Followers

Thursday, November 17, 2011

Malaysia~International Passport

ALHAMDULILLAH...finally dapat juga siapkan passport untuk mylittle princess ni..oouh DANISHA ZULAIKHA...so sorry ya baby...quite late kan..pasal...huhuh..xmo citer ar...geram je..huhu...ni la reality bereaucracy di malaysia..superb menyusahkan!
dengan senang hati haritu (16nov) nak bikin passport...jam sudah 4.30pm gerak dari rumah (kampung melayu) ke jabatan pendaftaran negara @ jabatan imegresen johor (setia tropika) dengan confident nyer...boleh dapat by that day..ahhaha..dah la datang time orang dah nak balik..kahkahkah...oouh yer...before g serbu kat sana mama dah check yang office dorang close @ 5.30pm...so sampai setia tropika baru 4.50pm..ada masa lagi kan....??? heheheh
sekali staff kat situ kasi tau..ni if sempat kita proceed yang encik..coz system breakdown..wah ayat...dasisssss....it's okay..try my luck..jap2 mama yang cun ni pi counter n buat muka kesian.."encik, boleh tolong buat & siapkan harini x? ada urgent family matter ni, " pergh! sekali dia jawab "jap yer puan, kami try , if dapat kita proceed terus ya..system ni error dari tadi..dalam hati mama (wah sangat weak la system dorang ni..senang hyer kena technical error....) ahhaha...tolak tepi la..dengan muka2 staff kat situ yang gelisah dah nak balik kerja n tinggal xsampai 5orang dalam area tu..so , dengan bersungguh2 dorang siapkan jgak passport ni...ALHAMDULILLAH....settle... the main reason why, passport DANISHA ZULAIKHA ni sangat lewat disiapkan.??? pasal..
Bila ada double error & technical error dalam birth certificate, semua ter delay...so, this is why people like me so really hate bereaucracy!! so, dah dapat settle ni dah ALHAMDULILLAH!



ehhehehe...picture danisha macam baby boy kan...sure la kat checkpoint tu custom singapore suh uplight semua lampu yang ada...ahhhaah
weyh....dah kosong...weyh mama..mana leh amik gambar dalam ni..ahhh....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...