastu layan perut yg lapar..kami pun turun untuk breakfast...hari ke2 d penang,plan nk k Penang Hill..so afta b'fast terus la gerak cari transport..tanya orang2 penang dorang habaq ada bus naek sana...so kami pun komtar (kat sini smua station bus).take bus frm komtar direct to Penang Hill xlah jauh mana..best jugak jalan2 dlam bus ni, dapt tengok tempat orang..



12.10pm~arrived at Penang Hill



12.30pm~4pm lepak2 kat atas penang hill @ bukit bendera..round2 cari sourvenir,n ambil la gambar penang view frm de top ni...



4pm~balik ke town...jalan2 kat shopping complex den alek bilik hotel, rest..pasal malam nak kuar lagi..hehhe



8pm~1am~ jalan2 lagi...palan nk ke padang kota lama n drop by kat nasi kandar Line Clear..heheheh



1am~pasal dat nite @ our 1st anniversary + new year2010,so kat padang tu ada celebration so kami pun join la skali..lalalaaa..dah kepenatan join itu celebration nak alek hotel dh blur, nk take cab xde pun kat situ, bus mmg la dh xde, so hubby tanya ler abang polis yg kawal traffic dat nite, dengan penuh yakin abang polis tu pun berkata "oooohh nak ke hotel Grand Continental yg dekat dgn komtar tu ya..xjauh,jalan kaki xsmpai 2km pun..."pergh! ayat ni kami ingat smpai ke JB..panas je kami dia punya dekat tu cukup membuatkan kepenatan yg teramat seh' ada ker patut kami si bijak pandai ni ikut abang polis ni punya cakap suh menapak jejauh memalm gini..pergh! bengang giler...hubby aku jugak jg tempat aku ngomel..hehhe,akhirnya sampai juga d hotel dgn slamat...dua2 dah kepenatan,trus terjub ke katil..ahahhah, yg kesiannyer hubby, maklumlah dia ni slalu duties mlam so agak kureng la dia dapt tengok TV memalam,nak dijadikan cerita, hubby ni dia mcm xpenat je, siap2 ajak2 tgok tv, pulak malam tu ada citer hantu kat tv3,hubby siap ayat lagi suh teman tgok tv..aku dah xtahan ngantok n keletihan buat dek je..siap tersound hubby suh tido..huhuhuh, cian dia...nasibla suamiku ni agak penyabar...hehehe. akibat termarah kat hubby ni, tgah syok2 tdo,skali mcm terdengar ada bunyi orang main2 pintu..siap bunyi ketuk2 lagi..it was at 2.48am seh..alamak si mambang ni leh plak dia main ketuk2 malam new year, dh rasa nk terkucil..nk kejut hubby takut,td dh wat salah..nak xnak wat terpaksa wat macam xbersalah, kejut hubby minta teman p buang air..den siap2 aku tanya"kanda ada dengar x,bunyi2 kat bilik sebelah" hubby siap jawab "biar la dinda, memang ada penghuni kat sebelah tu, jangan tegor2..tidor je lah.." alahai..hubby aku niwat slumber je, xkan dia xtau aku ni xbarapa nak berani...heheh apalagi trus peluk hubby den tarik slimut wat xdengar n tidor...yg bikin seram tu makin lama makin kuat plak sound effect si mambang bilik sbelah ni..aduhai...huhuhh nasibla leh gak lena..pastu tersedar dlm 4.20am eh'si mambang sebelah dh diam plak..fuh..lega rasanyer..hahaha



01JANUARY2009



Bangun tidor jer trus dengar hubby ketawa ingatkan naper la..ruper2nyer dia gelakkakn aku pasal malam tadi yg bunyi tu rupernyer bilik sebelah lagi ada problem, di repair..aku ni xcaya mati2 kata ada hantu kat sebelah pastu nk turun breakfast, cun2 nampak technition 2orng ni dgn tool box kuar dr room sebelah..tambah la gelak besar hubby aku, siap kata "dolat pasal malam td marah2 dia...hheheh bengang seh..after bfast kami trus ke pasar Chowrasta nk beli apa2 yg leh d bawa alek k jb...kena gerak cecepat coz check out 12pm den alek naek flight xleh lelambat..huhhu, xpuas rasa round2 penang,dh nak kena alek..huhuhu


12.30pm~check out


terus je direct ke Bayan Lepas Airport...kami dh booking flight..alek JB dgn Air Asia je..flight 4.30pm, yer2 je checkin awal..skali flight delayed mau nyer sampai 2jam pulak..aduhai...penat tunggu seh..


6.20pm flight departure frm penang 2 jb, arrived at 7.30pm..alhamdulillah dah slamat kembali even xpuas jejalan...dr Senai Airport terus chatered cab alek umah mak..penat giler seh,huuhuh..at last sampai umah mak jugak dari senai ke desa tebrau xlew jauh mana..so dah rasa lega slamat sampat ke negeri sendiri....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...