Followers

Saturday, August 13, 2011

RAMADHAN 2011

syukur alhamdulillah...ramadhan ke2 dilalu sebagai seorang wanita yang bergelar isteri juga seorang wanita yang digelar "mama" . agak terlewat mama nak ucapkan salam ramdhan...ehhehe...coz, mama MALAS nak menaip la..uhuhuuh...tahun ni dalam calender islam ialah 1 RAMADHAN 1432HIJRAH iaitu 1 august 2011...cun kan date tu...senang nak kira bila rayanyer...hahha (puase pon xabis yer2 mama nak raya kan...-ahhahah).sebenarnya ramadhan kali ni mama adalah dalam mood DIET equal to LIFE BALANCE yew....so, mama secara official mengumumkan mama nak slim n turunkan berat n cm...ahhaha..(sejak dah ada baby mama yang semangat....baby?????) ok..ok...a bouquet of thanks untuk mr.hubby untuk semua expenditure...nak pocket yang surpluss selalu kena dificit oleh mama (minister of finance-home & family mode-ehhehe) ,
yang mama adak worries...nak diet memang tak boleh la kan...so kena life balance sendiri...eh! kenapa xmau diet ek???? coz......MAMA STILL BREASTFED danisha zulaikha....by that apa yang amam makan n minum...baby akan consume benda yang sama jugak....bila dah tolak campur bahagi darab guna kuasa dua n segala formula...mama decided nak try JUSMATE5. (JM5)..however..this product can't mix with others okay....so mama kena stop milk booster...oooouh,,sangat merisaukan....kesian princess nanti takut kena effect.even JM5, tidaklah secara langsung masuk ke perut baby kan...

so, ini yang piahak JM5 nyatakan:

Bagi para ibu yang menyusukan anak hal ini tidak menjadi masalah kepada mereka . JM5 tidak memberi kesan buruk kepada bayi dari segi kesihatan seperti bayi jadi kurus atau tidak suka minum susu ibu. Walaubagaimanapun perlu diingatkan bahawa satu peratus daripada rembesan JM5 terdapat didalam susu ibu. Dinasihatkan para ibu supaya memantau tahap kesihatan bayi mereka sekiranya bayi mereka ada menunjukkan tanda –tanda kimia yang membawa maksud kesan kepada pengambilan JM5 tindakan yang perlu diambil adalah para ibu boleh berhenti mengamalkan Jm5 atau berhenti menyusukan bayi . walaupundemikian ini adalah fisiologi biasa yang berlaku pada ubatan yang diambil oleh ibu dimana kesan ubatan akan berstimulasi dengan susu ibu. Namun setakat ini tiada kesan sampingan yang berlaku kerana pengambilan JM5 pada ibu yang menyusu.


sourcesJM5

OUUUHK..ok....mama dah beli sekotak JM5 dengan harga RM2OO...untul 1st trial mama....rasa berat hati coz...JM5 kena betul cut semua makan ok...if nak best result...mama ada energy untuk supply the best milk untuk princess....ok2..mama try dulu....if tak comfortable mama stop....mama dah try..nanti will update ya....

mama dah decide juga untuk keep slim...maintain figure...must come from internal...lepas tu barulah nampak external (macam beautician jeeee...ahhah)ok...mama still amal berurut traditional..bersengak,bersauna...ber 'scrub' dan segala ber'' lagi lah yang mama boleh usaha sendiri....(haaaaa...siapa xmau cantikssss kan...xkan anak baru 2 dah macam anak 20`hahahah) once again....bear hug untuk mr.hubby.....untuk support mama n advice mama untuk memilih...ke....

com/">LONDON WEIGHT MANAGEMENT (LWM),

hahhah....sangat takkkot wooo....bukan aper...just twinkle twinkle little star..how i wonder THE SPEND they are...up above the CENTS so high, like a DIAMOND price the charge....ahhahah...punyalah...best kan if duit mmmmmaaaanyak berkepok....hahah...ok la...let's cut the crap...mama dah start program at LWN (LAVENDER LIPO MANAGEMET) awal august and sign up for full treatment (10session~ actually not enough for me lorh....nak lagi banyak2 untuk slim...hahah) mama amik full treatment and nak tengok results....ouuuhk....nanti mama update setiap kali treatment ok....hahahah.....jap2,cerita pasal LWM ni...sebenarnya bukan nak cakap soal ( u banyak duit boleh la buat...) memang tak dinafikan sangat2 memerlukan cost untuk semua itu....huhuuh....mama can't state how much it cost...huhuuh,sesape nak tau more n details...can pm me ok...oouh...di facebook mama..pm je k..pm..je...(private message).

ramadhan special ~ this year because...

1) mama ada 2nd baby DANISHA ZULAIKHA

2) mama ada orang-orang yang sayangkan mama

3) mama consume JM5

4) mama sign up full treatment @ LONDON weight management

5) banyak lagi....tapi bukan semua boleh share kan..kan,,,ehehh

round face...kasi slim la dewi oiiii

treatment room
what can i get???

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...