Followers

Tuesday, May 15, 2012

Tanjung Sutera Resort

Assalammualaikum..... ya ALLAH, lama seyh tak update blog....year2012 malasnyer yang amat.. ni mood nak menaip baru mai..so lekas-lekas grab...hahha... macam-macam dah jadi dah buat dah lepas tapi cikit pon tak ku coretkan disini..hahah.... dari awal tahun kitorang trip by car ke Thailand (hatyai yang kena bom tu cun-cun tempat kitorang parking kereta time trip dulu~krabi~phi phi island~phuket) pastu jalan-jalan melacca pastu macam mama buat...tapi ntah dah terlalu banyak..sampai nak loading memory pun dah slow...hahahaha...

ok, this time mama nak share experience while we stay over kat
TANJUNG SUTERA BEACH RESORT, Tjg Sedeli Besar johor bahru.

sebenarnya this time mama ada jemputan my cousin punya wedding kat tenggaroh3, tetapi kan,..semua chalet/resort even felda residence pun dah full house pasal on may13 tu SULTAN JOHOR nak datang felda residence as perhentian baginda sultan dalam schedule kembara mahkota johor tahun 2012. dah tu ada karnival tanjung leman pulak tu.. patutla semua dah full.dorang dah booking awal-awal lagi..ehhehehe...sampai kat mutiara motor punya resort pon full...tu kat sedeli kecil...ni terpaksa la kami move on ke sedeli besar..even quite far away dari umah pengantin...dalam 40minutes pasal jalan sangat teruk n banyak kerosakkan okeyh... rasanya if bawa kereta mama sah-sah sangkut xleh nak jalan...ahhha..nasiblah ada 4wd papa..lanyak je lah..ahhahah...nama pun balik kampung kan...ehhehe,

12 May 2012
kitorang gerak kuar dari umah desa tebrau around 11am... nak kena speed pasal nak ikut ngantar pengantin (majlis belah perempuan) kat tenggaroh 5...sekampung je... so perjalanan mostly dalam 2hrs...ni kitorang speed 140/kmj so dalam 1hrs dah sampai...ehhehe.. sempat la rest tunggu semua rombongan sampai baru la kitorang gerak....ehhehe
on the way
mama wiwi cun

baby cute mama cun


rombongan lelaki

amboi pakcik ni bersilat..hahaha

sila bayar tol yer....
nisha n mama papa

family kami
mama n along (my lovely cousin)
mama papa nisha

dah settle pi ngantar pengantin kitorang gerak check in TANJUNG SUTERA RESORT, pasal dah booking kan..so no worries la if full house..hehehe.. n dah inform dorang yang kitorang late check in..(while mama n owner resort ni guna sms je booking) hahhahha.. ALhamdulillah arond 4.30pm kitorang selamat sampai...punyalah exotic jalan n area resorts tu..nampak macam ceruk-ceruk je...tapi..sangat cun tempat tu....wahhhhhh~~~! well reccommended untuk pecinta alam...ahahha..
dah sampai pun petang...so salin baju...rest kejap...oppps! tadi mama ada nampak swimmingpool....seaview lagi...wah!!! romantic! nak  nak nak....hahahaha...jap ag kite terjun ek nisha cayang...ehheheh....nak story ni...rupernya banyak room type dia ni...tapi memandangkan mama booking pun dah last minute (1week before) so yang available just PONDVIEW COTTAGE with baby cot...bolehlah..dari takde kan..hahhaha... yang syiok ada chalet kat lereng bukit tu...siap ngadap laut...pergh~~~ best...tu if berdua je...memang romantic...ehehh..
amboi anak dara mama
mama pun nk join skali...

belakang tu nampak laut kan???
swimming pool

pondview cottage

cantik kan???
mr.kanda.
mrs. dinda
ada baby cot
inside n outside bathroom
chalet yang sangat unique
ni jalan masuk TANJUNG SUTERA RESORT
location:atas bukit
hillview
mama n baby
romantic kan chalet hillview/seaview ni...ngadap laut..

swimmingpoll 3f-7feet


MALAM nak lepak-lepak umah pengantin...tapi before gerak...kena cari bank dulu..coz mr.zul kena bank in duit budak-budak kerja..ingatkan ada la sepah-sepah ATM/BANK kat area sedeli besar ni (macam kat thailand..depan rumah orang pun ada ATM) rupernya setelah puas pusing-pusing n bertanya orang-orang setempat...,memang sah xde ATM/BANK...ahhaahah...jadinya kitorang terpaksa ke KOTA TINGGI ...mak aiaaaaaaooooh...penatnya...hehehe...apakan daya untuk kerja..terpaksa jualah....ahhaha...lepas tu dalam 10,30pm sampailah umah pengantin...maka kitorang lepak-lepak...sambil makan-makan sambil karaoke,heheh...sampai  puas..haahh...dah 12.30am baru la ingat balik..hahahha...so goodnite semua...
nisha dah ramikan pelamin..hahahah
anak mama nak maen buai malam-malam..


