Followers

Wednesday, November 30, 2011

BABY MOONWALK~ 11months old baby

sukanya mama bila baby DANISHA dewi ZULAIKHA dah boleh "moon walk" yeeeah! patutlah masuk 11month old dia punya GROWTH SPURTS bukan main mencabar...siap sampai demam tu...kali ni ada MILESTONE baru la... apa yer???

mylittle princess dah tumbuh gigi bawah 1batang ~ kuatnyer
mengigit..hehehe

dah boleh berjalan @ jalan
berpimpin ~ suka jalan laju2 n xmau dipegang...

so, dengan rasa happy ni..mama decided nak bawa si bijak ni pi moonwalk kat tempat yang luas n if terjatuh xla sakit sangat...so, mama ajak papa g "TAMAN BUKIT LAYANG-LAYANG, pasir gudang Johor'' - memang terbaik la kan...luas tempatnya , angin pun sesedap rasa n ramai orang n yang best ramai kawan2 mylittle princess...so, she so excited la...ehhehe....mama layan princess sampai mama yang kepenatan...dia??? baby cool je...siap mulut ngomel2 tgok kites....ahhhaha...best kan experienced as a new mom??? lagi2 orang yang macam mama yang dah merasa kehilangan anak kandung....huhuuhu...


tatih bulan eh..tatih bulan eh..sayang nisha eh..sayang nisha eh...cepat jalan sayang....


















Sunday, November 27, 2011

FAKE PROFILE - SHARMILA MAJID

PENGUMUMAN PENTING, ini adalah FAKE PROFILR - SHARMILA MAJID- yang menggunakan PROFILE PICTURE dengan GAMBAR DEWI, sunggung owner FACEBOOK ID:SHARMILA MAJID, MENCURI GAMBAR -DEWI ZULIKA- dengan in saya CLAIM -SHARMILA MAJID- PENCURI-PENIPU!!
KES NI KAN...SAYA NAK MARAH OR NAK GELAK YER????
PASAL ???
ape hal la orang ni blur sangat...banyak2 picture yang
cun,kan....awat la g CURI GAMBAR LEPAS PANTANG?????

ahhahahahhahhaha.....LANTAK la....DAH JENIS TAK TAU MALU....(ni
mode marah!)


OK....friends PLEASE DO ME A FAVOR....SILA TOLONG REPORT "orang ni"
dah la nama -SHARMILA MAJIB- PASTU guna GAMBAR -DEWI ZULIKA- huh! muka ku dengan
nama yang haaaaaiks! geli lah!

ni ku ada bukti....!!!
ni FAKE PROFILE menggunakan PICTURE -DEWI ZULIKA-MINE!
report

SIAPALAH yang imbercil SANGAT NI!
***************************************************************
************************************************
***************************************
********************************
*************************
*******************
************
*****
***
**
*
thanks yer ALONG @ my lovely cousin yang informing me..muaah!
thanks yer friends yang tolong report kat facebook....
NAK GELAK KE NAK MARAH??????!
NI ORIGINAL PROFILE...ORIGINAL PICTURE -DEWI ZULIKA- yang DICURI!!!

NI PICTURE -DEWI- YANG diCURI & diCROP & DIJADIKAN FAKE PROFILE!!!
FRIENDS FACEBOOK...korang ni memang best bab ngoment ek...ahahahha
































KES NI baru tau hari FRIDAY 25/11/2011
untill now masih ada FAKE PROFILE ni....
today SUNDAY 27/11/2011
WAIT & SEE....

Thursday, November 17, 2011

Malaysia~International Passport

ALHAMDULILLAH...finally dapat juga siapkan passport untuk mylittle princess ni..oouh DANISHA ZULAIKHA...so sorry ya baby...quite late kan..pasal...huhuh..xmo citer ar...geram je..huhu...ni la reality bereaucracy di malaysia..superb menyusahkan!
dengan senang hati haritu (16nov) nak bikin passport...jam sudah 4.30pm gerak dari rumah (kampung melayu) ke jabatan pendaftaran negara @ jabatan imegresen johor (setia tropika) dengan confident nyer...boleh dapat by that day..ahhaha..dah la datang time orang dah nak balik..kahkahkah...oouh yer...before g serbu kat sana mama dah check yang office dorang close @ 5.30pm...so sampai setia tropika baru 4.50pm..ada masa lagi kan....??? heheheh
sekali staff kat situ kasi tau..ni if sempat kita proceed yang encik..coz system breakdown..wah ayat...dasisssss....it's okay..try my luck..jap2 mama yang cun ni pi counter n buat muka kesian.."encik, boleh tolong buat & siapkan harini x? ada urgent family matter ni, " pergh! sekali dia jawab "jap yer puan, kami try , if dapat kita proceed terus ya..system ni error dari tadi..dalam hati mama (wah sangat weak la system dorang ni..senang hyer kena technical error....) ahhaha...tolak tepi la..dengan muka2 staff kat situ yang gelisah dah nak balik kerja n tinggal xsampai 5orang dalam area tu..so , dengan bersungguh2 dorang siapkan jgak passport ni...ALHAMDULILLAH....settle... the main reason why, passport DANISHA ZULAIKHA ni sangat lewat disiapkan.??? pasal..
Bila ada double error & technical error dalam birth certificate, semua ter delay...so, this is why people like me so really hate bereaucracy!! so, dah dapat settle ni dah ALHAMDULILLAH!



