Followers

Wednesday, December 2, 2009

ScAR...Aduhai....

Aku nk citer sikit ni..smalam hubby aku ngidam nk makan kari daging, jd aku masakkan lah..

dengan penuh semangat n ikhlas hati aku pun mulakn tugasku..huhuh, smuanyer bjalan lancar

hinggalah dah siap aku masak...aku pun panggil mak untuk rasa..yup! smua okey sedap (mak aku kata la)..

aku pun eksen la..banggala konon..jd aku pn nk mengalihkan masakn dr dlam kuali ke periuk...

skali...........auGrh!!!PERgh! sedap tul aku terlanggar periuk nasi panas tul2 kt sebelah aku....

ni time2 baru kena....

mak aeih..." perit + pedih...mak aku boleh plak tolong gelakkn.. dgn selamba dia berkata " tu ler jarang ke dapur, smua dilanggarnya ( bukan bmaksud aku malas masak yer )..

dengan tangan yg pedih..aku pun melangkah ke hall, kononya nk ngadu kat hubby , pasal dia request suh aku masak kn..dia nk balik lunch.. lg skali aku di gelakkan...hubby plak sound "cian dia..skali2 masak jadi mcm2.."

yg aku xbrapa paham..aku masak kari daging...tp yang menjadikan tangan aku SCAR, hanya periuk nasi mak aku yg xsengaja aku langgar..huhhuu...

ni scar afta sehari


nasibla hubby aku ni sayang giler kt aku..patutnya dia ke duty malam hari, tp sanggup teman aku nk cari ubat...hehhehe, Guardian Pharmacy dgn umah aku 3minit je sampai...laaallla. so hubby pu belikan la BIO~OIL, yg iklan kt Tv tu....Ntahla..time aku tanya budak yg kerja kat pharmacy tu dia kata ada 2jenis yg org slalu belu nk hilangkn scar ni..antara MEDERMA n BIO~OIL...tp hubby dh belikn bio~oil, aku pakai je la..


ni 1st day aku try guna...kat label tu tulis at least 3month bru leh hilang...aku try la..apa pun , harap2 sangat cepat hilang scar ni..huuhuhuhuhuhuh~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...