Followers

Thursday, March 5, 2009

PrA_hONeyMOon..(28feb-01march'09)

28FEB

hMm...Tetiba rasa macam nak tulis blog je..wat e-diary..dah lama nk wat blog tapi malas..ni time rajin datang baek wat cepat..hhehehe..sebenarnya nak citer pasal diri sendiri la ni..aku ni dah nak 21taun rupernya..huhuhuh, i'm attached!! last year.ngam2 akhir taun aku nikah..dec31'08.n baru2 ni aku n hubby g pra honeymoon(28feb-01march'09)...hehehe nk g yang real lum ada masa lg...jd kitorg plan la nk g pulau...bermulalah citer....

target1>>>nak g desaru...

hubby yer yer nak wat suprised kononya pasal kitorang baru je dapat kad nikah>new edition (kat pict) n aku bru je dpat lesen kete..heheeh bagi hadiah la konon...hubby siap2 nk booking kat desaru golden beach tu..at last full pasal kitorang g weekend...hahaha...





Target2>>>Tjg.Leman...

hMm.,..dh sampai kt area desaru tu..mcm ada xkena je,..tgok hotel,chalet,resort smua macam tempat lama...pudar je colornya..ehhehe..aku n hubby malas nk citer banyak..trus tukar plan ke tjg.leman pulak...dalam masa perjalan ntah macamne kitorag leh tersampai kat tjg.sedeli yg xde dlm plan perjalanan ni...ehhehe...aku n hubby ni dh terbiase environment kat bandar...tiba kat kampung orang mula la 'jakun' semacam je...heheheeh.....nampak ada jetty nelayan...kat jetty tu ada plak org lg fishing...sibuk je hubby aku g tegur org tu dapat ikan ke tak...ehhe.yang best tu..bonda aku ni (aku=dinda,hubby=kanda) tau aku nk g jalan je ada yang dikirim..kali ni klakar sikit...bonda aku duk sibuk suh cari 'belacankampung..katanya sedap...aku ngan hubby pun g la kat tempat pasat tjg.sedeli tu..macam2 patern belacan ada...kitorang pun belilah..takut mak aku kempunan plak....hehe

Target>>>Tjg.Leman

At last sampai gak kitorang kat tjg leman...pergh! ramai lak plak orang kat sini...penuh gak pantai ni....mostly smua family yang datang...maklumlah...weekend.hubby aku ni sebenarnya nak stay over tempat yang ada 'swimmming pool..kat chalet tjg.leman tu ader ker??? hmm...yer yer je...nak g, dh sampai xjadi plak..1more hubby aku ni..xsuka tempat yang xcrowded sangat,rimas dia kata...jadi untuk tak mengecewakan aku..hubby ajak la jalan2 kat tepi pantai tu kejap...ada la dalm 15mnt..buat lepas gian' nak cecah air masin tu...dalam masa dah nak maghrib ni..kitorang dapatlah ilham tuk stay over kat mersing..hehehe..jauh gak nk pusing tu..tapi nasib baeklah hubby aku noi penyabar orangnya...kitorang pun berangkatlah ke mersing...oPPs! b4 kitorng bla dr tjg leman tu..dpat la wat ukiran pasir...ehhehe

Target3>>>MerSINg...

