Followers

Sunday, May 20, 2012

THAILAND trip ( 20-27 january''12)


YA ALLAH~ ~ ~

lama giler entry ni...dah berbulan-bulan baru nak update...pasal mama wiwi sangat MALAS.ehehehhehe.. ni tetiba datang mood rajin...cepat-cepat upload...ahhaha... dah nak story n sharing aper pon dah basi... i have nothing to share...hahhaha.. lantaklah... bedal je...ehheh..

dimulakan dengan.,....

DAY 1 (20 january) JOHOR BAHRU-PENANG
Kitorang convoy 3kereta je..by 4WD yer... this time mama papa n princess drive kereta cikgu Din (master mind) kereta Prado, pasal dah prepare untuk jalan by that car..so, dari JB kitorang drop off kat RNR (dah lupa namanya) tukar kereta n start ke Penang...malam tu stay over di pulau pinang...mama sebenarnya dah agak terlupa la..nama-nama tempat tu...so layan gambar je ek..heheh


 
on the way...mama posing..haha
ni kat RNR kat perak...lupa nama tempat..haha
mama with superb handbag (semua isi ebm @ susu nisha tu)
perjalanan JB-PENANG yang sungguh memenatkan...(posing xpenat) ahahhahah
nak pakai baju baru...ahahaha

i am fully breastfeed mom. here n there with my super gadget...pumping time..
dah.....sampai sini day1... sleep dulu





DAY 2 ( 21january 2012 )PENANG-THAILAND (HATYAI-KRABI)

LEKAS...lekas...wake up...breakfast dulu..pastu siap-siap nak move on ke THAILAND via BUKIT KAYU HITAM...malas nak citer...layan gambar okeyh....




hotel ni best..tapi luper nama dia...ahahha
check out..nak blah dah..ahhah
mama comel


ni depan keta our master mind...nk masuk border...ahhaha
ni nak naek ferry kat penang
muka orang THAILAND.HAHAHAH

nak citer...ni pasal nk masuk border... so korang if nak masuk yang drive ni...bila nak masuk n cop passport tu kena la turun dari kereta while yang driver kena drive n register our vehicle tu..sila bawa geran...n segala bagai document ek.. ooouh` INTERNATIONAL DRIVING LICENSE....xpayah bikin pun xper...as long as malaysia car..ok.. ni nak story... pasal yang cop passport tu...sila kasi duit OT (ahahhahahahahha jangan tanya kenapa) selit RM1/2 kat passport tu... untuk..... pasal if xletak...sure kena soal siasat dengan imegresen....ni depan2 mama tengok...sian aunty n anak2 dia..lastly buka beg selit duit...jalan...hahahahha.. time mama..dah la dukung nisha..panas2..tepi jalan...seram je... tp bila dia nampak duit OT tu. err...smile....kejap je lepas...ahhahah



nampak??????? ni bukan macam causeway checkpoint (woodlands singapore) ni kat THAILAND ~sila turun dari kenderaan anda..n queue tepi jalan.....hahhahah

dah masuk THAILAND...nak ke HATYAI
ni stall kat HATYAI...pastikan HALAL baru beli...ahhhahaha
mereka sangat "RAJA BERDAULAT"
Kitorang tak stay HATYAI... stay kat KRABI...ni hotel BOONSIAM kat KRABI...
ni kat HATYAI...

BAGUS....GOOD GIRL....kasi sepah yer...ahhaha

ni mama beli kat HATYAI..hahahahah

 
ni bawa okeyh...nak masak bubur nisha.... rajin kan mama????? hahahahah
tido kepenatan....

ahahhaahhaah...sepah sepah sepah
ni dalam ferry kat penang~
tu PRADO yang kitorang bawa

sila bikin siam insurance...hahhaha n isi form passport...ahahahha

HATYAI





mama berdiri dekat HOTEL LEE GARDEN before kena BOOOOOOOOMB~~~!!!!!


