Followers

Monday, May 9, 2011

01may2011~labor day


1may??? It’s a labour day..mana eh our holiday this time??
Nak travel jauh2..tapi pocket xbrapa nak penuh.so we decided to >>> balik kampong..oh
oho hhhhooh balik kampong<<>> balik kampong..oh
oho hhhhooh balik kampong<<

sampailah ke rumah tok mak..yeeeeeeeeeeeeeeezhhh~ tok mak pun lg siap2 nak ke jemputan n mama pun lekas2 simpan ebm (expressed breast milk) kat fridge n siap2 letak ice pak n coleman chiller dalam freezer tok mak..heehe, kat umah tok mak ada 2fridge n 1deep freezer(yg ni khas untuk ikan,ayam, daging n yg sewaktu dengannya). Pas simpan semua tu mama pun touch up apa2 yang patut n kami pun berangkat ke lokasi jemputan..hahaa, selang 2-3 buah umah je dah sampai..ok~pekara biasa ya…yuk mamam kat umah jemputan-princess nisha ada aunty yang tolong dukung n layan (thanks ya).
After g jemputan mama balik pumping kejap lepas tu nak jalan2 round batu pahat,smpaila malam ikut papa hantar document ke muar and then settle urusan kami pun stay over umah tok mak…gudnite semua.ZZZzzZZZ
02MAY2011
GOOOOOOOOD MORNING~ pagi yang ceria after penat semalaman berjalan,harini nak cover untuk our mini chalet..alahai cepat la siap….nanti boleh mama rasmikan..our cute project yang bernilai RM+-15K ni, lokasi masih lagi dirahsiakan hinggala selesai pembinaanya yang kini baru 65% siap..sabar2 ya mama..nnati dah siap mama nak wat decoration yang berkonsepkan classic & romantic ya…I loooooike u…hhehe, syuker2 thanks ya papa…coz u make it for “mama” korang ada ke? (ayat berlagak~heheheh). So mama pun camwhore lagi, g la our mini chalet untuk snap picture before n after ya…uiiish…besh gak eh..even comel je…boleh la kan daripada xde..n yang penting papa bikin untuk mama..again untuk mama…yup~!
Special thanks to mr.hubby coz u make it real n it juz for me. Oppps~ actually for “zulika” n mama xlupa untuk anak2 mama ya…(tetiba teringat anak mama “mohd zuldanish fitri~alfatihah” always love u baby). Mari kita lihat2 mini chalet yang mama maksudkan tu.. (amaran awal~ ini hanya luahan hati n angan2 mama yer, pada sesiapa yang xsyuker n geli2 nak baca n tengok boleh la tutup mata n lebih afdal tutup je laptop tu ek).
Dah siap packing n jenguk2 progress mini chalet tu kami pun berangkat nak pulang ke JB..opps, xterus la balik kan…s usual kaki shopping,kaki melaram,kaki perfume,kaki makeup, mesti la nak jenguk2 mall yang asa buat sales n for sure mama should grab atleast 1 yer..ahahhah, papa~get ready ya…u r de best bankers do I have lorh..big hug for u…muaaaaah!
Yuk singgah bp pacific mall ada sales tau…(nasib bukan members day-pacific card mama dh expired…hehhe) dah selesai beli apa yang nak kami pun berangak pulang (ni balik jb terus) dengan segala kepenatan kami pun balik ke umah mak desa tebrau pulak…
heheh, rest time…penat2 gak…sakit2 badan, sengal2,lenguh2….n th anks again papa dah booking kan mak bidan kesayangan mama untuk adjust urat2 yang dah bersimpul ni ( I like “berurut,bersengkak,bertangkas,bersauna,mandi bunga) hurmm…boleh la kasi kesegaran pada mama…after dah siap 1badan bau minyak2 tu apalagi mama scrub la badan sental2 apa yg patul kasi licin2 ya..hhehhehe..ok dah segar badan mari mama bawa princes turun jalan2…..yeeeahh~ a very meaningful “labour da

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...