Followers

Wednesday, June 15, 2011

Kuantan~PART2

04JUNE2011 (saturday)
harini sepatutnya kena sampai umah cousin papa b4 majlis pertunangan start..however kami xsemapt hadi coz ada sedikit technical error yang sangat2 xdapat dielakkan,so sorry yaa..we can't make it....huuuh...so dah selesai majlis baru la kami sampai..tu pun coz nak fecth to mak n back 2jb...
we'r back~gerak ke jb pas maghrib...pastu singgah cuci2 mata @east coast mall,kuantan....pastu baru balik....sampai batu pahat dah nak 2am...dh drop tokmak mama papa terus gerak balik jb...huhuhuu sampai umah dah nak 4am..keletihan n terus sleep...ZZZzzzz

b4 balik...mama sempat terjah baby world untuk princess


wajah kesayangan mama
love u baby
singgah east coat mall,kuantan
ni la hasil semergian mama papa princess untuk 2d1n...ehhehehe
~b4 mama terlupa...nak share ni la rupa bottle warmer little bean tu..yang mama angkut kemana2..mama guna untuk warm'kan ebm princess...n yang besh ni boleh guna in car.cara guna juz plug in kat tempat yang slalu kite charge hp tu...n kat bawah warmer tu ada button untuk set kan bila nak guna in car/home....bila guna in car suhu kena set ke 70`degree ya..bila at home juz 40`degree je...n boleh gak guna untuk warm kan puree @ bubur nasi si manja bila dah start solid food...so, no woories la kan if terlupa/ takde flusk @ thermos tu..hehehe.so far, mama dah guna 6months n semuanya elok...juz kena sabar la 7-10minutes untuk warm''...so be prepared awal2 ek moms~

Wednesday, June 8, 2011

kuantan~PART1


03 june'11 (friday)
harini mama papa princess and tok mak akan ke kuantan,pahang untuk majlis pertunangan cousin papa..huhuh,

"so sorry mydear AZHANA MARJI, mama tak dapat attend
wedding nana time 4june tu..nak sangat pergi, however mama kena ke kuantan..so
mama wish kan puan nana n family bahagia,diberkati,kekal jodoh
and dipermudahkan segala urusan yer sayang...big bear hug
4u..muaaaaaaaaaaaaaaah"

sepatutnya mama kena gerak dari jb awal pagi coz nak pickup tokmak kat batu pahat (bp) pastu baru gerak ke kuantan..n patutnya kitorang berkonvoi dengan pakcik2 lain yang wakilkan pihak johor ada 4kereta termasuk mama...tapi biase la...selalu terlewat.ok...ter'ter' heeheh..mama bukan sengaja pun tp kan hal2 macam ni bukan kena betul2 on time...so kira plusssss minusss ek..heehe, papa pun sama ok, saje lewat2, dah terlambat pun sajer je muka..hhhaha..so dah siap packing n lock umah kitorang pun bertolak...tapi bukan direct balik amik tokmak kat bp..kite g breakfast dulu,pastu mama drive mr.matrix, papa drive ms.wira"haaah? BAWA 2kreta p kuantan ke???? oooh~tentulah tidak..mama suh papa parking kreta kat umah mak desa tebrau..bagi elak kejadian yang xdiingini..(sekarang ni, orang ada dalam keta,dalam rumah pun kena rompak..apa lagi kasi tinggal umah kosong kan) bila dah g breakfast tu dah makan masa gak..pastu boleh plak jalan nak balik desa tebrau jammed coz ada accident kan (papa cuak je...ingat mama yang....) pasal mama jalan depan,papa follow blakang(papa hantar tokya kerja) mama bawa oma n princess yer dalam mr.martix...so bila dah jalan macam tortoise kena la mama slow slow slow gaks...dah xleh cilok jalan dah...redah je, sampai hantar mak desa tebrau dah nak 10am..hahahah lepas papa parking ms.wira, mama pun beralih ke seat blakang (sorry ya mama xmo drive..nak jadi mem besar) hahaha...mama nak jaga princess la...coz mama xmo guna infant car seat..pasl akan memenuhkan ruang mr.matrix mama nnt, jadi mama bawa bantal n mattress princess biar selesa dibaringkan dalam kreta..lagipun trip kali ni paling lama n tanpa bantuan R&R yer...eheh.so kena jalan terus jer..n berhenti pun kat petrol kiosk je..heheh.sampai bp dah dalam 12noon...tunggu mak packing n papa lunch, atlast gerak jam 1pm...dah la friday kan papa nak g solat jumaat so terus gerak ke kuantan n stop tunggu papa solat at area labis..pastu baru betul2 gerak ke kuantan...otw kuantan mama suka tengok jalan kampung n hutan2 tu..hhehe, almaklumla pahang kan..eheehhe, punyalah lama rasa perjalanan tu...dalam 6pm baru tiba kat bandar kuantan..nasibla umah cousin papa tu area kuantan at town tu..huh~if x, lemah r.nak ke dalam lagi.hehehe...sampai je kat umah tu..kitorang disambut (cehwah~mcam kite plak nak jadi pengantin..hehe) pastu rehatkan badan n makan2.

kuantan
mama n princess otw
mama


.yeeea~ni cerita perihal malam semalam malam di kuantan........................................................................................