Hari yang terang kini sudah gelap....ceh,hehhe...ni ni citer..otw ke mersing tau je la jalan macam 'ular kena palu..pusing2 kan...aku n hubby tabahkan hati,yakin giler nak p enjoy kat pantai mersing plak...jalan punya jalan..dalam 8:30m sampai la kat bandar mersing...walaupun kampungku d mersing..tapi once a year je balik..tu pun time raye...heheh..jadi skali lagi la aku n hubby 'kejakunan...hahahaha...but da same time kitorang dah letih giler ni...nak cepat2 check in..tp hotel mana plak la ek...adus...ada yang ok..tp full kat bebetul bandar mersing>Timotel' namanya...pastu hubby aku try rikki2 kat sblah plak..namanya 'Havanita hotel...mak aiii...quite expensive maa...kat area gitu pun bleh nk RM190per nite..padahal superior room je..huhuhuh...jadi aku n hubby pn bla la...cari mana lagi hotel yang ada...p/s: kitorang ni bukan la banyak duit sangat pun nk stay kat tempat high class sangat..asal comfortable n nice kira oraitt la tu...pastu aku n hubby macam syok je kat 1hotel ni...best beb! atas bukit tau...namanya>'Bentara hotel...hubby pun siap2 cal la..konon nak booking n tanya la..ok la gak dalam RM120...skali kitorang masuk..huh! dah la jalan nak ke kaki bukit tu sunyi sepi..gelap gulita...sampai kat area hotel..aduhai...tatuuuuuuut maa...macam xde orang...apa lagi..aku suh hubby cepat2 bla...ehehhe..akhirnya...dapat gak hotel namanya>'SriMalaysia..hehehhe kan senang ig trus je tadi kan...ni nak yang best2 konon at last g gak kat hotel ala2 'keMalaysiaan ni...ok la daripada xde kan...hubby aku dah letih..dia pun g la tanya..aku d tinggalkan dalam kreta..huhuhu,tatuut..lama gak la hubby aku ni..rupa2nya dia g check in skali..dapatlah kitorang rest malam tu dengan harga RM150...ok la kan..siap breakfast skali....mula tu hubby ni main ok je bila dapat room...yer yer aku dengan smangatnay melangkah ke tempat 'per'aduan...skali dapat room kat bawah..alah..xbest la..xdapat view panati mersing..huhuhuhh.apalagi..aku yang terkenal dengan 'cerewet ni..pun bersuara...''KANDA...xde ke room yang best sikit..kat atas kan cun leh view pantai..''hubby aku pun trus call tanya ada room yang kat atas x..hehheh,yeyeah..ada lagi..pergh bebetul atas...dah la xde lift..penat aku...tapi xper berbekalkan smangat ni..aku kuatkan kaki trus daki tangga level3 tu..heheh..sampai je depan pintu..aku yang yer yer xsabar nak masuk...tengok keliling sunyi,gelap..tatuuut...mana taknya...dah nak jam10pm beb kitorang baru dapat hotel ni...hmm...Alhamdulillah...dapat gak...Room325'

01MARCH

Target>Jalan2 MerSIng...


PART1>FISHING BAY RESORT

Pagi ni HUbby aku xsabar2 nak bawa aku g ronda2 pantai yang ada kat mersing, malam tadi kitorang plan nak gerak pagi afta breakfast...hmm, citer pasal mamam pepagi ni..kitorang punya la ber ia-ia..nak g breakfast free ni...skali sampai je kat cafe..kosong beb..rupernya kitorang da 1st..hehehe..malu2 kucing pun ada..tapi pasal nak mamam..kitorang redah je la...xsampai 5mnt datanglah orang2 laen..jadi ada gak kawan kat cafe tu..hikhik...tercover la skit malu2 kitorang tu.

