Followers

Friday, November 4, 2011

saya sayang awak semua

lamanya rasa xdapat stay together dengan members...mama @ dewi rindu kat korang...ni nak update yang kite geng mak-mak ni reuni, even just mini reuni..(sebenarnya kami g terjah umah mak buyong yang baru balik dari mesir) so, special thanks to dear lovely mama luciey...yang jemput mama wiwi ni ek...n sungguh tenkiu kat mama adah coz sudi fecth mama kat umah ni..ehehhe...macam ni kan memory haritu...

mama dapat cal dari mama adah yang cantik ni....ajak p kenduri kat umah mama luciey...ok deal' tapi mama xleh g coz papa kena on duty malam tu...so mama adah yang baik hati dah offer nak fecth mama...yeeeeeah~ ok mama tunggu yer (nak cakap thanks kat mama fina jugak coz pernah fecth mama time nak g beraya..) so, mama adah said..."kita datang lewat malam pun takpe" wah???? malam2 seh g umah orang....hahahaha macam tak biase kan mama wiwi (untuk close friends) , macam segan tau...tapi ikut je..ehhehe...so dalam 10pm kitorang gerak dari umah mama wiwi kat desa tebrau ke umah mama luciey kat putri wangsa...eleh...dekat je kan...ehhehe...this time mama fina tunggu kat simpang nak masuk putri wangsa....

dalam perjalan...
mama adah: "bang (mr.mazuan) tu kan dorang (mama fina & mr.andy),
mr.mazuan: hon****
mama wiwi: eh dorang xgerak la...
mama adah: takpe kita jalan je, nnt dorang follow belakang...
mr.mazuan: sambil drive tangan melambai2....
mama wiwi: tak gerak tuh...tru call dorang
mama adah: ok, nak call ni..

******************call mama fina********
mama fina: sorry, tak perasan tengah main game ni.
mama wiwi: aaah, sudah....korang main game apa pulak....???


*****************terus move on ke rumah mama luciey****************
DAH sampai....
hahahhaa...see??? line clear...sudah habis majlis...kahkahkah....ok duk diam2...luckly kitorang dah lebih 10years berkawan so dah close friends pun.hahahah, n that time jumpa mama aziel sorang2...eh, mana mr.fiance??? ehhehe....so kami dismabut oleh tuan umah n mak buyong yang ada bau2 mesir ni.hehehe..thanks yer susah je...ahhha..macam dah tau kami macam lapar kan...meh bawa kuar semua yang ada...time to "makan" ahhaha....ni lah memory indah kami..yang susah nak hang out, even duk dekat2...sayang korang..mama adah bawa dedek marissa yang bambam..mama bawa baby nisha...mak buyong ada dedek boy dalam peyot...mama fina dalam process pembenihan...oppps! hehehe, n mama aziel dalam jadual perancangan..eh" ehhhehe...malam tu mama n mama luciey jadi single..ahhaha..mama kanda n habibi ni??? ehhehe...mereka ada urusan daaa....(kanda, dinda bawa nisha ni...so xyah curious sangat ek....ehhehe) malam tu kebetulan time deepavali so memang time giler mercun la....bising la weh...kami ada baby....but??? mylittle princess so like dengan bunga api...no fear...ahhaha...kan kan kan mama luciey???
nak makan ni....tolong???
yer..mama luciey tolong babysitter (bs) kan kejap baby nisha...n her mom tolong bs kan baby marissa...pasal mak n bapak nyer nak melantak..... best kan datang umah orang malam2 pastu wat xtau malu makan pulak tu,.malam tu tinggal kami ber6 je..ahahha, so memang line clear...meh makan meh...(mama fina sudah2 tengok tv tu...kitorang tak nampak apa yang u nampak n gelak2 tu,ehheeh). best tau kami duk bersila kat bawah makan...rasa the feeling so best...hehehe...sedap lauk malam tu.(special reminder: woooit korang kata nak slim...ni makan malam2 ni apa kes??? ahhaha), yuk makan yuk! baby nisha sayang boleh ngam dengan mama luciey ek??? yeeee! pasal dalam peyot mama luciey ada dedek boy...suka la tu??? hahah..mama sungguh jealous..sampai mama nak amik baby nisha leh pelok2 gayut kat mama luciey..heheheh.
dah habis makan??? pi basuh pinggan, kemas la....ehheheh
ooouh...mama luciey so sorry kitorang tak.....ehheheh
dah kenyang??? yuk sambung gossip2..aper tu korang bual?? mesir? riyadh? abu dhabi??? haaa...mama dengar je..xtau nak join masuk line tang mana??? nak tau>?? pergh, mama luciey dah pandai berbahasa arab...haaaaa, kencang seyh! hehhehe.... dah bual2 gelak2 kat umah orang tak reti tengok jam?? dah nak 12tengah malam tau....hahaha...yang baby marissa elok je lena...anak mama ni...haiiish...bertuah la nak tido before 2am...ahhaha (macamne la nak besar...mama ni yang besar tau)...dah2..yuk pulang kepangkal jalan...ehhehe

nak balik?? jap...gambar dulu..