13 May 2012
Bangun pepagi..tengok-tengok ayah dah hilang...rupanyer dia dah g ambil angin pagi tepi pantai.hehehhe... mama pun siap-siap bangun nak pumping...nak masak bubur danisha while she still sleeping beauty dengan papa...hahaha...takper la...buat kerja cepat-cepat..nak ajak g pekan sedeli besar.nak breakfast...pastu nak bawa budak tecik ni 1st time mandi laut...ehhehe...nak ke pantai TEMALAH BEACH (ni je pantai yang ada)hehehe.... mandi-manda till tengahari..pastu check out..


nak p breakfast

pekan tjg sedeli besar

budak tecik lom mandi
temalah beach

1st time mandi laut


hahahaha,,,ape je mama ni...
feeling2 romantic gedixxxx

continue lagi,,,,

posing

budak tomei...


.nak siap-siap g majlis pulak.....maklumlah.. mama wiwi ni makeup berejam...hahaha.
Ok0kOk.... mama dah cun yuk gerak p majlis...ehhehe...sampai ngam-ngam orang dah nak bersanding,...n ngam-ngam perut dah lapar...so kitorang mamam dulu...eh..bergilir-gilir...pasal mylittle princess lagi tidurrrrrrrr kepenatan maen air..ahhahha.... dah siap sistem giliran nih my cousin...n tok-tok yang ada duk ngacau nisha suh bangun..padahal baru nak lena si tecik ni..apalagi moody la..monyok je muka...ahhaha..cian anak mama..yerla dah cantik-cantik macam mama tidur pulak...bukan senang nak jumpa family macam ni..ehhehe...so sila la bangun wahai permaisuriku...hahhah..yuk kita maen-maen amik gambar lagi...hahaha. kira lama jugak menyibukkan diri kat majlis/pelamin orang ni..hahaha...dah puas buat kecoh...dah petang kitorang pun berangkat pulang...


xsempat posing ag
sebahgian family yg hadir
budak manja
danisha dewi zulaikha
pengantin mama

dah slamat....congratulationssssssssssssssssss amin n maiza
nisha n mama posing

dapat boboboi baru,,,ahhaha
mama yer yer...



cian mr.kanda...kepenatan..hahah

O0oooOPppsssssssssssssss!!!! before that yuk singgah TANJUNG LEMAN kan ada karnival, pastu BAGINDA SULTAN JOHOR pun ada...yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeah!!!! dapat la jenguk-jenguk cuci mata...dah puas baru gerak balik johor..Jap-jap....singgah KOTA TINGGI pulak.... teringin nak rasa apa yang sedap kat RESTAURANT HAJI DAUD @ RHD yang kat corner tepi jalan tu..tengok slalu ramai penuh je..ni mama nak try,..ahhaahha... ok order lamb chop...RM15... rasanya bolehlah....hahahha...oma order mee hoon hailam...sangat tak brapa ok...while papa order sup pipi eerrrrm...ni mama xtau nak cakap pasal mama xminat ler...hahahah..tok ya pun mamam sup jugak...makan 4orang dengan air...RM32...err,,,ok la tu..standard harga kat restaurant kota tinggi..ehhehe.... dah dah..yuk pulang....time ni si tecik sambung tidurrrr kepenatan...ahahha...sampailah kami drop off ke econsave desa cemerlang unting cari groceries...baru princess danisha dewi zulaikha bangun..tu pun pasal nk maen buai-buai..ahhahah... dah siap belanja baru la betul-betul pulang ke rumah desa tebrau...hehehe..sampai umah semua kepenatan....sleep sleep...zZZzzzzzzz...



~ThE EnD~

3 comments:

  1. Replies
    1. aah... best pasal pool view dia tu... eh.. jadi datang tanjung sutera>?

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...