Followers

Friday, April 15, 2011

Fabolous moms ~edisi shopping~

Hot issue ~ when malaysia banned BPA feeding bottle for infant...huhuh, sesungguhnya b4 dis issue dah memang mama make sure yg segala bagai accessory feeding myprincess made from BPA FREE.. (BPA FREE issue will update later ya..)

tapi apakan daya ada juga yg terlepas pandang..jadi mama usahakan untuk memujuk papa n explain bout dis matter clearly untuk exchange all type dat not BPA FREE..huhuh, so conclusionnya dapatla mr.hubby paham n support untuk tukar ( dis time lebih kepada mood nak beli barang baru~ehehheh) so, we went to Fabulous mom (FM) yg mama sayangi (actually nak order online je) tp bila check harga online vs. offline same je..so better g outlet FM yg ada kat area JB ni... dapat bertentang mata n membelek2 segala yang ada...hehhe


yang sebenarnya xde apa pun nak dibeli juz nak beli storage bottle yg harga ok n BPA FREE ni je=) (edisi lum mampu nak beli milk storage yg mewah2 mcm moms lain like avent,mam, etc)


nak tau details n pricing click here


mama juga sangat mau dianugerahkan susu badan yang banyak n untuk tahap mencapai MASTER dalam

UNIVERSITY PENYUSUAN SUSU IBU..

so now lagi 2month nak dapatkan DIPLOMA bagi susu badan untuk princess (hanya susu badan untuk 6bulan pertama). n mama sangat2 perluka milk booster.but ni 1st time mama nak try n error ..dah puas belek2 milk booster yg ada kat rack FM,mama pun decide nak try JOY ANGLE TEA (edisi nak upgrade hasil tenusu) dengan tenang n bersahaja mama request kat Mr.hubby " nk yang ni" mr.hubby pun jawab "amiklah..tp ni tea.can u hah?" oppps~ tea ker? ada yg capsule x? ada lorh...tp skali makan kena telan 5biji..opps~dis time nk nekad je blasah tea tu..kononya boleh telan (edisi ~mama xminum air panas laaa).inilah hasil shopping mama (beli trial pack).before dis mama juz jadikan susu yg dalam kotak tu (mestila yg ada flavor tau) untuk milk booster mama.memang ada kesan yg memberangsangkan but i want more..more deserve more (bukan tamak tau..)


untuk memastikan mama fully loaded dgn segala ilmu dr alam penyusuan once again mama request mr.hubby "dear..dear..nak ni.. buku "panduan penyusuan susu ibu bagi ibu yang berkerjaya"bagus tau,mcam2 info ada" jawab mr.hubby "ambikla, tp kena baca ya.." sambil berlalu membawa princess tgok2 toys yg ada dlm FM tu..yeaaaaaaaah` dah dapat 3items ni dah boleh balik...~alhamdulilah



mr.hubby with princess selesai shopping @ FM

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...