eleh...korang malu2 kan..xkan xkenal lagi mama wiwi..ah' korang pun same...ehhehe...(baby marissa dah terikut baby nisha...eh? mak nyer.giler gambar)...mama luciey dah cantik tu...yuk...
eh...mana mama aziel??? yuk gambar skali (dia shy-shy meeow~ lom married lagi ni..) hahaha.,..so cameramen tolong yer...thanks yer mr.andy..ehhehe, mr.mazuan kamu duk diam2 jap...ehheh, haha...ni lah kami...dapat gak bergambar kenangan...rindu nak macam ni lagi kan...n jawabnyer..tunggu la baby boy mama luciey kuarr...ooh yer..ni nak share preview kawan2 mama haritu:

mama luciey: kami dah lama kenal...mu best friend time primary 6, that time kite pun class yang sama dengan mama aziel kan?? mama luciey sangat baik.cantik,manja orangnya...ingat tak lagi time kita bestfriend dulu?? kite selalu gaduh2 manja kan?? ehheheh...sampailah kite g singapore dulu.hehhe...ingat tak??? so sweet kan...but, time secondary kite dah tak same skolah lagi..huhuh..mama wiwi kat taman daya..mama luciey kat johor jaya...tapi takpe..time kite pindah sekolah baru kat taman molek kita dapat se class lagi kan...ingat x??? kite class 3A1?? heheh..tapi kite dah xclose macam dulu lagi...hehehe,awak duduk jauh dengan kite dan awak dah ada bestfriend baru...huuhhu...sampailah habis pmr,mama luciey out dr taman molek...huhuh..tata....lama kan...dari 2004 til 2011 baru jumpa...(padahal ada je terserampak..tapi kejap2).. sayang mama luciey..

mama aziel: orangnya sangat sweet...pemalu je...soft spoken...manje..ehhehe...kami pun dah kenal since same class darjah 6cerdas dulu..ehhehehe...orangnya sangat polite...eh...dah jadi tunagan orang tau...oouh siapa eh>>?? ehhehehe..tanya dia sendiri..ehhehe...sayang kamu...

mama adah: ni pon dah kenal since primary lagi...orangnya kecik molek je..kulitnya putih..bersih..cantik tau...n mempunyai seorang baby yang comel...baby marissa bam bam..hehehe...now dah almost 3months kan??? mama adah ni pun baik orangnya...haaa....the best part ni...dia married dengan budak senior kitorang kat smk taman molek tu,.ehheheh..ooops...mr.mazuan...sila jaga mama adah ni baik2 tau...n jaga baby marissa yg comel tu skali...ehhhe...sayang both of u...



mama fina: nak cakap jangan marah tau..ehhehe...ni mama pun kenal time primary jugak..eh...mama time sekapal panggil dia nendon, ehhehe... rindu nak jerit macam dulu..kah kah kah....mama fina pun cantik orangnya...baik, n ???? same giler2 macam mama...ahhaha...eh babe..jangan marah tau..ehhehe..ni time secondary pun se keeeeeeeelas gak...kat smk taman molek kan..kite same 4science2 ngan 5science1...hahha...babe...ko ingat lagi x??? time cikgu maimunah,kesayangan ko tu pindah..kite pakat2 projek bawa makanan dalam kelas??? ko sedar diri x?? yang kite ni kan school prefect...hhaahhha..siap selalu escort cikgu rosetti (oou rindu same dia) n boleh kata orang kepercayaan cikgu2 yang time awal2 kat smk taman molek tu....ehheheh, ingat x? kita,eshi,dayat,faizal,ros,fiza,emey,dalie,sue...n geng2 kita bawa kuar makanan dlam kelas.?? ahahha..siap buat kenduri la weh??? ingat x? kite share story pasal kes ada orang mati kat....pastu ingat x? pasal kite reramai kena ngadap office puan tan?? pasal kite sekelas skip class est??? ahhahahha..buat malu jer budak2 science stream buat ponteng class...hahaha, jap2 ko ingat x?? cikgu yang selalu kite gelakkan pasal....(errr...xsampai hati nak mentioned) wah...so many memory la...hhehe..macam2 nak share lagi ni..ahahha...ape pun...kite sayang awak tau...walau selalu kacau awak...hehehe

apa pun....sayang n miss korang tau...thanks & sorry for everything.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...