Followers

Sunday, October 28, 2012

i LOVE Breastfeeding



Semenjak bergelar ibu ni... memang sangat focus untuk breastfeed anak..ehhehe.. yer la... itu hak anak-anak kan. n tuntutan memberikan hak kepada si anak..semasa entry ni di type... maka sudah hampir 1y10months mama wiwi berjaya breastfeeding my princess DANISHA DEWI ZULAIKHA, n tinggal almost 2months untuk menyermpurnakan tuntutan penyusuan selama 2TAHUN ~INSYAALLAH....AMIN!

maka dengan semangat,pengorbanan yang ada ni.. rasanya macam excited nak lengkapkan tuntutan ni.. so, setelah berhari-hari menggunakan khidmat PUMP ~ SPECTRA3 ni...yang of coz banyak berjasa... kini tiba masanya nak mendapatkan another breastpump yang leh di buat backup n paling penting untuk kemudahan semasa travel. well know SPECTRA3 ni memang agak berat n size besar...nak angkut travel jika domestic ok lagi.. ni if nak international...hahhaha... xsanggup nak jawab.. tapi apa pun SPECTRA3 ni adalah yang terbaik padaku... as heavy duty breastpump... sangat selesa..sangat senyap..hehehe...

entry ni, saje je di buat atas request kawan-kawan seperjuangan (breastfeeding mom) n of coz untuk EP Mom (exclusive pumping) , nak share pengalaman menggunakan pump yang mama wiwi gunaakai selama ni..
first n foremost.... pump yang mula-mula berkhidmat dengan mama wiwi....

*********************************************
**************************************
*****************************
***********************
*******************
**************
**********
*****
***
**
*
Guna teknik MARMET je...ahhahahaha.... paling super power pumping style... marmet tu aper??? marmet ni keadah memerah susu badan menggunakan tangan.... (bukan macam perah susu lembu dalam tv yer...). ni ada cara n teknik...macam ni:

so, setelah...rasa lenguh..n ngada-ngada malas nak marmet... mama wiwi beralih pada breastfeeding gadget yang pertama....iaitu...  AVENT PHILIPS MANUAL BREASTPUMP... ni rating no.1 untuk manual breastpump... kira most comfortable breastpump la. yer...memang selesa...n sedap pakai ni..tak sakit pun..
 ni dia rupa my beloved mr.avent yang mula-mula ku guna..heheheh

for more details.. ni ada ref:
maka sempatlah MR.AVENT ni berkhidmat selama almost 6months...ehhehe..setelah mama wiwi menyemurnakan POLISI PENYUSUAN SUSU IBU MALAYSIA, maka ke' ngada-ngada'an bermula sekali lagi untuk mencari breastpump yang heavy duty..yang boleh electric operated.. hehhe
maka dengan itu... mama wiwi telah melamar.... SPECTRA3 untuk menjadi milikku..wah...hheheheh.
mama wiwi beli online here ~ sangat reasonable price okeyh.....
ni dia....SPECTRA3 yang sangat ku sayangi...

errrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....................................once again... hati berbunga-bunga bila terpandang breastpump yang mini ni..kire cute je kan..ehhehe..senang nak hand carry..n paling best senang if nak guna.. kira boleh battery + electric operated..eheheh...for sure xmo lah yang bunyi macam mesin rumput..ahaha..nk yang se'silent SPECTRA3 ni..hahhhaha... finally, mama wiwi tergoda pada Mi Pump brand FIRST YEARS...hehehhe.. best...cute je... ringan plak tu.. yang best breastshield guna silicon..so soft.hehehhe....

ni table comparison yang First Years buat..

ni pulak breastpump yang mama wiwi dah miliki...hhehehehe..yeah...

 NI dia...cute je kan... senang nak bawa travel..ehhehe... boleh battery operated.. tapi better guna rechargeable battery..jimat..ehhehe... oouh ya.. if direct electric oerated.. leh terus sambung supply kat breastpump tu.. if nak pakai battery kena pakai holder tu..

ni plague 2pin yang dapat masa beli breastpump.. so, kena ada internatiol adapter.. baru senang nak guna..heheh
yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaah... ehehhhehe



so far.. inilah hasilnya....yeah~~~~~~~

my beloved gadget....

