Followers

Friday, November 30, 2012

JAKARTA ~ BANDUNG DAY4

 JAKARTA (  friday ~ 9 november 2012)
  •  Tanah Abang

harini macam biasa lah..bangun awal-awal pagi untuk breakfast,ehhehe.wah best la kat MERCURE CONVENTION CENTER ANCOL ni... breakfast super banyak menu, macam-macam ada..ehhehe, so apalagi dah lah last day kat jakarta apalagi...makan sepuasnya.ehhehe


makan yuk...
selesai makan kami pun check out pasal nak terus shopping ke tanah abang, so awal-awal pagi dah keluar... rasa rugi pasal tak dapat merasai keindahan ANCOL,Jakarta.even kitaorang stay hotel dalam park ni...huhuh,..rugi..rugi.. tapi atleast dapat jejak kaki ke sini..ehhehe


me n my super exclusive handbag (cooler bag)

abag karim & kak aida

TANAH ABANG,JAKARTA Untuk perjalan dari ancol ke tanah abang agak jauh la...dalam 1hrs jugak...huhuh , kami kena rushing pasal flight kami 3.15pm so kena check in dalam 1pm..huhuhu so kira-kira kejap je masa ada nak shopping kat tanah abang yang pusat grosir bernagai-bagai macam barang....dalam masa beberapa minit je... TAK puas tau!!!! huhuu.. tapi kami terpaksa buat secepatnya la...huhu...dapat gak grab apa yang berkenan di hati..ehhe




setelah beberapa minit TAK puas shopping....

inilah hasilnya.. tengok tangan saya...heehe cukup???



dalam rushing tu... kami sempat berposing gambar kan?? ehhehe

opps... rasanya luggage kami dah fully loaded..jadi kena buy a new one..hehehe

 ni dia.. super duper hasil shopping



ok-ok.....jam dah almost 11.30am nak dekat 12noon.. kena gerak airport... even dari tanah abang ke airport tak lah jauh mana... tapi macet lah...hhuhuh.... kami dah berdebar0debar ni..takot kena tinggal flight... lekas pak..



 sampai soekarno hatta international airport dah nak 1pm tau...eerrr.. dah la tu salah terminal... ni peringatan untuk saper-saper yang rushing macam ni.. untuk perlepasan pulang ke MALAYSIA sila ke TERMINAL 3... macam kami ni ke terminal 2 , pasal pak supir kami salah drop kami..hhuhu dah tu punya jahat staff kat terminal 2 tu... 2-3 kali tanya betul ke kat sini nak check in... mati-mati dorang kata betul, nasib masa wrapping luggage tu budak jaga counte kata salah terminal..huhu.. dah la nk ke terminal 3 tu jauh..bukan leh jalan kaki..kena naik shuttle bus.. tapi nak tunggu?? aaah.... kami amik cab je.. masuk luggage yang berlambak..dengan kami berempat..haha.... full macam sardine marina...hahha tak apa asal sempat.. dalam perjalanan ni dah la macet jalan nyer..huuh.. finally sampai..

masa kat terminal3, lagi 3 minit counter check in nak close.. memang experience la berlari-lari di airport dengan luggage masing-masing besar gedabak... dah macam citer home alone yang dorang lari-lari kat airport tu..hahha.. padan muka kami...

dah la tu... lega dapat check in... skali tengok kat counter imegresen nak cop passport,, tengok punya ramai umat manusia kena queue...hahaah.. adush..semput.. terpaksa la , tapi kan, gate close lagi 40minute, so sempat ke?? huuh.. yang sakit hati counte buka 3 je. adush...!!!  nasib la..sempat.. tapi orang-orang belakang kami tu kesian.. panjang tu queue...huhu



tengok tu... ramai giler orang


fuh... dah on board baru lega... dah tu lapar plak... balik ni flight mandala, tak se selesa tiger airways.dah tu meals on board semua sold out..ada maggi versi indonesia..aaahh...bedal je..lapaaar~

sedap ek??? eheh


ni airport tax jakarta per head

 setelah selamat pulang n sampai ke rumah...terus meneju ke rumah mak desa tebrau..  nak jumpa anakku DANISHA DEWI ZULAIKHA...rindu.....

dan inilah hasil shopping kami..








ALHAMDULILLAH... dah selamat pergi dan pulang.. dan selamat juga meng' update blog ni.. untuk info keadaan di jakarta-bandung akan di update nanti jika rajin..ehheh...





1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit, semoga kebaikan hati Tuan/Puan menjadi amal ibadah hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...