Followers

Sunday, December 27, 2009

MOHD.ZULDANISH FITRI~keagungan CINTA ZULIKA

Tanya Sama Hati apa Sebab Sayang....Adakah Tandanya Nampak Dipandang..

Kehadapan suamiku, m.zulkiflee,
Terima kasih yang tak terhingga adinda ucapkan untuk semuanya…
Untuk anakanda Mohd Zuldanish Fitri, mama sentiasa merinduimu..walau Yang Maha Pencipta telah menjemputmu kembali..mama papa tetap bersamamu seperti mana disaat kelahiranmu…

MOHD ZULDANISH FIRTI..
Cinta Zulika membawa mu kedunia,
Demi Danish mama bertarung nyawa,
Walau akhirnya kau pergi jua..

20092009,
Saat Keramat buat mama,
Waktu mengalir jernih air kesyukuran,
hangat dirimu dalam dakapan ,
Walau hanya sekadar waktu….
Tetap ia pastI berlalu….

Mama bersyukur atas hadirmu,
Syawal disambut bersama anakku,
Sayang, Dengarkah kau saat…
Papa laungkan azan ditelingamu,
Rasakah kau saat mama mencium dahi kecilmu..

Terlalu takut hati ini,
Terlalu bimbang jiwa ini,
Terlalu berat pundakku ini,
Anakku lahir terlalu awal didunia ini..

Apakah Tuhan mengujiku lagi,
Adakah Tuhan menghukumku lagi,
Mengapakah si kecil ini menjadi galang ganti..
Ya Rabbi, kuatkanlah jiwaku ini…

Belum pun hilang sakitku,
Belum jua puas melihat dirimu,
Belum sempat aku mendukungmu,
Belum jua sempat aku memandikanmu,
Belum pun sempat aku membawamu melihat luasnya dunia..

0310009,
Sayangku,
Tahukah kau betapa hebat cintaku,
Belum sempat ku luahkan segalanya,
Kau pergi….
Tak kembali…

Ya Rabbi,
Hatiku merayu kasih,
Jiwaku merintih sepi,
Andai dapat disilih ganti,
Mama rela berkorban diri….

Menggigil tubuh hina ini,
Saat aku hanya mampu…
MEMANDIKAN JENAZAHmu,
MENDUKUNG TUBUH kakumu,
MENGUCUP DINGIN dahimu…
Sesungguhnya TUHANKU,
Kau telah MENJERNIHKAN mataku…

Mudah si hamba ini berkata sabar,
Enak madahnya menuduh itu dan ini,
Walau kau menang berbicara,
Tiada siapa mampu menghidupkannya…

Iya~ku tak bermakna menerima,
Sabarku tak sekukuh tembok besar cina,
Diamku tak beerti ku salah…
Beralahku tak beerti aku kalah..

Kini tawaku tak sepenuhnya gembira,
Senyumku jua beralas duka,
Hanya sekadar penglipur lara,
Menghibur segenap nyawa yang luka…

Kepada penciptaku,
ku mohon diberi kekuatan,
Berhimpun doa jua dipanjatkan,
Semoga kesedihan tak lagi berpanjangan..

Kepada ayah ibu,
Doakan kebahgiaan anakmu ini,
Jua kepada kedua abangku,
Terima kasih kerna sentiasa ada..untuk adikmu,

Kepada keluarga baruku,
Jangan lagi ditambah kesakitan,
Usah lagi ditambah bara yang tersimpan,
Ku mohon diberi kekuatan…

Semua yang bersamaku..
Biarkan lembaran baru terbuka,
Biar ia dihiasi warna ria,
Doakan aku kembali seperti mula…

Seluruh hidup bersama janjiku,
Akan kubina semula tabir cinta,
Biar seutuh rekaan tajmahal,
Seagung kasih ramayana mengikat mumtaj,
Biar sedalam jurang mariana,
Biar setinggi everast himalaya,
Akan ku perjuang cinta zulika,

Tetapi..

Jangan pula kau meminta selebihnya,
kerna aku tak seindah zulaikha,
Kerna kau jua tak sehebat yusuff,
Kerna hidup suatu perjuangan ,
Kerna kematian itu satu kemestian,
Kerna yang maha kuasa itu hanya TUHAN,
SESUNGGUHNYA aku hamba yang kelemahan diselubungi kehinaan….
SeAndainya ada jua insan lain membaca lembaran ini, kirimkan FATIHAH, untuk anakku, semoga ia tenang dalam jagaan Nabi ALLAH ~Ibrahim alaihi salam..sehingga kiamat menjelma, lalu si kecil melebarkan tangannya menggapai aku bersamanya...