Thursday, October 25, 2012

Renew ~ malaysia international passport

Ingat kan harini nak bangun tidur lewat sikit.... skali terpandang passport yang validity nyer less then 6month....huhuhuh... giler la boleh lupa pasal ni..sah-sah kang kena tinggal kat airport xlepas nak boarding..haahha.... so dengan "kerajinan" yang paksa rela... ku gagahi juga ke IMEGRESEN untuk berurusan,,, kononya nak wake up early morning... tapi...ter'tak bangun..ahaha.. so gerak dari rumah...dalam jam 8.00am... nak kena ke imegresen setia tropika ni.. ni la yang paling dekat..ehhehe
 
Pejabat  Jabatan Imigresen Malaysia
 Negeri Johor Darul Takzim,
Alamat  Kompleks Kementerian Dalam Negeri,
 Jalan Setia Tropika,
 Taman Setia Tropika, Kempas
 81200 Johor Bahru
Telefon  Tel     : 07-2338400

 Faks : 07-2344292
 
so, punya la excited.. datang2 je terus bikin ganbar passport..ahhaha... instant...express xsamai 10minute dah ready... n 4keping gambar = RM10,  dah settle baru naek office untuk amik number.ehhehe.
 
for sure...passport kite tu.. kena standby untuk renewal  bila validity less then 6months =) 

for me, myself... bukan selalu travel sangat ,so renew untuk 2years = RM100 

for details.... click here

punyalah semangat tunggu... macamlah dapat num 001 kan.... skali dapat num 100 wahahwhahw.... 



tu dia... my lucky draw...ahaha

 
dah siap ke kaunter.. kena tunggu untuk serahan passport dalam jam 10.30am... ok lah.. kena tunggu another 1hours untuk dapat kan yang baru..huhuhu.. dah la sorang p imegresen. lom breakfast lagi... nak g cafe macam segan je.... tapi perut merayu2 untuk diisi..hahahha... sudahnya...buat2 xmalu je..p breakfast... dah la tu.. siap kena ngorat lagi dengan crew cafe tu... aisssh... nampak muka kite ni macam anak dara ek??? oppps...ahhahah... sorry mr.kanda saper suruh u ada meeting pagi ni...xdapat teman dinda.. ahahah..ada orang tackle dinda..ehhehe... jangan risau.... dinda xlayan pon..ehhehe... just smile je... heheheh.

setelah puas menanti... finally...
dapat dah....yang baru... tgok pict kiri: year 2008, pict kanan: year 2012. hehhe


ok...............dah leh jalan-jalan lagi...ehhehe

Cardio fun & zumba class

 22-10-2012(monday) ~ zumba dance class

my favorite class...ehhehe....





23-10-2012 (tuesday) ~ cardio fun dance class


hurm....  time to enjoy my time... shaking  my body, ehehehhe... cardio fun class by "kenix"
the "golden time" i used to be super mom  while i'm trying to loss my weight..hehehe...
class 7.15-8.15pm at "7day fitness &dance" yeaaaaaaaaaaaaaah~~~`

