Followers

Sunday, January 3, 2010

PENANG~honeymoon lagiksssssssss..

28,29DEC09
hurm....dalam kesedihan hati & mood yg xbrapa nk ada...ak ikutkan jua plan hubby yg nk trip k penang, kami take bus jer....bus gerak k penang dalam jam10.30pm n it tooks around 10hours~cukup membuatkan badan kepenatan n keletihan....kami decide nk naek bus coz nk rasa perjalan jauh k utara...n of coz kami xkan pernah memilih Sani Express..ehehhe.. (padahal kat jb maner de sani punya bus). so kami pilih bus Cepat Sedia...name dh ok la Cepat..tp xbraper nk cepat gaks..huhuhu..

bertolak dr umah~10pm (thnx abg yan coz antar kn k larki bus station)

bus~10.30pm gerak dr larkin

arrived~7.40am at Sg.Nibong Penang (tempat lame ni..heheheh)

"yg paling best ni 1st time naek bus p utara...baru tau bus ni ala2 non stop...xde 1pun R&R dia brenti..nasib ler ada brenti jap untk k toilet...hahahaah"



29DEC09

7.40am~setelah sampai kat Sg.Nibong tu..kami pun dah cukup kelparan...round2 punya round ada ler 1tempat makan yg agak ok..apa lagi kami pun bedal je ler...nk gaks rasa breakfast penang ada laen rasa x..hehehe.

8.30am~after b'fast kami kononyer dh kepenatan ni nk check in hotel awal pasal dh booking awal dat day..skali xleh daa...pasal smua bilik masih full..buat2 lew ayat simpati nk check in awal punya pasal..at last dpat gaks..tp awalnyer 11am lor...huhuhuhh, ok ler dr 12pm..lalallalala

8.30~10.30am~cukup la nk buat kepala n n badan makin lemah...macam bateri xcas gitu..xreti duk diam..mana tak nyer nk kena tunggu til 11am, mak aieh...penat seh...

10.30am~take cab ke Grand Continental Hotel kat jalan Gurdwara dekat ngan komtar...maner la kami tau jalan kat sana kan jadi ask de driver ler...xde lew jauh mana kan..tp kena gak RM25.

11am~check in hotel..nasibla dh early booking, dpatla deluxe room..ok la tu, slesa la jugak dr budget hotel, at least dpat la stay kat 3* hotel ni...

11am~1pm restkan badan, lepak seh perjalanan lebih 10jam..heheh, apa lagi terus take a nap lew...haahhah

1pm~ p makan..dh kelaparan seh' biase r, penang kan popular dgn nasi kandar..dengar2 orang cakap ada 2tempat yg agak best kat dgn area hotel ni...apa tu namanya 1)nasi kandar Line Clear, 2)nasi kandar beratur..tp 1st day kt penang ni..lagi di pengaruhi factor kelaparan..so bedal je la apa yg dekat...heehehe..jd rasa nasi kandar tu xler sesedap mana..hehehhe

1~11pm~ jejalan sekitar penang,butterworth...try naek ferry kat jeti...try hop on hop off penang shuttle bus(free)...best la gaks kat penang.bila malam menjelma...nk la rasa naek beca..sedap ni dapt pusing2 town, berangin je rasa..dapat la jugak manja2 dgn hubby, tu yg penting..hahha

ferry~dr jetty free je xde charge aper2. bila nk alek k jetty dr butterwort tu , kena bayar RM1.20

Penang shuttle~of coz f.o.c leh round2 penang..best tu,hehhe

Beca~RM30 p/hr

dh puas2 jalan, dah pun keletihan kami pun alek ke hotel..tidor.....lalallalalaaaaaa...

30DEC2009
s usual..bila bangun pagi,gosok gigi,cuci muka dan mandi.hehehehe, pastu layan perut yg lapar..kami pun turun untuk breakfast...hari ke2 d penang,plan nk k Penang Hill..so afta b'fast terus la gerak cari transport..tanya orang2 penang dorang habaq ada bus naek sana...so kami pun komtar (kat sini smua station bus).take bus frm komtar direct to Penang Hill xlah jauh mana..best jugak jalan2 dlam bus ni, dapt tengok tempat orang..



12.10pm~arrived at Penang Hill



12.30pm~4pm lepak2 kat atas penang hill @ bukit bendera..round2 cari sourvenir,n ambil la gambar penang view frm de top ni...



