Followers

Monday, December 10, 2012

Endau Beach Resort

 Z&D ENGINEERING FAMILY DAY 2012
ENDAU BEACH RESORT & PASIR LANUN CHALET
1-2 DECEMBER 2012


 alhamdulillah...done sudah family day kami... kali ni tak p jauh mana pun...setakat dalam johor je... lagipun untuk 2D1N je.. and kami add hoc dengan TNB skali...so????? best ke??? eh...

DAY 1 ( 01 DEC 2012 ) ~ SATURDAY
macambiasa la packing barang-barang..n yang wajib kena bawa stock susu my princess DANISHA DEWI ZULAIKHA ni... then segala kelengkapan n toys dia..ehehhe


cooler bag & ice packs
 memandangkan kami akan masuk hutan so siapkan juga ubat-ubatan in case emergency kan..mana nka cari klinik??? so, mama wiwi dah bawa siap-siap... see dalam color bag tu???

dan juga ni favorite drink si tecik ni.... solivite...ehhehe , nasib dah beli cooler bag baru...so leh sumbat semua..ehhehe



 memandangakan kami akan berkonvoi..so kena p kumpul dulu... group Z&D Engineering sila la kumpul di office batu pahat ya..

Z&D ENGINEERING BATU PAHAT
tumpang posing jap kat bilik bos

 konon nyer diaorang nak gerak awal pasal time-time ni...kan musim hujan..dah tu tempat nak dituju pulak area pantai..huhu...sekali dah nak tengahari baru la gerak...hurrrm....

perjalanan ke mersing

sampai di ENDAU BEACH RESORT tu dah around 2pm..so rest kejap then 4pm ada tea break..then ada activity bola tampar pantai untuk lelaki je...then ladies wat pe??? seikhlas hati memang kata so bored la activity tahun ni.... hhuhuh...




posing je la....

ouuh ya.... group Z&D Engineering mostly stay kat PASIR LANUN CAMP & CHALET... ni dia jalan nak masuk tempat tu...hehhee... tapi jagan risau..tak guna 4X4 pun leh masuk jalan ni....
cuma nyer...jangan terperanjat if nampat aksi safari si babi hutan melintas dengan gaya lagaknya ya.... isssshhh....seram i...




 sampai je kat pasir lanun, kitorang lunch dulu....lapar dah ni....
muka lapar dengan gaya senyuman
 


while papa sebok maen bola tampar..kite mandi laut yuk...

tu si tecik ajak atok dia mean buai-buai



honeymoon view~ endau beach resort

ni penting...sampai je terus simpan susu si tecik dalam fridge

view dari our room

kami dapat stay honeymoon view room..memang paling atas sekali..jenuh nak panjat tangga ni..ehhe..tapi view memang nice...




 lepas megisi perut n berehat sebentar bersama kit-kat kami pun bersiar-siar amik angin pantai...


budak excited nak maen laut

cer teka si tecik ni pegang buah aper???

buai laju-laju...

mama pun nak bergambar jugak..hehe

uiih...maen lidah plak...ikot pe'el sapa la ni..

santai...

ajak atok mandi pool
 yang syioknyer kat endau beach resort ni...ada swimming pool, pasal pantai depan resort ni..xsesuai nak bermandi-manda..ehhehe





kejap nak mandi laut...kejap nak mandi pool
  TIPS if nak mandi laut..sila ke pantai pasir lanun, disini lebih sesuai dari pantai dihadapan endai beach resort tadi..


tengok kaki dia posing...ehhe




maen air kat pool lagi syiok

bersama anak-anak..ehhehe

seronoknyer ada anak kan??? mama pun jadi budak2 again...


ada pool untuk kids....

selesai activity petang, kami pun pulang berehat di bilik masing-masing,..n menunggu malam untuk dinner + BBQ, n berkaraoke ..tapi malangnyer...tak de karaoke malam tu pasal diaorang semua aim nak tengok bola,... kan that night malaysia vs. indonesia..nasiblah menang kan...tak lah terkilan sangat...ehhehe


ada satay...

ikan bakar..fresh beli kat jetty

 band boy Z&D engineering.... kelas korang kan.bukan takat mean cable n kira-kira je korang tau..siap ada band sendiri..wah...... ehehehe

ni pinjam jap..nak posing..hahah

 dan kanda & adinda menikmati keindahan pantai...


dah puas makan...kami pun balik tidur...ZZzzZZZ

CONTINUE day2

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...