ehhehehe...picture danisha macam baby boy kan...sure la kat checkpoint tu custom singapore suh uplight semua lampu yang ada...ahhhaah
weyh....dah kosong...weyh mama..mana leh amik gambar dalam ni..ahhh....

Sunday, November 13, 2011

apam angry bird vs. apam lady bird





ALHAMDULILLAH...mood rajin melanda diri mama..yer?? apa?? mama nak buat kueh apam...hahaha...ntah ape2 je..ok la...mengisi kekosongan masa..so time raya haji @ raya aid adha (07 november 2011) mama dah decide nak buatkan kueh apam..hehehe..ok ku kasi bikin extraordinary yer.mama designkan bentuk ANGRY BIRD, even tak pernah main pun game ni..ahhaha. juga buat untuk design LADYBIRD..hehehe..so ni mama kasi upload pictures je..ahhha.tengok2...sapa nak?? raise up your tounge~ ahahha.....mama nak lastik itu angry bird...ahhaha...meh tengok nih...






Friday, November 11, 2011

Dapat Hadiah GiveAway

Alhamdulillah....rezeki lagi...saje2 join try my luck & won....yeeah~ GiveAway aper ek? ni dia review disni...ok mama dapat ape ek??? tengok ni..mama dapt cute keychain @ melaka punya...thanks yer dear..


yeeeah!!!!!


*************************************************************************
**************************************************************
*****************************************************
******************************************
*******************************
*********************
***************
*********
******
****
***
**
*

dapat ni.....keychain...melaka...

Friday, November 4, 2011

saya sayang awak semua

lamanya rasa xdapat stay together dengan members...mama @ dewi rindu kat korang...ni nak update yang kite geng mak-mak ni reuni, even just mini reuni..(sebenarnya kami g terjah umah mak buyong yang baru balik dari mesir) so, special thanks to dear lovely mama luciey...yang jemput mama wiwi ni ek...n sungguh tenkiu kat mama adah coz sudi fecth mama kat umah ni..ehehhe...macam ni kan memory haritu...

mama dapat cal dari mama adah yang cantik ni....ajak p kenduri kat umah mama luciey...ok deal' tapi mama xleh g coz papa kena on duty malam tu...so mama adah yang baik hati dah offer nak fecth mama...yeeeeeah~ ok mama tunggu yer (nak cakap thanks kat mama fina jugak coz pernah fecth mama time nak g beraya..) so, mama adah said..."kita datang lewat malam pun takpe" wah???? malam2 seh g umah orang....hahahaha macam tak biase kan mama wiwi (untuk close friends) , macam segan tau...tapi ikut je..ehhehe...so dalam 10pm kitorang gerak dari umah mama wiwi kat desa tebrau ke umah mama luciey kat putri wangsa...eleh...dekat je kan...ehhehe...this time mama fina tunggu kat simpang nak masuk putri wangsa....

dalam perjalan...
mama adah: "bang (mr.mazuan) tu kan dorang (mama fina & mr.andy),
mr.mazuan: hon****
mama wiwi: eh dorang xgerak la...
mama adah: takpe kita jalan je, nnt dorang follow belakang...
mr.mazuan: sambil drive tangan melambai2....
mama wiwi: tak gerak tuh...tru call dorang
mama adah: ok, nak call ni..

******************call mama fina********
mama fina: sorry, tak perasan tengah main game ni.
mama wiwi: aaah, sudah....korang main game apa pulak....???