Pas je mamam..kitorang pun siap2 gerak ke..'fishing bay resort..aku pun excited la nak tengok pantai yang kitorang xpenah jejaki ni...time otw ni hujan2 plak..aku dah risau..kang xdapat nak maen2 air...nasib baek lah..sampai je dah xhujan..apa lagi...kitorang pun mulalah menjejaki pulau yang comel tu....kitorang sampai kat beach tu dalam jam8:30am..pergh..cun gak area ni....nampak sawah2 time otw..nampak gunung2 berasap pagi2..nampak air sungai yang ngalir dari kaki gunung..teruja beb...ahaks!
kat pict tu hubby aku suh aku amik gambar dia...siap2 pesan nak background gunung tu...hmm,bila turn aku suh amikn gambar..dia snap sparuh je..huhuhhu..xnampak gunung...jadi pict aku xmau upload la..xlawa..hukhuk...yang syok kat fishing bay ni ada batu2 yang macam gua..aku apalagi la jakun..hehhe..asyik nak bergambar je...nak di jadikan criter..memang best la kat sini....area ni tenang je..xramai orang,chalet pun ada 'swimming pool...ada nampak gunung2...hmm..memang best la.... pict aku tu..posing kat atas batu2...
kat batu2 yang dekat dengan air aku xbrani nak jejak pasal ada apatu nama binatang..hmm..teritip tu ek...hehehe...geli la...biasa la aku kan cerewet...jadi kat batu2 yang comel2 je la aku nk posing..pas je snap pict aku, hubby aku ni plak jealous nak gak amik gambar..untuk tak mengecewakan hatinya aku pun snap la pict hubby aku..tapi dia nak background nampak pokok2 n batu2 cikit..hmm... ni lah hasil pict kitorang...tak dapatla nak 'angle yang cun2 pasal snap pakai si nokia5200 je..huhuhuhuh,yang penting ada gak memory kat tempat2 yang kitorang dah jejaki...n yang bestnyer kat pulau ni aku dapat rasa airnya yang ada 2color..hehehe...biru2 ngan hijau tu....dah puas aku n hubby maen2 kat area ni..hubby ajak jejaki pantai air papan..so, kitorang pun bla la dari fishing bay ni..n bermulalah perjalanan menjejaki pantai air papan...


PART2>PANTAI AIR PAPAN
Perjalanan dari fishing bay mengambil masa kira2 20mnt ke pantai air papan ni...yang kat panatai ni lain plak citernya...sampai je pintu masuk area air papan aku ter'jakun lagi sekali..mana taknya...chalet macam2 patern maa...ramai orang plak tu...n yang aku confident ckit kat pantai ni pasal ada 'life guard...macam citer 'bay watch' tu...nak tau naper..aku cakap gini...pasal aku xbraper reti nak swim...ahhahaha...hubby aku plak suka nyakat2 tenggelamkan aku..tu yang tatuuut nak mandi2 sangat ni...pas jer aku n hubby dapat port baek, kitorang pun cepat2 parking kreta...cun2 park bawah pokok..brangin je...apa lagi...tanpa menghiraukan keadaan sekeliling..aku dengan girang gumbiranya p cecah air masin pantai air papan ni..heheheh, best gak tau....almaklumlah..xpenah sampai...hahaah... time mandi2 kat air papan tu..aku rasa laen la..muka aku pedih2 kena air masin ni..tetiba plak..dulu2 xmacam ni pun...hubby aku plak asyik tarik2 ajak p maen2 dengan omabak..dah la aku penakut..huhuh...adus....aku wat2 brani je la.ehhee tapi pedih tetap pedih ni..at last aku ajak hubby kuar dari dalam air masin ni...punyalah perit muka aku..xtau naper....hubby aku punya la gelak...dengan slamba hubby aku sound ''dinda ni, xsampai pun 15minit maen air masin dah ajak naek...aper la.." pasal sayang punya hal hubby aku ikutkan kehendak aku gak..dia bilang atleast dapat gak tercapai hajat aku nak maen air masin....hmmm....video ni..hubby aku membawa diri..heheh pasal aku ajak naek cepat... dalam pada mandi2 tadi baru aku ingat yang aku xbawa baju untuk salin..alamak! nasib la dalam kreta ada baju hubby aku..jadi dari xde baju..apa yang ada aku kebas je la..dah la aku ni anti color kuning..skali baju dalam keta ni kuning plak..apalagi..aku di gelakkan sekian kalinya oleh hubby yang aku sayangi ni..bengang...