Monday, December 21, 2009

DECEMBER...Membawa tuah"

13dec~besday...dpat present dr hubby..
19dec~furnitue...hubby beli bedroom set + new home deco....
21dec~Won Contest...dpt present dr maybelline..
31dec~1st anniversary...honeymoon lagi..hehehhe



Maybelline Simply Fabulous
i just wonder how lucky m i dis month..9.10am my cell phone ringing..
adalah sumbody introduce itself from courier service bagitau ada kiriman untuk aku.dia cal nak make sure aku ada kat umah..pasal dorang ada datang b4 tp xde orang dat time..(if pos laju,hurm! xde maknenyer dorng nak cal @ datand 2nd time..paling kuat suh kite amk sendiri kat P.O) ..ntah la..setahu aku, xde plak beli @ pesan apa2 untuk pos kat umah ni...tgok kan je lah apa yg di hantar..

11am sharp..someone knock my door...JEng..JEng.."
mak yg received benda tu..aku kat bilik lagi...mak pun bagilah benda tu kat aku...


wooopss!
I've Won "Harian Metro Maybelline Simply Fabulous" 2nd Prize Winner...ooops...ALHAMDULILLAH....YEAHHHHH!!!


Lalallalalal.......the prize wads Maybelline New York Hamper~worth RM450....HEHEHEH

P/S: the best part is...i really forgot biler aku hantar contest tu,ingat 'try n error je" skali rezki daa... hahhaha...

Tuesday, December 15, 2009

DesARU.....

13DEC...family bawa g picnic kat desaru beach...mak aieh ramah seh orang...almaklumlah..weekenD + skool holiday, ramailah orng yg restkn badan...n bersama family...aku, hubby, mak ayah, abang yan, ica n wak mar pn join sama...




pantai desaru yg dipenuhi org ramai....

BBQ time....


layang2 time...hahahha mahal tu, RM18


Udang siap sedia untk di ngap!


ni abang ku' makan blh tahan..tp badan xbesar2..hahah




abg yan, veronica, zulika

AT last..ni la dia...sun burn giler2.....pergh! perit giler seh...

13DEC @ 21 yrs old

13DECEMBER09' 1st time aku celebrate besday wif beloved hubby... alhamdullilah dapat juga raikan ulang tahun kelahiran dgn suami yg tercinta..thnx dear...

Yg klakarnya..mak n ayah belikan besday kek yg ada snowman...almaklumlah..dekat2 x'mas...cake yg patern ada snow yg byak...apa pn bedal je la..pasal aku memang suka cake..hahahha




yg bestnyer hubby bg present...nk tau ape dia??hhahaha, ni dia: dapat anklet" even xlamahal mana...tp bersyukur la dpat present dr hubby..thnx deAR!

ROHAZMI & HERNEY DIANA

December lagi menjadi pilihan afta last year aku n hubby bernikah...

dis year ma 1st bro (azmi @din) memilih 12dec untk hari bahgia dia bsama kak n...
dpatla aku S.I.L frm singapore....majlis dilangsungkan di MASJID AL~MAWADDAH , COMPASVALE SINGAPORE...


aku hubby,mak ayah , n 2nd bro yan btolak dr jb 8am...majlis nikah sharp at 11am..hope xde la heavy traffic dat mornig...rupernyer teruk gak traffic on dat day...hahha..


biase lah...nk ikut 2nd link jauh.. ikut tambak johor dekat ngn umah mak...tp tpaksa redah la...hahahah...
pasal weekend ni free tol nk masuk s'pore agaknya ramai orang....if x, maunyer $20 kena byar...dah lah auto pas @ cash card aku balance $20.37 je...ehehehhe, nk top up mcm syang je seh...RM convert $ mak aieh....@ 1.42 fuh... laen la if minta abg kesayanganku top upkn hahahaha.....F.O.C ....best2 tu...

yg xbestnyer kitorang tpaksa menunggu n buang masa time nk kuar dr parking kat woodlands..aduhai...parking pun jam,..at last sampai kt tmpat abg din nk nikah cun2 nk 11am...hahaha...nasib baek xstart lg..pasal Tok Kadi xsampai lagi...
lg tggu tok kadi datang...
yg pakai kod hitam tu..tok kadi muda..



debaran nk jd suami orang..hahaha

hantaran dr phak lelaki > phak ppuan

bracelet s maskahwin


dua2 bradik dh berkhawin...hahah






wif hubby...





hantaran $8k


upacara pembatalan air sembahyang,...


mak pengantin...

at last...majlis telah selamat berlangsung...n keesokkan harinya si pengantin baru pun berangkat ke bali.....honeymoon la konon...hahahahaha...