*****************terus move on ke rumah mama luciey****************
DAH sampai....
hahahhaa...see??? line clear...sudah habis majlis...kahkahkah....ok duk diam2...luckly kitorang dah lebih 10years berkawan so dah close friends pun.hahahah, n that time jumpa mama aziel sorang2...eh, mana mr.fiance??? ehhehe....so kami dismabut oleh tuan umah n mak buyong yang ada bau2 mesir ni.hehehe..thanks yer susah je...ahhha..macam dah tau kami macam lapar kan...meh bawa kuar semua yang ada...time to "makan" ahhaha....ni lah memory indah kami..yang susah nak hang out, even duk dekat2...sayang korang..mama adah bawa dedek marissa yang bambam..mama bawa baby nisha...mak buyong ada dedek boy dalam peyot...mama fina dalam process pembenihan...oppps! hehehe, n mama aziel dalam jadual perancangan..eh" ehhhehe...malam tu mama n mama luciey jadi single..ahhaha..mama kanda n habibi ni??? ehhehe...mereka ada urusan daaa....(kanda, dinda bawa nisha ni...so xyah curious sangat ek....ehhehe) malam tu kebetulan time deepavali so memang time giler mercun la....bising la weh...kami ada baby....but??? mylittle princess so like dengan bunga api...no fear...ahhaha...kan kan kan mama luciey???
nak makan ni....tolong???
yer..mama luciey tolong babysitter (bs) kan kejap baby nisha...n her mom tolong bs kan baby marissa...pasal mak n bapak nyer nak melantak..... best kan datang umah orang malam2 pastu wat xtau malu makan pulak tu,.malam tu tinggal kami ber6 je..ahahha, so memang line clear...meh makan meh...(mama fina sudah2 tengok tv tu...kitorang tak nampak apa yang u nampak n gelak2 tu,ehheeh). best tau kami duk bersila kat bawah makan...rasa the feeling so best...hehehe...sedap lauk malam tu.(special reminder: woooit korang kata nak slim...ni makan malam2 ni apa kes??? ahhaha), yuk makan yuk! baby nisha sayang boleh ngam dengan mama luciey ek??? yeeee! pasal dalam peyot mama luciey ada dedek boy...suka la tu??? hahah..mama sungguh jealous..sampai mama nak amik baby nisha leh pelok2 gayut kat mama luciey..heheheh.
dah habis makan??? pi basuh pinggan, kemas la....ehheheh
ooouh...mama luciey so sorry kitorang tak.....ehheheh
dah kenyang??? yuk sambung gossip2..aper tu korang bual?? mesir? riyadh? abu dhabi??? haaa...mama dengar je..xtau nak join masuk line tang mana??? nak tau>?? pergh, mama luciey dah pandai berbahasa arab...haaaaa, kencang seyh! hehhehe.... dah bual2 gelak2 kat umah orang tak reti tengok jam?? dah nak 12tengah malam tau....hahaha...yang baby marissa elok je lena...anak mama ni...haiiish...bertuah la nak tido before 2am...ahhaha (macamne la nak besar...mama ni yang besar tau)...dah2..yuk pulang kepangkal jalan...ehhehe

nak balik?? jap...gambar dulu..

eleh...korang malu2 kan..xkan xkenal lagi mama wiwi..ah' korang pun same...ehhehe...(baby marissa dah terikut baby nisha...eh? mak nyer.giler gambar)...mama luciey dah cantik tu...yuk...
eh...mana mama aziel??? yuk gambar skali (dia shy-shy meeow~ lom married lagi ni..) hahaha.,..so cameramen tolong yer...thanks yer mr.andy..ehhehe, mr.mazuan kamu duk diam2 jap...ehheh, haha...ni lah kami...dapat gak bergambar kenangan...rindu nak macam ni lagi kan...n jawabnyer..tunggu la baby boy mama luciey kuarr...ooh yer..ni nak share preview kawan2 mama haritu:

mama luciey: kami dah lama kenal...mu best friend time primary 6, that time kite pun class yang sama dengan mama aziel kan?? mama luciey sangat baik.cantik,manja orangnya...ingat tak lagi time kita bestfriend dulu?? kite selalu gaduh2 manja kan?? ehheheh...sampailah kite g singapore dulu.hehhe...ingat tak??? so sweet kan...but, time secondary kite dah tak same skolah lagi..huhuh..mama wiwi kat taman daya..mama luciey kat johor jaya...tapi takpe..time kite pindah sekolah baru kat taman molek kita dapat se class lagi kan...ingat x??? kite class 3A1?? heheh..tapi kite dah xclose macam dulu lagi...hehehe,awak duduk jauh dengan kite dan awak dah ada bestfriend baru...huuhhu...sampailah habis pmr,mama luciey out dr taman molek...huhuh..tata....lama kan...dari 2004 til 2011 baru jumpa...(padahal ada je terserampak..tapi kejap2).. sayang mama luciey..

mama aziel: orangnya sangat sweet...pemalu je...soft spoken...manje..ehhehe...kami pun dah kenal since same class darjah 6cerdas dulu..ehhehehe...orangnya sangat polite...eh...dah jadi tunagan orang tau...oouh siapa eh>>?? ehhehehe..tanya dia sendiri..ehhehe...sayang kamu...