NI TEMPAT YANG BOMB ATTACK kat HATYAI (april 2012)...time kitorang datang tu memang parking kat hotel ni..betul2 tempat punca letupan tu.. masa kitoang jalan2 sini memang tempat tumpuan tourist...n mostly muslim...   ni tngok PICTURE after!!!




ni HANCUR......... TERSENTAP mama bila tau tempat ni...memang tempat mama dir,,,errr...

source:Deadly bomb attacks


cari mamam
mesti ada minifridge...nk letak EBM (expressed Breast Pump)

ni international adaptor....wajib bawa okeyh....mama xbawa...so beli kat KRABI dengan harga THB150
AHAHAHAHHAHAHA... tengok cable..aduh...seram...ni kat THAILAND~~~


DAY 3&4 (22-23january 2012) THAILAND (KRABI-PHI PHI ISLAND)

ni story kat KRABI... dari sini nak gerak PHI PHI ISLAND yang sangat cantik....(ni tempat muslim, ) senang cari tampat makan n surau nk solat...



reStaurant muslim di PHI PHI ISLAND


..... nampak tak COOLER BOX??? dlam tu EBM nisha punya susu....ahhaha...
SENTAP???? ada paham?????? gasak la bahasa ayam itik je kita orang...hahahaha
posing sayang~~~~~~~
ahahhaah....siap ada COOLER BOX...COLEMAN LAGI... AHAHAHAHAH
alahai comel la anak mama..hahahahha
hahahaha SUPER SPONTAN muka mama....

posing di PHI PHI ISLAND






CANTIKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

dalam ferry....ke PHI PHI ISLAND...


 ni THAI BATH....
try MAMY POKO thailand...hahaha
MAMAM di KRABI....








LIKE FATHER..LIKE DAUGTHER....AHHAHA






ahhahaha......haritu yang gi TIOMAN ISLAND..tak dibenarkan duduk macm ni..ahahhahah



 

DAY5&6 (24-25january 2012) THAILAND (KRABI-PHUKET)

yuk jalan lagi...ke PHUKET pulak...hahahhaa...sakit pinggang weyh...naek kereta maen redah je..tanpa bantuan GPS hahahaha....well experience ..hahahah


dah sampai hotel (lupa nama) kat PHUKET


OUR room

masjid di PHUKET



nak jalan-jalan tepi pantai PHUKET....masih kelihatan kesan TSUNAMI.......

this time danisha sleep...nasih ada BABY CARRIER...if x...lenguh tu nak dukong..hahahah

pastikan HALAL baru BELI....AHAHHAAH

amaran tsunami



cantik je benda ni kat  depan bilik..hehehe

 





yer....cable bertingkat-tingkat....Z&D ENGINEERING....tolong jangan buat mcm ni yew...ahhahah





 




sangat la sunset...ahahahhah
makan makan makan di PHUKET

pastikan HALAL baru MAKAN...hehehheheh



ni nak cari sourvenir....ehhehe

nisha mamam yer...




DAY5 (26 january 2012) THAILAND (PHUKET)

shoppppppppping day!!!!!

 nak shopping....ready???
ni budak tecik nk mandi swimming pool.hahaha
ni time malam nk beli sourvenir tu

nak shopping!!!
kasi sepah hotel...ajhhaahha
minah bunga~

mama wiwi~~baby nisha

smileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


stop mamam...

pastikan HALAL baRu MAKAN

hahahha...puashati...fridge dia...hahahah



DAY 6 (27january 2012) THAILAND-KEDAH


DAH nak balik...............balik...yeaaaaaaaaahhh...tapi stay over KEDAH...penat oiiiii.....drive kat THAILAND...hahahahah
pOSINg...nak gerak BAlik....
nih dah check in kat HOTEL CONTINENTAL KEDAH....
ni nak check out kat hotel PHUKET





mamam kat kedah



HOTEL GRAND CONTINENTAL KEDAH
phuket...




~~~~~~~~~~~~~~~~~BACK HOME~~~~~~~~~~~~~~~


SEBELUM BACK TO JB...yuk jalan2 PEKAN RABU,kedah....alalallalallaa

 little amoi....ngada2..nak lari...



 PEKAN RABU, KEDAH
 share coolblog dengan mama...ehhehe






 shopping di PEKAN RABU


dah...dah....yuk balik.....




ALHAMDULILLAH DAH selamat pergi n balik...dipermudahkan perjalanan...even banyak dugaan... terimakasih pada yang mendoakan kami..

wonderfulllllllllllllllll experience...


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...