PART3>SWIMMING POOL
macamne yang aku dah bilang awal2..hubby aku ni suka sangat nak mandi kat swimming pool..pas je kitorang bla dari pantai air papan...kitorang pun gerak balik ke hotel...pasal hubby aku xsabar2 nak maen air kat saner plak...aku ni dah xlarat nak maen air dek kerana muka aku pedih2..huuuh...tapi untuk menjaga hati hubby yang tercinta..aku turutkan la gak...hmm... sampai je..hubby aku trus masuk dalam air tu..aku ni di biar je,,huhuuh...dah tu hubby aku duk gelak kan aku..pasal takut nak join dia swim..huh..aku wat dek je..tengah aku duduk2 kat tepi pool tu, hubby aku tarik aku masuk dalam air..gebussh!! mak aiii..aduh,,tepranjat,sempat gak rasa macam lemas..ehhehehe,padahal airtu takat kat leher aku je...nak di jadikan citer aku ni takut air pasal time kecik2 ayahanda aku ajar swim kat pantai...tetiba je aku macam terlemas' hehehe...tu yang trauma...hahahah tu pasal takut air..but, xmembawa maksud aku xmandi tau!.. hubby aku tu suka duk nyakat n gelakkan aku..tu yang wat aku temper...huh! hubby aku siap suh record dia lg swim..adus..bengang tul la...argh! tapi aku cover2 la..tak mau orang laen ngata kitorang ni yer2 je..tapi aku peduli apa orang nk ngata ek..aku bayar apa... ehhehe...lama gak hubby aku duk brendam dalam air ni...aku duk record dia je la...punyala kerek smacam..hurm...sabar je la...




CHECK-OUT

Pas siap mandi manda..kitorang pun balik hotel...siap2 nak bla...pasal checkout b4 12pm..di samping perut kitorang dah lapar..jd lekas2 la siap...den kitorang pun bla la dari hotel...walaupun juz 2days je..but aku hepi sangat..dapat bersama orang yang aku sayang...n yang lebih best hubby aku lebih sayang aku dari apa yang dia ada..hurm...syukurlah...ni kesah nak checkout plak..ada ke patut orang kat receiptionist tu bilang aku ni single2 lagi...>maksudnya ,macam aku ni masih couple2 je dengan hubby aku...agaknya aura pengantin'' masih ada kot..tu yang nampak macam baru je..hilkhik....hubby aku pun jawab la...dah ada baby..terpranjat dorang..hahah..biar la...aku dah lapar..hubby aku leh bual2 plak...dengan bersahaja aku jeling2 hubby aku yang kat counter tu tanda isyarat lapppppaar! nampaknya hubby aku paham..den dia trus amik bag..lalu kitorang pun bla la meninggalkan kenangan indah di 'hotel sri malaysia....


Sampai je bandar mersing..hujan gerimis lagi..tambah lapar la aku ni...cari la tempat mamam ynag sesuai...maklumlah..aku ni crewet...pusing punya pusing...jumpa la gak tempat mamam..ok la gak kat tempatnya...kat tepi jalan..leh view bandar mersing...aku dah lapar...trus je cari table...n hubby aku p tengok apa yang leh kitorang telan...aku dat time selera nasi ayam..aku dah order dulu..hubby aku p amik lauk..aku duk tunggu dia...skali aku ingat aku yang lapar giler..rupernya hubby aku pun sama...lagi dahsyat dia trus ngap...tanpa tunggu aku...huhuhu..tapi xperlah..kesian mangsa kelaparan seperti kitornag ni..ahhaha.pasje mamam...aku nak sangat beli kropok lekor yang popular di mersing ni..n jajan yang akan aku bawa balik ni....slesai je..g shopping jajan kitorang pun gerak la balik jb....
sekian, tu la yang aku dapat criterkan kat e-diary aku ni..aa lagi yang best2 tp xleh upload n share pasal2 P&C...hehhehe...nextime kitorng nak p maen2 kat genting...saper2 ada xperience kat genting meh la share ya....=) tata titi tutu..jumper lagi.. next story

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...