thanks to my super cute trainer.... u make me super sweating,ahhahaha



 class ~~~

Wednesday, October 17, 2012

7DAYS FITNESS & DANCE



hurmmmmmmmmmmmmmm.......
apabila berat badan semakin bertambah....til tak larat nak measure BMI...
TERpaksa lah.... memaksa diri yang dah lama tak exercise ni....
mendaftarkan diri.... untuk fitness....hahahahha
giler la dewi nastyka nak join fitness class?????
dah tu strict kan diri...no more meal after 8pm???
dah tu balik umah mak...mak masak sedap-sedap....amik bau je???
ooouh...my mcdonald,kfc,burger king,pizza hut, long john silver, subway,baskin robbins......oooouh
and so on.... beraneka makanan yang sedap....n tentunya tergolong dalam "fatty foods"
setelah kitab "atkins diet" ku khatamkan...tapi.....
aaah....sudahlah.... dewi... let's cut the craps.... membebel je...hahaha
sudahnya... dengan rasa bersalah... ter'register la ku di "7days fitness & dance
ni dewi join kat HQ DESA TEBRAU...dari jusco@AEON tebrau tu dah nampak...
located nearby my mom house.ahhhah.... tak sampai 5minit drive....dah jumpa..
tapi if nak lagi best....jalan kaki la..hahah..baru come the real sweating session..hahha
saya budak baru belajar..
so, sejujurnya.... sangat malu la.hahahah (yer la dewi)
sekali 1 of the trainer kat situ abang yan (my 2nd bro) punya gym members..
ahahahha.... hello mr.garry... hurm... lagi la malu...ada orang kenal..ahhaha
tapi best... leh advance kan diri take minta dia kasi ajar... the best way to lose weight..hahaha
serajin-rajin dewi...kadang-kadang malas jugak...
so, kat sini ada DANCE CLASS jugak....
ZUMBA
CARDIO FUN
STRECTH FIT
CALM YOGA
PILATES
BOXERCISE
semua ni leh join while registered  as members..hehehe
class start : 7.15pm-8.15pm & 8.30pm-9.30pm
bila ada dance class macam berat je badan nak fitness kan...ahahaha
alangkah indahnyer.... dewi back to her s-m size..haaha
silalah dewi nastyka... rajinkan diri....





 ni... time boxercise dance class (full house)ehhehe....memang rasa nak punch orang je lepas class...ahahha


 ni time yoga


 gym... semput....hahaha

 ni my fren... for this time being... we are the only  malay....ahhahaha


 posing jap..... before.... zumba dance class

 ready..... stretch fit class (ni yang tak tahan...sakit tu nak stretching..hahaah)


nak ke fitness yang dekat pun nak berkereta... dah tu semua nak diangkut...ni jadinya.
last but not lease..... hamek ko...serve your right dewi... ni rasa macam semua nak kasi masuk dalam bonet...selagi muat..hahah... dari stroller anak...diapers bag..princess punya shoes..yoga mat,stiletto mama..n damn so many more..hahaah... tu pun masih terfikir nak sumbat shopping items..ahaha





Saturday, October 13, 2012

HARU RAYA 2012 ~PART3



 ni lagilah dah lupa date n day biler ek... tp this time ,beraya di singapore.... tapi xsempat snap pic lain... ni bawah block je...hahahahha




 ni 2nd time....another next day beraya di singapore....

 wah....dorang makan.,.tak ingat orang....
 bawah block lagi...hahha

HARI RAYA 2012 ~part 2~


 as usual.... hari raya my best friend MASLIAN MOHD NAZAR ni wajib datang beraya.... even mama wiwi xsempat beraya ke pontian....ahahahah, so sorry darling... tetiba Z&D ter...postponed event..hehheh. so kira mama wiwi pon postpone la jalan sana ek.. apa pun thanks sayang u nak mai jb ni.... ehheh... sayang u... even kite suka gaduh2....marah2...hahhaha.... sorry lambat update story ni... banyak tugasan ku...hahhah (ngalahkan menteri)....  yeaaah...... layan  la pic ni:





 posing bersama.....
 mama lia n princess
 budak tecik tunjuk rajin

manja la tu... suh mama lia suap mamam...ehehe





dear...thanks for coming..... come n come again....heheheh

HARI RAYA 2012




 Hari raya dah lama dah............................pasal malas nak update ni upload pict je....ehheheh


 
 ni kat kampung mersing~~~~

 ni dinda & kanda "ngada-ngada"

 mama wiwi n princess

 mylittle princess : DANISHA DEWI ZULAIKHA


 ni posing nak balek kampug~~~

 my carbon copy
 oma n princess
 uncle yan & aunty ica n princess kat umah aunty mersing

 time mean mercun...bunga api...heheh

 family di mersing

 princess with her atok n oma


 
 our little model in de house






 nak duet rayaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 atok n cucu kesayangan

 sesi bermaafan dipagi raya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...