Followers

Monday, November 19, 2012

JAKARTA~BANDUNG

Jakarta ~ Bandung (6nov-9nov 2012) DAY 1

Jakarta~Bandung (6nov-9nov 2012)
DAY1 :
  • JB-LCCT
  • LCCT-Seokarno Hatta International airport (jakarta)
  • Jakarta-Bandung
  • Bandung~ check in hotel, dinner, karaoke



Alhamdulillah... segalanya dah selamat pergi.. n pulang.. yeaaah! juga selamat urusan ber'shopping.~~~
bawa duit berjuta-juta.. dapat merasa jadi jutawan kejap..heheh

time pergi bawa ni je...balik????

holiday + business trip kali ini sangat rasa lain....pasal mylittle princess tak dapat join..huhuh.. yer kan.. nak buat kerja , nak shopping, macam ner nak bawa anak kecik..huhuh.

trip kali ni, kami pergi just berempat.. mama,papa, mr karim n her wifey, just 4 of us..ehheh.. pasal this is my first visit to jakarta - bandung.. malas nak fikir pasal keselamatan n segala hidden cost disana..so dengan itu kami gunakan khidmat travel agency dari KEMBARA ILMU . maka selamatlah booking dengan total cost RM4K++  untuk 4person include flight (Tiger Airways) , accomodation (4star hotel) HOTEL GRAND SETIABUDI BANDUNG & HOTEL MERCURE ANCOL, tour guide. hurm.... oklah tu.. pasal last minute plan.. Alhamdulilah... selamat semua even ada yang ...... heheh...


for sure, kami berempat semua dari johor, and flight tiger airways ni kat LCCT , so kenalah gerak dari JB di malam hari pasal flight kami
so, kira gerak ngam-ngam timing la... sampai LCCT around 9.30am , then tunggu counter open for check in then check in awal-awal... drop luggage...baru la senang hati.. dah settle semua tunggu boarding je, n the best part pasl tiger airways ni.. memang on time le...idak ler delay-delay macam air asia tu.. jenuh tunggu if kena delay..huhuh... maka selamatlah kami terbang dari LCCT ke Jakarta (seokarno Hatta International Airport)...




JAKARTA- arrived 12.30pm masih berada di airport sambil menanti tour guide kami dari Aulia Travel mr.andy... lama okeyh we all tunggu u, should be u yang tunggu i... nasib baik kami pergi dengan mood yang baik...if tak..memang dah kena complain tau...huhuh

 posing yuk!

tiger airways...



aik...sengih plak dia...


berat luggage kami.... heheheh ni baru pergi..
boss smile ek...before pergi..
smile je..pasal ada board me first..tak yah queue..hhee
tiger airways

legroom yang selesa
ni je menu dia...


yeah.....terbang

awan biru...

isi form dulu...ni flight attnd akan bagi...



BANDUNG- terus gerak ke bandung, pasal nak stay bandung for 2nite...after that baru stay over jakarta.. masa sampai jakarta cuaca elok je.. cun-cun dah lunch hour kan..perut pun starving..heheh.. jadi kami request mr.andy untuk hantarkan kami ke tempat makan...lapaaaaaar woooo.. usai makan kami teruskan perjalanan ke jakarta... mengambil masa around 3hrs... tu pun if jalan tak macet (jam) , maka terkandaslah kami selama almost 5hours dalam APV SUZUKI 7seater yang masatu aircond problem...aiyaaaaaa aper dahhh nasib.... dah elok-elok sampai awal.. tiba kat Bandung dah petang.huhuh.. jalan ke jakarta-bandung memang cantik scenary nyer... kawasan kampung... bergunung...bukit-bukit.. sejuk je mata memandang even hati kami panas!! huhuh... tapi syukurlah sampai jugak untuk check in me' rest kan badan di HOTEL GRAND SETIABUDI, BANDUNG . sampai hotel dah nak 7pm waktu malaysia..tapi baru nak 6pm waktu indonesia barat.. tapi dah gelap tau, so kami rest mandi-mandi and get ready for our dinner after maghrib...

dah selamat tiba di jakarta...
yuk makan dulu.....


gulai ayam bandung


hujan...perjalan ke bandung



hotel grand setiabudi






yang penting...pumping session done...untuk princess, even tak bawa dia..huhuh


ni penting....keep my precious golden liquid
 
complimentary...
leh berangan lama-lama depan cermin..hehe


Dinner- malam pertama kami try seafood bandung...yeaaaah!!  bolehlah kan...rasa pun ok-ok je..heeh.... yang penting isi perut...pas usai makan..kami nak p shopping tapi udah jam10pm maka kami change the plan ke karaoke.ehehehe...layan je lah.. n the best part... our tour guide pun join sama...cayalah mas andy...hahah

makan yukk

dah kenyang dah...

nyanyi punya nyanyi sampai puas.... if tak silap 3jam jugak menyumbangkan lagu...nasiblah ada malay songs here..ahahah.... pasal nak isi masa malam tu.. ikot hati nak p try club di sana tapi.....


tu dia...yang baju belang merah tu...our tour guide...mr.andy


dah semua kepenatan..maka kami pun pulanglah ke hotel...sleep yaaa...




to be continue......DAY 2.day3.day4~~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...