Followers

Wednesday, April 13, 2011

Jalan-jalan Bangi~Kuala Lipis~Cameron Highland~KL (PART 3)

26march-27march2011 (Saturday)
harini adalah wedding cousin belah papa yg d KL, So kami pun checkout tgahari cun-cun time orang nak bersanding pastu duk kat umah pengantin kejap je..coz ada plan lain ~ yaaaaaaaaaaaaaeah nak naik CAMERON HIGHLAND (CH) yer...beshnya.mama berangan ni..mesti besh kan kat sana sejuk je nnt...
masa on the way ke CH, princess dh tertido dlm keta so, mama papa boleh la kepohchi ckit kan..kira macm excited sangat tu..ehehh ( 1st time naik CH ), time otw tu kira sangat2 bseh dpat lihat keindahan alam..rasa macm dh jauh sangat berjhalan..n semakin dekat CH semakin terasa udara n bau2 bukit2 tu..nikmatnya, dapat juga mengintai2 environment orang asli CH yg semakin modern ..,rumah pun dey ouls dah guna solar power n cantik2 rumahnya...dapat juga melihat tahap kerajinan mereka..bila tersrempak dgn mereka yg sedang mencari hasil hutan =)
for sure for myprincess mama dh book hotel awal2 lagi coz g time weekend kan, so nak la yang located area betul2 kat town dia n easy to move ( edisi nak shoppinG )..so mama say a bucket of thanks t0
CUTI.COM yg menjadi medium memudahkan mama ya...pilihan hati mama ialah ROSA PASSADENA HOTEL coz hotel ni located kat Brinchang n mestilah pasal ad minibar dlm room ya.
NIGTH AT BRINCHANG @ CAMERON HIGLAND
saturday nite..ada nite market here tau..so memang Juz in time lew kan...boleh r outing malam n cari la apa2 yg nak kan..princess pun kena ikut skali n kena make sure yg princess ni dah di pakaikan double triple baju yang boleh wat rasa warm n xkesejukkan..malam at CH memang dingin tau, angin sepoi2 bahasa je malam tu, n kat nite market tu memang la crowded..dah nama pun market kan..n kat situ if nak beli sourvenir pun besh.boleh bargain ya...mama papa n princess xleh lama2 sangat kat luar cian princess nnt kesejukkan...alahai anak mama yuk balik bilik yer (edisi dah selesai shooping).ehh..before dat kitorang p dinner jap..tp bukan di hotel yer..d restaurant biasa je..heheh.sampai hotol room,terus k.o kepenatan...suasana kat luar tenang je..angin sepoi-sepoi je..dingin..alahai romantic nyer..terus lah merehatkan badan di atas per aduan kami..(edisi tido bertiga atas katil).goodnite semua.zzzzzzZZZZZzzz..ZzZzzZZZz
~goodmorning~pagini ada free buffet breakfast,tapi mama xdapat turun (penyebabnya so secret ya...private n confidential) so, papa turun lonely la p mamam kat bawah,mama n princess tunggu kat bilik yer..(edisi golek2 sambil makan buah strawberry).dah nak time checkout mama pun siap2 kemas n packing barang2 siapkan princess nisha untuk c/o (edisi continue trip ke Kuala Lumpur.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...