mama adah: ni pon dah kenal since primary lagi...orangnya kecik molek je..kulitnya putih..bersih..cantik tau...n mempunyai seorang baby yang comel...baby marissa bam bam..hehehe...now dah almost 3months kan??? mama adah ni pun baik orangnya...haaa....the best part ni...dia married dengan budak senior kitorang kat smk taman molek tu,.ehheheh..ooops...mr.mazuan...sila jaga mama adah ni baik2 tau...n jaga baby marissa yg comel tu skali...ehhhe...sayang both of u...



mama fina: nak cakap jangan marah tau..ehhehe...ni mama pun kenal time primary jugak..eh...mama time sekapal panggil dia nendon, ehhehe... rindu nak jerit macam dulu..kah kah kah....mama fina pun cantik orangnya...baik, n ???? same giler2 macam mama...ahhaha...eh babe..jangan marah tau..ehhehe..ni time secondary pun se keeeeeeeelas gak...kat smk taman molek kan..kite same 4science2 ngan 5science1...hahha...babe...ko ingat lagi x??? time cikgu maimunah,kesayangan ko tu pindah..kite pakat2 projek bawa makanan dalam kelas??? ko sedar diri x?? yang kite ni kan school prefect...hhaahhha..siap selalu escort cikgu rosetti (oou rindu same dia) n boleh kata orang kepercayaan cikgu2 yang time awal2 kat smk taman molek tu....ehheheh, ingat x? kita,eshi,dayat,faizal,ros,fiza,emey,dalie,sue...n geng2 kita bawa kuar makanan dlam kelas.?? ahahha..siap buat kenduri la weh??? ingat x? kite share story pasal kes ada orang mati kat....pastu ingat x? pasal kite reramai kena ngadap office puan tan?? pasal kite sekelas skip class est??? ahhahahha..buat malu jer budak2 science stream buat ponteng class...hahaha, jap2 ko ingat x?? cikgu yang selalu kite gelakkan pasal....(errr...xsampai hati nak mentioned) wah...so many memory la...hhehe..macam2 nak share lagi ni..ahahha...ape pun...kite sayang awak tau...walau selalu kacau awak...hehehe

apa pun....sayang n miss korang tau...thanks & sorry for everything.

DANISHA DEWI ZULAIKHA



ALHAMDULILLAH,
dapat jugak mama nak proper picture dengan wajah-wajah kesayangan hamba..cinta
hati,penguat mama.ni dia introducing a new generation of GEN-Y my little
princess DANISHA DEWI ZULAIKHA yang almost 10months ni..hehehe,


haaaaa....so cute, kan....memang la..pasal mama dia cun, ehhehehe


mama papa & baby...


with love...from deepest of my heart & soul

Wednesday, November 2, 2011

Giveaway Yanmieonline.com

harini mood mama sangat tak berapa rajin...so, terjumpa pulak blog yang buat give away se simple n se easy ni..mama nak try test my luck...syarat nak join sangat mudah yer..ok, yuk join! click pict below.


so simple punya contest , ringan kepala otak nak join....hehehe.. sebagai mematuhi syarat..mama nak cakap yang mama sangat suka blog yang sangat senang nak loading & scripting yang tak panjang yang boleh buat semput lappy mama ni.heheh...dengan blog kak yan yang ada ni...mama admire kat flash header..sangat cool...just lebih menarik ik dapat customize font size, color, n lagi sesedap rasa if ada the power of color...meanwhile playsafe with color-color yang tenangkan hati...perlu juga color-color yang girang-gumbirakan hati...(wah.... mama macam yer2 je kan...) eh..kite buka complain just my 2cents....apa-apa pun i love u kak yan...so simple la giveaway ni...yeeah!


giveaway period: 24/10/2011 ~ 11/11/11

untuk mengelakkan rasa mual dan loya kakak penganjur yang cool ni...i would like to say... “Giveaway yanmieonline.com, menawarkan header blog hasil designer dari Budak Nakal

Tuesday, November 1, 2011

Birthday Papa ~ 10.10 ~

entry dah lambat....ni yang baru rajin..ehehehe

ALLAH selamatkan kamu...ALLAH selamatkan kamu...
ALLAH selamatkan papa ku sayang , ALLAH selamatkan kamu...

alhamdulillah dipanjangkan umur...semoga di perluaskan rezeki dipermudahkan segala urusan..semoga papa semakin tabah & kuat menghadapi hidup mendatang dengan mama & anak-anak kita...semoga kasih sayang , cinta, kesetian, kejujuran kekal selamanya.

untuk tahun ini...mama ter'rajin untuk menyiapkan cake deco yang special untuk papa..oppps...'


mama nak buat.......hehweh

happy birthday kanda


yuk makan-makan




ok....ni hasil cake mama....yang sexy tu mama bikin..ahhah





yang cupcakes ada fugurine tu mama order...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...