Followers

Thursday, October 25, 2012

Renew ~ malaysia international passport

Ingat kan harini nak bangun tidur lewat sikit.... skali terpandang passport yang validity nyer less then 6month....huhuhuh... giler la boleh lupa pasal ni..sah-sah kang kena tinggal kat airport xlepas nak boarding..haahha.... so dengan "kerajinan" yang paksa rela... ku gagahi juga ke IMEGRESEN untuk berurusan,,, kononya nak wake up early morning... tapi...ter'tak bangun..ahaha.. so gerak dari rumah...dalam jam 8.00am... nak kena ke imegresen setia tropika ni.. ni la yang paling dekat..ehhehe
 
Pejabat  Jabatan Imigresen Malaysia
 Negeri Johor Darul Takzim,
Alamat  Kompleks Kementerian Dalam Negeri,
 Jalan Setia Tropika,
 Taman Setia Tropika, Kempas
 81200 Johor Bahru
Telefon  Tel     : 07-2338400

 Faks : 07-2344292
 
so, punya la excited.. datang2 je terus bikin ganbar passport..ahhaha... instant...express xsamai 10minute dah ready... n 4keping gambar = RM10,  dah settle baru naek office untuk amik number.ehhehe.
 
for sure...passport kite tu.. kena standby untuk renewal  bila validity less then 6months =) 

for me, myself... bukan selalu travel sangat ,so renew untuk 2years = RM100 

for details.... click here

punyalah semangat tunggu... macamlah dapat num 001 kan.... skali dapat num 100 wahahwhahw.... 



tu dia... my lucky draw...ahaha

 
dah siap ke kaunter.. kena tunggu untuk serahan passport dalam jam 10.30am... ok lah.. kena tunggu another 1hours untuk dapat kan yang baru..huhuhu.. dah la sorang p imegresen. lom breakfast lagi... nak g cafe macam segan je.... tapi perut merayu2 untuk diisi..hahahha... sudahnya...buat2 xmalu je..p breakfast... dah la tu.. siap kena ngorat lagi dengan crew cafe tu... aisssh... nampak muka kite ni macam anak dara ek??? oppps...ahhahah... sorry mr.kanda saper suruh u ada meeting pagi ni...xdapat teman dinda.. ahahah..ada orang tackle dinda..ehhehe... jangan risau.... dinda xlayan pon..ehhehe... just smile je... heheheh.

setelah puas menanti... finally...
dapat dah....yang baru... tgok pict kiri: year 2008, pict kanan: year 2012. hehhe


ok...............dah leh jalan-jalan lagi...ehhehe

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...