*******************************************************************

**********************************************************

**********************************************

*********************************

**********************

**************

*******

****

***

**

*

MAMA vs SCANDALICIOUS

Malam ni tokmak n papa kena rewang kat umah cousin tu..so mama n princess need our own space ya..bukan pasal mama xmau bercapur ok. mama kan nak pump susu untuk princess stelah lenguh pump susu guna mr.avent isis manual dalam kereta disebabkan car power inverter sakit tenat. yeahhh~ tanpa sebarang plan or perang urat saraf akhirnya mama dapat ga dating dengan scandal mama time anak dara dulu..ok2 dah nama scandal kan so tukar la cikit...mcamni ceritanya, time mama sibuk2 nak gerak siang jumaat tu,mama received call dari 09-......... n mama dah agak mesti ni cik nana qiela pasal masa 2 3 hari lepas kitorang ada bual2 pasal ......(our secreto de amour) n cik nana qiela ada tercakap pasal kuantan n mama dat time xteringat plak pasal trip ni..so kami memang xde deal apa2 pun..nak dijadikan cerita cik nana qiela dah sampai kuatan a day earlier dari mama
yeeeah~mama ada kawan nnt kat sana..so mama suh cik nana qiela extand 1nite untuk mama n stay hotel area kuantan yer..ok2 nasibla ada m.s garden hotel inila tempat mama n cik nana qiela ber'scandal...haahah (jangan kreatif sangat yer pemikiran tu). n pas je maghrib mama minta papa antar mama ke hotel..n for sure papa teramat la worries..ahahah (mama xbuat hal lah) n mama bawa cctv seh~ni la cctv papa..mylittle princess ahhaha, ok siap2 papa pesan...

papa: "uiiih macam ni dah dia sekarang?"
mama: yer la pa..kat hotel kan dia nak lepak2 rest2
cik nana qiela: "hye abg zul, dah slim ek skg....nak pinjam dinda kejap ni"
papa: "macam tak percaya la nak bagi...jap2 check, nanti return pastikan semua cukup n xde bekas2"
mama: ooiiiuh~ ingat orang nak buat aper jer seh dia ni...ahahaha
cik nana qiela: ok abg zul, paling kuat pun merah2 je..hikhkik..
papa: hah~jangan macam2 eh...

mama n princess pun beransur ke bilik rahsia kami room501, hurmmm ramai gak orang dat nite...maybe pasal school holiday kan..mama sampai je bilik rahsia terus merebahkan diri n princess...mama plan nak tumpang pump susu kat situ...skali boleh plak spectra3 tertinggal dalam bag lain yang ada kat bonet...hhuhuh,so kenala tggu 2jam untuk dapat pump tu...n ni la peluang papa nak spot check mama n cik nana qiela..hahah, siap kata nak tumpang buang air kan..mama tau papa nak tengok sapa jer yang ada dalam bilik rahsia kami yang 5star ni,.heheh, ok silalah papa,sambil nak antar pump mama ni ...check la kot2 ada makhluk asing dalam bilik kami.hhehehe...jeng..jeng..jeng..takde kan..hahah.so mama selesaika tugas untuk princess n lepak2 til ........(rahsia kami) n tggu papa fecth mama...so,dalam masa 8.30pm-11.30pm bersama cik nana qiela banyak gak luahan hati kami..ahahah...ok ni je coretan malam kami bersama...
p/s: i'm not lesbian/gay okay~ ahahhahahah!

eheeehhee...sandalicious

i loiike dis

pas fecth mama..papa pun bawa mama ke rumah yang cousin dah sediakan..memandangkan semua hotel dah full house..so dah xde pilihan...kitorng stayover jer kat umah tu...ok2 check2 fridge plak xde...sangat penting nak simpan ebm ni...aduhai...kna patah balik umah cousin n tumpang ebm n ice pack,chiller...ok...jam dah 3am..penat ngantok...gooooodnight.


Thursday, June 2, 2011

31may2011~checkup

yeeeeeeeeeeeeah...harini princess nak g checkup lagi...harini princess dah 5month3weeks..ouuuhk harini juga nak kena injection lorh..princess tadi pagi bangun mama kejut 7am..muka xde mood je anak mama ni..ahahha, pas dimandikan princess diam je xactive macam biase if lepas manndi princess akan lompat2 n ketawa2 suka...hehehe, kali ni macam tau je nak g monthly checkup n kena inject cian la anak mama...ehheh..xper sayang mama ada yer...
checkup kat government clinic.mama g berdua je dengan princess, papa ada urusan..ok2 .appoinment 9am tapi as usual mama kan agak lewat so dh 9.30pm baru mama sampai..dapat number xbrapa cun la..ehehe ada lagi 12turn nak tggu number mama naik..heheh..ok2 sabar yer...macam biase bila datang jer..perkara routine yang mama n baby buat....

sampai clinic>>>tggu turn>>>timbang baby>>>tggu turn lagi>>>masuk another
room (injection ye sayang)>>>pulang

info untuk checkup kalini...

danisha zulaikha

5.7kg @ 5m3weeks

ooouhhh ok..ada nak story mory cikit...time mama kat clinic kat 1conversation between mama n misi yang penah melawat mama time baru bersalin kat umah..begini dialog nyer~


misi: "hi..awak ni dewi kan? yang dulu kat umah tu kitorang datang melawat,time berpantang"??

mama: yup,ingat lagi eh??

misi: "ha'ah...betul la..tadi macam nak tegur,tapi takot salah orang kan...bukan dulu awak kan berisi masa pantang tu..ni ?""

mama: la...yer la..kan senang cakap dah slim jer sekarang ni..heheh...lagipon dh 5bulan wajib le nak kena slim..heheh

misi: "arr...tu la nak cakap..dh slim dah..bagus yer.hah makin cantik baby n mama..putih,kulit bersih je.."

mama: errrhhh...ehhehe, yer ke,terima kasih la puji2 ek.heheh...

~kejap je dapat bual puji memuji ni,ehhehe..pastu princess kena inject n papa sampai fecth mama n princess...yeaaaa~pulang...

mama n baby @mata bulat2..hehhe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...