Followers

Monday, May 4, 2009

2nd PraHoneymoon (17-18april'09)

hmm..., entry PraHoneymoon lagi..heheh..dis time nak share moment kitorang g Puncak Genting Highland..dlm masa yang amat terhad (coz esoknya kna perform zapin).ni nak story dari awal booking til jalan balik...hmmm begini ceritanya...

Booking day
Aku n hubby plan nk ikut travel agent je...jd perjalanan xlah penat sangat.so kitorang pilih 707Travels & Tours.harga pakej RM218 4 2person.include transportation n accomodation.kira ok la tu...if kitorang jalan sendiri naek kreta mesti kos lagi mahal...ialah minyak,tol, n ntah apa2 lagi kan...so, afta wat online booking je...kitorang trus bank in amount RM218, afta dat smua settle , tinggal tggu hari nak pergi je...

1st Day
Sampai je kat genting tu kitorang trus g kat counter yg di sediakn untk orang2 yg ikut agent mcm kitorng ni, actually kitorang dapat voucher yg akan ditukar untuk bilik hotel..jadi siap urusan kitorang dapatlah bilik kat 1ST WORLD HOTEL...Time utk check in 3pm, check out 12pm..kitoang btolak dr jd 8am..arrived dlm 2pm..so afta dpat bilik kitorang rest jap den trus g jalan...kitorang g..


1) indoor theme park (RM8 each game)

2) Skyway (RM10 p/person)
3) dinner ( xingat la...)
2nd Day
Dalam kepenatan malam tadi, kitorang xlarat nk bangun awal..so sedar2 je dh 9am..heheh, trus bangun siap...pasal harini plan nk p main kat Outdoor Theme Park (RM36 p/person). so kena main cepat2 pasal harini dh kena balik jb..mlm kena turun training zapin plak..huhuu.



Balik JB..
siap smua urusan..kitorang trus gerak balik...memang xpuas kejap sangat dpt enjoy kat genting..tp hubby promise nk bawa jaln2 lagi...hmm...InsyaALLAH..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...