Followers

Sunday, October 28, 2012

i LOVE Breastfeeding



Semenjak bergelar ibu ni... memang sangat focus untuk breastfeed anak..ehhehe.. yer la... itu hak anak-anak kan. n tuntutan memberikan hak kepada si anak..semasa entry ni di type... maka sudah hampir 1y10months mama wiwi berjaya breastfeeding my princess DANISHA DEWI ZULAIKHA, n tinggal almost 2months untuk menyermpurnakan tuntutan penyusuan selama 2TAHUN ~INSYAALLAH....AMIN!

maka dengan semangat,pengorbanan yang ada ni.. rasanya macam excited nak lengkapkan tuntutan ni.. so, setelah berhari-hari menggunakan khidmat PUMP ~ SPECTRA3 ni...yang of coz banyak berjasa... kini tiba masanya nak mendapatkan another breastpump yang leh di buat backup n paling penting untuk kemudahan semasa travel. well know SPECTRA3 ni memang agak berat n size besar...nak angkut travel jika domestic ok lagi.. ni if nak international...hahhaha... xsanggup nak jawab.. tapi apa pun SPECTRA3 ni adalah yang terbaik padaku... as heavy duty breastpump... sangat selesa..sangat senyap..hehehe...

entry ni, saje je di buat atas request kawan-kawan seperjuangan (breastfeeding mom) n of coz untuk EP Mom (exclusive pumping) , nak share pengalaman menggunakan pump yang mama wiwi gunaakai selama ni..
first n foremost.... pump yang mula-mula berkhidmat dengan mama wiwi....

*********************************************
**************************************
*****************************
***********************
*******************
**************
**********
*****
***
**
*
Guna teknik MARMET je...ahhahahaha.... paling super power pumping style... marmet tu aper??? marmet ni keadah memerah susu badan menggunakan tangan.... (bukan macam perah susu lembu dalam tv yer...). ni ada cara n teknik...macam ni:

so, setelah...rasa lenguh..n ngada-ngada malas nak marmet... mama wiwi beralih pada breastfeeding gadget yang pertama....iaitu...  AVENT PHILIPS MANUAL BREASTPUMP... ni rating no.1 untuk manual breastpump... kira most comfortable breastpump la. yer...memang selesa...n sedap pakai ni..tak sakit pun..
 ni dia rupa my beloved mr.avent yang mula-mula ku guna..heheheh

for more details.. ni ada ref:
maka sempatlah MR.AVENT ni berkhidmat selama almost 6months...ehhehe..setelah mama wiwi menyemurnakan POLISI PENYUSUAN SUSU IBU MALAYSIA, maka ke' ngada-ngada'an bermula sekali lagi untuk mencari breastpump yang heavy duty..yang boleh electric operated.. hehhe
maka dengan itu... mama wiwi telah melamar.... SPECTRA3 untuk menjadi milikku..wah...hheheheh.
mama wiwi beli online here ~ sangat reasonable price okeyh.....
ni dia....SPECTRA3 yang sangat ku sayangi...

errrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....................................once again... hati berbunga-bunga bila terpandang breastpump yang mini ni..kire cute je kan..ehhehe..senang nak hand carry..n paling best senang if nak guna.. kira boleh battery + electric operated..eheheh...for sure xmo lah yang bunyi macam mesin rumput..ahaha..nk yang se'silent SPECTRA3 ni..hahhhaha... finally, mama wiwi tergoda pada Mi Pump brand FIRST YEARS...hehehhe.. best...cute je... ringan plak tu.. yang best breastshield guna silicon..so soft.hehehhe....

ni table comparison yang First Years buat..

ni pulak breastpump yang mama wiwi dah miliki...hhehehehe..yeah...

 NI dia...cute je kan... senang nak bawa travel..ehhehe... boleh battery operated.. tapi better guna rechargeable battery..jimat..ehhehe... oouh ya.. if direct electric oerated.. leh terus sambung supply kat breastpump tu.. if nak pakai battery kena pakai holder tu..

ni plague 2pin yang dapat masa beli breastpump.. so, kena ada internatiol adapter.. baru senang nak guna..heheh
yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaah... ehehhhehe



so far.. inilah hasilnya....yeah~~~~~~~

my beloved gadget....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...