4pm~balik ke town...jalan2 kat shopping complex den alek bilik hotel, rest..pasal malam nak kuar lagi..hehhe



8pm~1am~ jalan2 lagi...palan nk ke padang kota lama n drop by kat nasi kandar Line Clear..heheheh



1am~pasal dat nite @ our 1st anniversary + new year2010,so kat padang tu ada celebration so kami pun join la skali..lalalaaa..dah kepenatan join itu celebration nak alek hotel dh blur, nk take cab xde pun kat situ, bus mmg la dh xde, so hubby tanya ler abang polis yg kawal traffic dat nite, dengan penuh yakin abang polis tu pun berkata "oooohh nak ke hotel Grand Continental yg dekat dgn komtar tu ya..xjauh,jalan kaki xsmpai 2km pun..."pergh! ayat ni kami ingat smpai ke JB..panas je kami dia punya dekat tu cukup membuatkan kepenatan yg teramat seh' ada ker patut kami si bijak pandai ni ikut abang polis ni punya cakap suh menapak jejauh memalm gini..pergh! bengang giler...hubby aku jugak jg tempat aku ngomel..hehhe,akhirnya sampai juga d hotel dgn slamat...dua2 dah kepenatan,trus terjub ke katil..ahahhah, yg kesiannyer hubby, maklumlah dia ni slalu duties mlam so agak kureng la dia dapt tengok TV memalam,nak dijadikan cerita, hubby ni dia mcm xpenat je, siap2 ajak2 tgok tv, pulak malam tu ada citer hantu kat tv3,hubby siap ayat lagi suh teman tgok tv..aku dah xtahan ngantok n keletihan buat dek je..siap tersound hubby suh tido..huhuhuh, cian dia...nasibla suamiku ni agak penyabar...hehehe. akibat termarah kat hubby ni, tgah syok2 tdo,skali mcm terdengar ada bunyi orang main2 pintu..siap bunyi ketuk2 lagi..it was at 2.48am seh..alamak si mambang ni leh plak dia main ketuk2 malam new year, dh rasa nk terkucil..nk kejut hubby takut,td dh wat salah..nak xnak wat terpaksa wat macam xbersalah, kejut hubby minta teman p buang air..den siap2 aku tanya"kanda ada dengar x,bunyi2 kat bilik sebelah" hubby siap jawab "biar la dinda, memang ada penghuni kat sebelah tu, jangan tegor2..tidor je lah.." alahai..hubby aku niwat slumber je, xkan dia xtau aku ni xbarapa nak berani...heheh apalagi trus peluk hubby den tarik slimut wat xdengar n tidor...yg bikin seram tu makin lama makin kuat plak sound effect si mambang bilik sbelah ni..aduhai...huhuhh nasibla leh gak lena..pastu tersedar dlm 4.20am eh'si mambang sebelah dh diam plak..fuh..lega rasanyer..hahaha



01JANUARY2009



Bangun tidor jer trus dengar hubby ketawa ingatkan naper la..ruper2nyer dia gelakkakn aku pasal malam tadi yg bunyi tu rupernyer bilik sebelah lagi ada problem, di repair..aku ni xcaya mati2 kata ada hantu kat sebelah pastu nk turun breakfast, cun2 nampak technition 2orng ni dgn tool box kuar dr room sebelah..tambah la gelak besar hubby aku, siap kata "dolat pasal malam td marah2 dia...hheheh bengang seh..after bfast kami trus ke pasar Chowrasta nk beli apa2 yg leh d bawa alek k jb...kena gerak cecepat coz check out 12pm den alek naek flight xleh lelambat..huhhu, xpuas rasa round2 penang,dh nak kena alek..huhuhu


12.30pm~check out


terus je direct ke Bayan Lepas Airport...kami dh booking flight..alek JB dgn Air Asia je..flight 4.30pm, yer2 je checkin awal..skali flight delayed mau nyer sampai 2jam pulak..aduhai...penat tunggu seh..


6.20pm flight departure frm penang 2 jb, arrived at 7.30pm..alhamdulillah dah slamat kembali even xpuas jejalan...dr Senai Airport terus chatered cab alek umah mak..penat giler seh,huuhuh..at last sampai umah mak jugak dari senai ke desa tebrau xlew jauh mana..so dah rasa lega slamat sampat ke negeri sendiri....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...