Wednesday, December 2, 2009

ScAR...Aduhai....

Aku nk citer sikit ni..smalam hubby aku ngidam nk makan kari daging, jd aku masakkan lah..

dengan penuh semangat n ikhlas hati aku pun mulakn tugasku..huhuh, smuanyer bjalan lancar

hinggalah dah siap aku masak...aku pun panggil mak untuk rasa..yup! smua okey sedap (mak aku kata la)..

aku pun eksen la..banggala konon..jd aku pn nk mengalihkan masakn dr dlam kuali ke periuk...

skali...........auGrh!!!PERgh! sedap tul aku terlanggar periuk nasi panas tul2 kt sebelah aku....

ni time2 baru kena....

mak aeih..." perit + pedih...mak aku boleh plak tolong gelakkn.. dgn selamba dia berkata " tu ler jarang ke dapur, smua dilanggarnya ( bukan bmaksud aku malas masak yer )..

dengan tangan yg pedih..aku pun melangkah ke hall, kononya nk ngadu kat hubby , pasal dia request suh aku masak kn..dia nk balik lunch.. lg skali aku di gelakkan...hubby plak sound "cian dia..skali2 masak jadi mcm2.."

yg aku xbrapa paham..aku masak kari daging...tp yang menjadikan tangan aku SCAR, hanya periuk nasi mak aku yg xsengaja aku langgar..huhhuu...

ni scar afta sehari


nasibla hubby aku ni sayang giler kt aku..patutnya dia ke duty malam hari, tp sanggup teman aku nk cari ubat...hehhehe, Guardian Pharmacy dgn umah aku 3minit je sampai...laaallla. so hubby pu belikan la BIO~OIL, yg iklan kt Tv tu....Ntahla..time aku tanya budak yg kerja kat pharmacy tu dia kata ada 2jenis yg org slalu belu nk hilangkn scar ni..antara MEDERMA n BIO~OIL...tp hubby dh belikn bio~oil, aku pakai je la..


ni 1st day aku try guna...kat label tu tulis at least 3month bru leh hilang...aku try la..apa pun , harap2 sangat cepat hilang scar ni..huuhuhuhuhuhuh~

Thursday, November 26, 2009

Aku..Teman2..Kengkawan....

hmm..tetiba tengoK pict kat laptop terbuka plak folder time Muda2 dulu..ehhahaha..den teringat

kat members lama..jd aku upload la memory ni..buat tatapan aku n kengkawan...alalllllalala...


raya celebration~2008 (dr kiri: aku,lia,eda) dat time aku dapt miss vogue..haha..vogue la sgt


ntah ape2 je aku...


aku bersama kengkawan y suka merayap malam..heheh (time g Main campus KJ)



pict y dh d curi dr azi...(izin ya) lalalla..gurls MPM....


sports carnival kt TLDM LUMUT PERAK, perg...panas giler time ni...maklumlah kt tp pantai



dgn indian dancers time show kat college..hhehehe



posing....kat KLCC



posing sesama kawan...hehehhe..yer2 je smua

yer2 je aku...nyanyi la konon..heheheh

mak eih" pompuan makan pun sepah2 hhahahah


ni time wat community service kt old folks house jb (muka minah2 yg kena layan warga2 emas..)

disebalik jeriji besi...time netball friendly match unitar jb vs kym
(time ni jb menang..hehehhe,bangga seh)


minah mpm's yg brangan...hehehhe (dr kiri: eira,aku,is,azi,fida,wani)


ntah ape2 jew....kat lantai pn jadi....


ni aku..dlam kegelapan.....hehehhe


time nyibuk kat kru dunia anita"


minah2 bawah pokok...hehehe


budak2 management badge july06


lalalalaaaa.....nyanyi time


appreciation nite kt singgah slalu danga bay jb, ~2007


mamam time..heheh dr kiri (ena @ comby, azi,nbila,5ruz,aku)


party time skool "5science gangs..(kat umah hanif plak tu thnx tn.umah..hehe)
(dr blakang kiri: dila,alin,nadia,raziah,ros,aku,huda,sue,umie,****(lupa name),dalie )


ni time wat pentomen maulidur rasul ~2005


debate team ~2005 (dr kiri: rafi,syeb,hidayat,dalie,raziah,aku,fina)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...